Portalas brightside.me atrinko 15 gudrybių keliautojams – tai lengvai pritaikomi, nieko nekainuojantys patarimai, kaip ir taupant keliauti su patogumais.

1. Kiaušinį galima išsivirti virdulyje.

Jei pusryčiai kavinėje ar viešbučio restorane jums per brangūs, o trapučiai pabodo, štai ką padarykite. Artimiausioje maisto parduotuvėje nusipirkite kiaušinių ir išsivirkite juos virdulyje. Jei jūsų kambaryje nėra virdulio, kreipkitės į viešbučio personalą ir paprašykite, kad jį atneštų.

2. Karštą sumuštinį pasidarysite su lygintuvu.

Jei kiaušinių pusryčiams negana arba jų nemėgstate, galima pasigaminti ir karštų sumuštinių su sūriu. Jums reikės lygintuvo ir folijos. Įsukite sumuštinį į foliją ir palyginkite – iš abiejų pusių po 30 s. Gardumėlis...

3. Naktines užuolaidas suspausite su pakabų spaustukais.

Jei miegoti trukdo rytmečio šviesa, paimkite spaustuką nuo pakabos arba skalbinių segtuką ir suspauskite naktines užuolaidas, kad pro jų plyšius nepatektų šviesa. Dabar kaip reikiant išsimiegosite.

4. Įdėjus mobilųjį į molinį puodelį, bus stipresnis žadintuvo garsas.

Jei jūs iš tų žmonių, kurie nuolat rytais negirdi žadintuvo arba mėgsta labai garsiai klausytis muzikos, šis patarimas – jums. Įstačius mobilųjį į stiklinę ar į molinį puodelį, garsas bus sodresnis, stipresnis. Šis triukas gali jus išgelbėti, jei turite keltis 7 val. prieš verslo susitikimą. Tik kuo skubiau išjunkite žadintuvą, kad nepažadintumėte kaimynų.

5. Drabužius išlyginsite, palaikę vonioje garuose.

Ne visuose viešbučių numeriuose yra lygintuvų, tačiau juk nesivilksite suglamžytų drabužių. Po karšto dušo ar vonios pakabinkite vonioje drabužius ant pakabos – nuo garų jie išsilygins.

6. Drabužius galima išsiskalbti kriauklėje.

Skalbimas – nepigiai atsieinanti paslauga, o jei viešbutyje apsistojote ilgesniam laikui, neturite pasirinkimo – drabužius teks skalbti. Tiesa, išsiskalbti galima pačiam, kriauklėje. Skylę užkimšite didesne moneta, apvyniota plastikiniu maišeliu.

7. Makiažą nusivalysite su plaukų kondicionieriumi.

Damos, šis pinigus taupyti padedantis patarimas – jums. Jei keliaujant staiga baigėsi makiažo valiklis ar tiesiog pamiršote jį įsidėti, žinokite – makiažą puikiai nuvalo plaukų kondicionierius.

8. Mobilųjį įkrausite per televizoriaus USB jungtį.

Vienas nemaloniausių dalykų per atostogas – pamiršti mobiliojo telefono kroviklį. Jei taip ir nutiko arba jūsų krovikliui netinka kištukinis lizdas, nesijaudinkite. Jei numeryje yra televizorius, jame greičiausiai bus USB jungtis – per ją galite įkrauti savo mobilųjį.

9. Su skalbinių segtuku kilstelėsite dantų šepetėlį nuo įtartino paviršiaus.

Lentynėlė dušo kambaryje gali būti dulkėta, o gal tiesiog nenorite guldyti dantų šepetėlio svetimoje aplinkoje. Nenorintiems rizikuoti sveikata, patarimas – įkiškite dantų šepetėlį į skalbinių segtuką, tada paguldžius jo galvutė nesilies su paviršiumi.

10. Maisto produktus pridenkite dušo kepuraite.

Jei numeryje yra šaldytuvas, uždenkite turimus maisto produktus dušo kepuraite, o tada galite dėti į šaldytuvą. Šis triukas padės apsaugoti maistą nuo muselių ar kitokių vabzdžių.

11. Bevielio interneto slaptažodžio paieškokite „Foursquare“ programėlėje.

Jei neturite prieigos prie viešbučio bevielio interneto, pabandykite paieškoti slaptažodžio „Foursquare“ programėlėje. Didelė tikimybė, kad kas nors jau bus pasidalinęs slaptažodžiu.

12. Kūno šveitiklį atstos cukrus.

Damos žino, kaip sunku prisižiūrėti, rūpintis oda, kai nesi namuose tarp savo pamėgtų priemonių buteliukų. Jei būtinai reikia nusišveisti, kūno šveitiklio funkciją atliks cukrus. Jis daro stebuklus!

13. Kavos virimo aparate išsivirkite daržovių.

Išalkote, o virti kiaušiniai ir sumuštiniai pabodo? Nemėgstate jų? Pasiūlymas – išsivirkite šį tą sveikesnio. Jei turite kavos virimo aparatą, galite išsivirti daržovių ar dar ką nors.

14. Drėgnos servetėlės padės pašalinti nemalonius kvapus.

Jei apsistojote 5 žvaigždučių viešbutyje, su šia problema tikriausiai nesusidursite, bet pigesniame viešbutyje gudrybė su drėgnomis servetėlėmis pravers. Uždėkite drėgną servetėlę ant radiatoriaus arba ant oro kondicionieriaus, ventiliatoriaus. Dabar jūsų kambaryje pakvips tarsi rojuje.

15. Drėgnas rankšluostis atliks oro kondicionieriaus funkciją.

Per karščius apsistoti viešbutyje, kuriame nėra oro kondicionieriaus (arba jis sugedęs) – tikra kankynė. Jei kambaryje yra langas, atidarykite jį, tada eikite į vonios kambarį, sudrėkinkite rankšluostį ir permeskite per palangę. Garuodamas vanduo vėsins orą kambaryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)