Pasitelkite kelias gudrybes ir namuose įsivyraus ideali tvarka.

Nieko neatidėliokite

Kartais dedame daiktus ne į jų vietas. Pavyzdžiui, parėję iš darbo nusispiriame batus ir nepastatome jų į batų lentyną. Geriame arbatą, skaitinėdami naujienas socialiniuose tinklalapiuose, paskui kas nors atitraukia dėmesį ir paliekame puodelį prie kompiuterio. Tokių pavyzdžių – galybė (žinoma, kalbame ne apie perfekcionistus). Kai daiktai ne savo vietose, namuose įsivyrauja netvarka, kuri laikui bėgant ima erzinti. Kad taip nenutiktų ir nereikėtų pusę dienos tvarkytis, įpraskite iš karto dėti daiktus į savo vietas. Tam nereikės daug laiko ir pastangų, iš tiesų tai lengva ir malonu.

Išvalysite pridžiūvusius riebalus ant viryklės

Dažna problema, su kuria susiduriama virtuvėje – pridžiūvusios riebalų dėmės ir maisto liekanos ant viryklės, kurios lieka išvirus valgyti. Tereikia užpilti ant viryklės karšto vandens ir įlašinti kelis lašus indų plovimo skysčio. Po 10–15 min. viską be vargo nuvalysite kempinėle. Jei to neužteko, įpilkite į vandenį acto arba citrinos rūgšties – toks mišinys puikiai tirpdo riebalus. Bet geriausia nuvalyti viryklę iš karto, vos tik kas nors ištiško ar išsipylė – tada nereikės mirkyti pridžiūvusių nešvarumų ir šveisti.

Vonioje neliks dėmių

Baltos, geltonos, kartais net pilkšvos apnašos vonioje – kas nėra su jomis susidūręs. Neretai būtent dėl jų suskyla emalis ir vonia pasidaro nebe tokia graži. Iš kur atsiranda tos dėmės ir kaip nuo jų apsisaugoti? Priežastis labai banali – po dušo, po rankų, galvos plovimo ant vonios sienelių lieka putos, kurios virsta tomis pačiomis nemaloniomis apnašomis. Pasistenkite po prausimosi su įvairiomis priemonėmis kruopščiai nuplauti jų likučius, tada vonia ilgai bus graži.

Panaikinsite nemalonų kvapą tualete

Papurkšti oro gaiviklio nesunku, tačiau jis nesuteiks ilgalaikio poveikio. Kad tualete neatsirastų nemalonus kvapas, išeidami į darbą įpilkite į unitazą specialios tokių paviršių valymo priemonės. Nepamirškite šepetėliu paskirstyti valomąją priemonę. Taip ant unitazo nesusidarys apnašų, nuo kurių ir sklinda nemalonus kvapas.

Išmeskite nereikalingus daiktus

Įskilę puodeliai ir lėkštelės, tušti stiklainiai nuo raugintų produktų, senas dantų šepetėlis, dviem dydžiais per maži džinsai – šie daiktai nereikalingi. Jie negražina, atvirkščiai – užgriozdina aplinką. Atsikračius nereikalingų daiktų, pajusite vidinį palengvėjimą, bus daugiau vietos.

Nekaupkite indų kriauklėje

Stenkitės iš karto suplauti nešvarius indus – taip kur kas paprasčiau ir greičiau, nei statyti lėkščių, puodų ir šauktų stirtą kriauklėje. Jei minkėte tešlą, 5–10 min. pastatykite dubenį su šaltu vandeniu, kad atmirktų, o paskui iš karto išplaukite su kempinėle ir indų plovimo skysčiu.

Į keptuvę ar skardą po riebaus maisto gaminimo iš karto įpilkite karšto vandens ir šiek tiek indų plovimo skysčio. Po 10–15 min. indus lengvai išplausite, nereikės nė šveisti. Svarbiausia, kad vanduo plovimui nebūtų šaltas.

Siekite vizualios tvarkos

Tereikia pasistengti, kad vizualiai butas atrodytų tvarkingai. Tai nesudėtinga. Per dieną galite skirti tik 15 minučių, o vizualiai viskas atrodys tvarkingai. Visa paslaptis – kad horizontalūs paviršiai būtų maksimaliai švarūs, ant jų nebūtų pridėliota daiktų (laikraščių, puodelių ir pan.). Akys dažnai krypsta į kėdes, fotelius, tad pasistenkite ant jų nekabinti drabužių (juos iš karto dėkite į spintą).

Šios paprastos gudrybės pravers kasdienybėje, jums nereikės skirti daug laiko ir energijos, norint palaikyti namuose tvarką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)