„Japonijos dizainas išsiskiria savo unikalumu ir simbolinėmis reikšmėmis. Tekančios saulės šalies mados ir interjero dizaineriai dažnai vadovaujasi asimetrijos ir natūralumo principais, kurie europiečių akiai yra netikėti ir patrauklūs. Kviečiame prisiliesti prie unikalių Japonijos kūrinių iš labai arti - visi mugės dalyviai turės galimybę tiesiogiai pabendrauti su egzotiškos Japonijos dizaineriais, sužinoti apie daiktų atsiradimo istorijas ir simbolines jų reikšmes”, - pasakoja MADE IN JAPAN dizaino savaitę organizuojantis Sergej Grigorjev.

Šiais metais dizaino mugė koncentruosis į daiktus, kurie telpa į rankinę, tačiau ribotas daiktų dydis netaps kliūtimi dizaino mugėje pristatyti ir itin netikėtos koncepcijos kūrinius. Bene originaliausią dizaino objektą - į rankinę telpantį burbulų pūtimo žaislą - pristatys pats dizaineris, žaislų kūrėjas Yuichi Yazaki. Dizaineris Y. Yazaki gamina įvairius žaislus pagal jo paties sukurtus algoritmus pasitelkdamas 3D printerį bei lazerius, eksperimentuoja su nebereikalingų žaislų panaudojimu naujiems daiktams ir skulptūroms.

Tekančios saulės šalies dizainerius atstovaus Berlyne unikalius prie žmogaus kūno prisitaikančius dirbinius iš metalo kurianti Naoko Ogawa, kintsugi metodu skulptūras iš sudužusių ir lakuotų keramikos šukių lipdantis Oonuki Hitomi, “Nakai design” atstovai su namų interjero daiktais iš bambuko, taip pat naujam gyvenimui atliekas prikeliantis Tsuyoshi Hayashi, kuris pristatys baro kėdes iš nebenaudojamų stogo čerpių.

Dizaino mugėje gyvą pasirodymą surengs tradicinės japonų tatuiruotės irezumi meistrė Horiren the First. Japonijoje šis menas - griežtas tabu, kadangi asocijuojamas su nusikalstamu Yakuza pasauliu. Tačiau pasaulyje netrūksta tradicinės japoniškos tatuiruotės meno, atliekamo bambukiniu pagaliuku įbedant dažus tiesiai į paodinį sluoksnį, šalininkų. Meistrė šio meno demonstracijai atsiveža net tris modelius iš Japonijos.

Baltijos šalis mugėje atstovaus mados dizaineris iš Estijos „Pungits”, žasimingasis latvės dizainerės Julija Volkinsteine prekinis ženklas „Wowowo”, Japonijoje lino gaminiais jau pagarsėję „Linen Tales”, baltišką dizainą pristatantys „Baltai”, taip pat čia dalyvaus keramikos kūrėjai “Pho Ceramics”, Japonijos rinkai aksesuarus ir drabužius sėkmingai pristatanti dizainerė Aistė Nesterovaitė ir jos prekinis ženklas „Formuniform” bei daugelis kitų.

Kiekvienas, apsilankęs MADE IN JAPAN dizaino mugėje, galės išsinešti nedidelę dalelę Japonijos - nuostabios šalies, su savita tūkstantmečius gyvuojančia filosofija. Japoniška meno ir dizaino dermė šiuolaikinį pasaulį žavi pažangiomis inovacijomis, netikėtais sprendimais ir gebėjimu tuo pačiu išsaugoti ryšį su gamta bei giliomis tradicijomis.

Kūrybinių industrijų atstovai kviečiami į MADE IN JAPAN konferenciją, kur kūrybinių industrijų lyderiai, dizaino ir meno žinovai dalinsis patirtimi apie kūrybišką verslą. Tai bene vienintelė galimybė Baltijos šalyse sužinoti apie japonų verslo mentalitetą, pasisemti inspiracijos iš pirmų lūpų bei užmegzti naudingas pažintis. Konferencija vyks spalio 23-24 dienomis Vilniuje.

Japonijos ir Baltijos dizaino kūrėjai jūsų lauks 24-25 dienomis nemokamoje mugėje, vyksiančioje VDA Naujųjų rūmų Šachmatinėje salėje, Vilniuje, Malūnų g. 5

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją