Šį kartą atėjo metas eksperimentams su graikiniais riešutais. Užuot kepę graikinių riešutų tortą, patrinkite juo stalą ir labai nustebsite. Paskui prireiks majonezo, arbatos ir netgi jodo.

1. Graikiniai riešutai

Riešutus (ypač pieninės brandos) galima naudoti poliruotų baldų įbrėžimams maskuoti. Tai jus gali nustebinti, tačiau iš tikrųjų graikinių riešutų sultys pasižymi savybe dažyti. Kad įbrėžimo neliktų, reikia riešutu gerai patrinti pažeistą vietą ir tada nuvalyti švaria servetėle, leisti išdžiūti ir ištepti paviršių bespalviu laku. Toks būdas tinka šviesiems paviršiams.

2. Jodas

Jeigu baldai tamsesni, galima pasinaudoti bet kurioje vaistinėlėje aptinkama priemone. Pasirodo, jodas puikiai uždažo įbrėžimus, svarbiausia yra pataikyti spalvos intensyvumą. Jeigu reikia kiek šviesesnio atspalvio, jodą galite atitinkamai atskiesti vandeniu.

3. Majonezas

Majonezas tinka ne tik salotoms pagardinti, bet ir pažeistiems paviršiams „reanimuoti“. Padėkite savo skeptiškumą į šalį ir tiesiog problemines vietas patepkite majonezu. Tada baldus palikite mažiausiai per naktį. Per tą laiką medis, veikiamas riebalų, išbrinks ir teliks nuvalyti padažo likučius.

Būkite atidūs: tepdami majonezą, imkite jo nedaug, kad nenukentėtų likusi baldų dalis – nuo drėgmės neišsipūstų.

4. Arbata

Tai, ko gero, pats paprasčiausias būdas, tačiau ne mažiau veiksmingas, nei išvardintieji aukščiau. Pirmiausia išvirkite stiprią arbatą, leiskite jai pastovėti, o paskui gabalėliu vatos ar ausų krapštuku „užpaišykite“ įbrėžimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)