Šie naudingi patarimai padės praplėsti standartinių mikrobangų krosnelės funkcijų sąrašą. Nestandartiniai patiekalai ir originalios idėjos suteiks buvimui virtuvėje lengvumo ir malonumo.

1. Greitai „nurengtas“ česnakas

Tai aktuali problema bet kurioje virtuvėje. Kiekviena šeimininkė žino, kaip kartais sunku nulupti česnaką, kurio reikia mėgstamam patiekalui. Mikrobangų krosnelė padės tai atlikti daug greičiau. Tam reikia padėti česnako galvą į mikrobangę ir įjungti maksimalią temperatūrą. Pakaks vos 15 sekundžių, kad luobelė visiškai atsiskirtų nuo skiltelių.

2. Skani pieno puta kavai

Aromatinga kava rytais – vienas populiariausių karštų gėrimų. Šaltu metų laiku ji padeda sušilti ir pakelia tonusą. Vieni mėgsta espreso kavą, kiti – madingą švelnaus skonio latę. Tačiau niekas nesiginčys, kad graži puta gali papuošti bet kokios rūšies kavos puodelį. Jeigu galvojote, kad ją gali padaryti tik brangiai kainuojantis kavos aparatas, tai labai klystate. Su šia užduotimi puikiai susitvarkys ir paprasta mikrobangų krosnelė. Jeigu norite paruošti gražią ir skanią putą, į stiklainį įpilkite šiek tiek pieno ir uždarykite dangtelį. Tada pieną supurtykite ir pakaitinkite mikrobangėje 30 sekundžių. Puta paruošta! Dabar ją tereikia atsargiai perkelti ant puodelio su kava.

3. Daržovės, kurios lengvai lupasi

Mikrobangų krosnelė gali padėti susidoroti ir su šia nelengva užduotimi. Joje pakaitinti vaisiai ir daržovės lupsis daug greičiau. Tam reikia padaryti nedidelį kryžiaus formos įpjovimą ir taip paruoštą vaisių ar daržovę dvi minutes pakaitinti. Vėliau odelė pati nusilups. Tai sutaupys labai nemažai laiko, kokį patiekalą beruoštumėte.

4. Patys paprasčiausi pasaulyje bulvių traškučiai

Bulvių traškučius mėgsta ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Parduotuvėse parduodami traškučiai turi daug kalorijų ir tikrai nėra sveiki. Dėl to daug žmonių atsisako malonumo valgyti šį užkandį. O štai namuose pagamintus bulvių traškučius be jokios baimės galima valgyti netgi vaikams. Lengviausia paruošti juos mikrobangų krosnelėje. Tam reikia supjaustyti bulvę plonais griežinėliais. Gautus griežinėlius išdėliokite lėkštėje, lengvai pašlakstykite aliejumi ir mėgstamais prieskoniais. Traškučiams paruošti pakaks po tris minutes abiem pusėms. Galite mėgautis traškiu užkandžiu!

5. Krepšeliai užkandžiams

Šalti užkandžiai patogiose formelėse – greitas ir lengvas patiekalas bet kokiam stalui. Pagaminti tokius krepšelius galima iš paprasčiausio lavašo. Iš jo išpjaukite reikiamo dydžio apskritimus. Sudėkite juos į puodelį ar stiklinę ir šiek tiek padžiovinkite mikrobangų krosnelėje. Taip paruoštus krepšelius galima įdaryti kuo panorėjus – gausis originalus ir skanus patiekalas.

6. Daržovės garuose

Jums visai nereikės greitpuodžio ir ilgo kankinimosi su įprasta kaitlente. Daržoves garuose galima pagaminti ir paprastoje mikrobangų krosnelėje! Pirmiausia jas nuplaukite ir supjaustykite kubeliais ar šiaudeliais. Viską sudėkite į indą, pasūdykite ir pagardinkite norimais prieskoniais, tada sandariai uždenkite maistine plėvele. Mikrobangų krosnelėje nustatykite mažą galingumą ir kaitinkite 20 minučių. Daržovės bus skanios ir maistingos.

7. Stiklainių sterilizavimas

Šis naudingas patarimas pravers tiems, kurie namuose ruošia atsargas žiemai. Tai labai paprastas būdas sutaupyti nemažai laiko, kurį skiriame taros paruošimui. Stiklainius reikia išplauti ir nesausintus sudėti į mikrobangų krosnelę. Ten juos tereikia kaitinti vos dvi minutes – karštis išgarins vandenį, o stiklainiai iškais.

8. Skani šoninė be keptuvės!

Pakepti skanią šoninę ar dešros gabalėlį sumuštiniams paprasčiau nei paprasta. Į mikrobangų krosnelę reikia įdėti lėkštę, o ant jos – dar vieną keraminę lėkštę, tik apverstą dugnu į viršų. Ant šios konstrukcijos sudėkite smulkiai supjaustytus produkto gabalėlius. Nustatykite tris minutes ir išimkite. Jeigu norite apkepti iš abiejų pusių, pakartokite apvertę šoninę ar dešrą ant kitos pusės.

9. Šalin mikrobus!

Mikrobangų krosnelė gali pagelbėti ne tik ruošiant maistą. Ji puikiai dezinfekuoja ir valo, taip pat šalina nemalonius kvapus. Joje vos per kelias minutes galima išvalyti kempines ir pjaustymo lentas. Tam ant nešvaraus paviršiaus užpilkite šiek tiek ploviklio ir tolygiai jį paskirstykite. Dabar kempinę ar lentelę įdėkite į mikrobangę ir kaitinkite minutę ar dvi, priklausomai nuo daikto dydžio. Veikiami aukštos temperatūros žus visi mikrobai, virusai ir bakterijos. Paskui tereikia paprasčiausia nuplauti paviršių vandeniu.

10. Tolygus pašildymas

Paslaptis labai paprasta! Kad maistas sušiltų tolygiai, jį reikia sudėti spurgos forma su tuščia ertme viduje. Būtent tokia forma tinka geriausiai.

11. Bandelių gelbėjimas

Lengvai sudiržusią duoną ar bandeles dar galima išgelbėti. Vos 15 sekundžių mikrobangų krosnelėje ir šie produktai vėl bus minkšti, šilti ir kels apetitą. Įprasta virtuvės technika gali „atgaivinti“ praktiškai bet kokius duonos gaminius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)