Norėdami apsaugoti save nuo neigiamų emocijų, atkreipkite dėmesį į šiuos naudingus patarimus. Jie pasufleruos, kaip sutaupyti apsipirkimui skirtą laiką.

1. Nebijokite savitarnos kasų: įpraskite prie naujų technologijų

Jeigu jums pasisekė ir prekybos centre yra savitarnos kasa, tai yra tikras išsigelbėjimas, mat pirkėjai jų privengia. Iš tikrųjų, nieko sudėtingo čia nėra – kiekvienas veiksmas pažingsniui paaiškinamas. Blogiausiu atveju, jums visada padėti pasiruošęs konsultantas.

Savitarnos kasa yra idealus pasirinkimas, jeigu jūsų pirkinių krepšelyje vien fasuotos prekės. Jeigu nusipirkote daug sveriamų produktų (vaisių, daržovių, kruopų ir panašiai), tai geriau patikėkite svėrimą kasininkui, nes jis tai padarys gerokai greičiau, nei jūs.

Atkreipkite dėmesį, kad ne visos savitarnos kasos priima apmokėjimą grynaisiais, todėl, jeigu ketinate atsiskaityti ne banko kortele, prieš skenuodami prekes pasitikslinkite.

2. Atidžiai įvertinkite kasininką

Dar besimokantys kasininkai – akivaizdžiai ne jūsų pasirinkimas, todėl verčiau eikite prie tos kasos, kurioje sėdintis darbuotojas energingai skenuoja prekes. Venkite tų kasininkų, kurie švaisto laiką persimesdami keliais žodžiais su pirkėjais. Tai neabejotinai sulėtina apsipirkimo procesą.

Dar vienas svarbus momentas: jeigu pamatysite skelbimą, kad jūsų pasirinktoje kasoje teikiamos papildomos paslaugos (apmokamos telefono sąskaitos, parduodami bilietai ir panašiai), stenkitės iškart pakeisti eilę. Pagal Merfio dėsnį prieš jus būtinai pasitaikys klientas, kuriam prireiks kurios nors iš minėtų paslaugų, ir būtinai kas nors susiklostys ne taip…

3. Kritiškai įvertinkite priešais jus stovinčius pirkėjus

Dažniausiai eilę įvertiname pagal tai, kiek yra prekių priešais jus stovinčių žmonių krepšeliuose. Iš esmės, tai teisingas požiūris, tačiau yra tam tikri niuansai. Aptarnauti pirkėjui su pilnu prekių krepšiu ir su puspilniu prireiks praktiškai tiek pat laiko. Iš esmės daugiausia laiko reikalauja apmokėjimas už prekes. Todėl jeigu turite pasirinkti tarp dviejų ar trijų pirkėjų su puspilniais krepšiais ir vieną su pilnu, drąsiai užimkite vietą už „didmena“ perkančio žmogaus.

Taip pat vertėtų įvertinti ir pačius pirkėjus: kas greitai iškrauna prekes, o kas bendrauja telefonu ar kalbasi su šalia stovinčiu. Pirkėjai, nesutelkę dėmesio į pirkimą, greičiausiai bus lėti ir niekur neskubės. Tą patį galima pasakyti ir apie pensininkus bei mamas su vaikais, nes abiem atvejais (dėl amžiaus ir aplinkybių) pirkėjams dažnai susitvarkyti su pirkiniais užtrunka ilgiau.

Į sąrašą tų, paskui kuriuos nevertėtų stoti į eilę, patenka ir pirkėjai su sveriamomis prekėmis, didelėmis pakuotėmis ar ant pakabų sukabintais drabužiais. Norint nuskenuoti visas šias prekes, kasos darbuotojui prireiks daug laiko.

4. Padėsite kasininkui – taupysite savo pačių laiką

Dėdami prekes į krepšį atkreipkite dėmesį, kad ant visų pakuočių būtų brūkšniniai kodai. Jeigu lentynoje šalia prekės nėra kainos, patikrinkite ją salėje radę skenavimo aparatą. Taip kasoje nereikės be reikalo eikvoti laiko ir nervų.

Kol laukiate eilėje, pasistenkite patogiai sudėlioti prekes: pirmiausia sudėkite kietus ir sunkius pirkinius, kuriuos galėsite dėti į maišo apačią, nebijant jų deformuoti. Paskui sudėkite lengvas ir lengvai susimaigančias prekes. Kai prekes dedate į maišą, darykite tai iškart prekių vežimėlyje, kad kasos darbuotojui netektų laukti, kol jas susirinksite. Jeigu turite lojalumo kortelę, iškart ją pasiruoškite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)