Sugrąžinkite žvilgesį pažeistiems plaukams

Ypač aktualu tai tampa po nesėkmingo dažymo. Išblukusios plaukų sruogos gadina nuotaiką? Sumaišykite kiaušinio trynį su alyvuogių aliejumi ir tepkite ant plaukų po trinkimo. Kiaušiniuose gausu baltymų, pagal savo struktūrą itin artimų plaukų statybinei medžiagai, o aliejus kuo puikiausiai sulaiko drėgmę. Taigi tokios naminės gydomosios priemonės efektas bus pastebėtas jau po pirmo panaudojimo. Jei trokštate malonaus aromato, galite į namų gamybos kaukę įlašinti porą lašų eterinio aliejaus.

Saugūs klijai vaikų kūrybai

Kiaušinio baltymas kuo puikiausiai pakeis klijus, skirtus aplikacijoms kurti ir darbams su spalvotu kartonu atlikti. Be to, tokie natūralūs klijai visiškai nekenksmingi jūsų mažylių sveikatai. Tiesa, juos paruošite sudaužę toli gražu ne vieną kiaušinį.

Trąšos kambariniams ir daržo augalams

Kiaušinių lukštai – tobulas kalcio šaltinis, o šis mineralas itin reikalingas daugelio rūšių augalų (paprikų, pomidorų, baklažanų) sparčiam augimui ir atsparumui užtikrinti. Taigi drąsiai naudokite kiaušinių lukštus kaip trąšas. Dar galima įberti šiek tiek susmulkintų kiaušinių lukštų į vandenį, skirtą kambariniams augalams laistyti. Tiesa, prieš naudojant tokį praturtintą vandenį būtina jam leisti pastovėti.

Kai po ranka nėra vaistinėlės

Įsipjovėte? Skubiai išvirkite kiaušinį, nulupkite jį ir atsargiai pašalinkite plonytį baltyminį apvalkalą (membraną, esančią tarp lukšto ir paties baltymo). Ši plėvelė atstos pleistrą. Liaudies medicinos gerbėjai netgi linkę tvirtinti, kad toks pleistras žaizdas išgydo kur kas greičiau nei įprastinis variantas.

Pavyks išvalyti net ir įsisenėjusias dėmes nuo odinės avalynės ir aksesuarų

Kiaušinio baltymas džiūdamas kuo puikiausiai „susemia“ visas nešvarumų dalelytes ir tuo pačiu minkština odą. Svarbiausia jį gerai nuvalyti.

Sugrąžinkite sidabrui spindesį

Naminių priemonių mylėtojai siūlo išmėginti neįprastą būdą sidabriniams dirbiniams atnaujinti. Išvirkite vieną ar du kiaušinius, išimkite trynius ir sudėkite juos į dubenį ar plastikinę dėžutę. Užklokite trynius popieriniu rankšluosčiu, o tada ant popieriaus sluoksnio išdėliokite sidabrinius dirbinius, kuriems reikalinga priežiūra. Sidabrą ant trynių ir popieriaus sluoksnio palikite pagulėti visą dieną, o tada kruopščiai nuplaukite juos panaudodami nedidelį muilo kiekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)