1. Tręšimui

Jeigu norite turėti gražų ir malonų sodą, gėles tręškite kavos tirščiais. Juose esantis azotas labai patinka rožėms.

2. Kompostui

Ir kas galėjo žinoti, kad šios pusryčių atliekos yra tai, ko labiausiai trūksta tavo komposto mišiniui? Kavos tirščiai ne tik puikiai pagerins komposto kokybę, bet ir natūraliai slopins pūvančių medžiagų kvapą.

3. Kovai su kenkėjais

Nors jums skrudintos kavos pupelės patinka, to tikrai negalima pasakyti apie įvairius kenkėjus. Jeigu norite atsikratyti įvairaus plauko vabzdžių namuose, tam panaudokite kavos tirščius. Jie taip pat gali pagelbėti ir lauke – kavos tirščiais galite apsisaugoti nuo sode siekiančių įsiviešpatauti sraigių ir šliužų.

4. Medžio beicavimui

Tai puikus triukas – kavos tirščiai gali tapti nebrangia ir netoksiška alternatyva parduotuvėje pirktam cheminiam medžio beicui. Išbandykite su actu sumaišytus kavos tirščius medžio beicavimui ir sendinimui.

5. Betono beicavimui

Sodri kavos spalva gali suteikti gražų atspalvį ne vien medžiui. Su augaliniu aliejumi sumaišytais kavos tirščiais galima pakeisti betoninio sodo takelio, prieš taip apdoroto kompleksinėmis mikrotrąšomis, spalvą.

6. Kaip oro gaiviklis

Kava yra natūralus dezodorantas, kurį nesunku panaudoti itin ankštose vietose, pavyzdžiui, po virtuvės kriaukle ar šaldytuve – kava visur panaikins nemalonų kvapą. Jeigu kavos tirščius nusprendėte panaudoti kaip oro gaiviklį, jų net nebūtina slėpti. Tarkime, kavos tirščius galima sudėti į gražų stiklinį indelį, priskinti gyvų gėlių ir jas, tarsi į žemę, susmeigti į kavos tirščius. Turėsite puikią kompoziciją, kuri papuoš kiekvieną virtuvę.

7. Kūno šveitimui

Rupi tekstūra, gurgždėjimas ir sodrus kvapas kavos tirščius gali paversti puikia priemone kūno šveitimui. Pavyzdžiui, tirščius galima sumaišyti su kokosų aliejumi ir turėsite kuo puikiausią šveitiklį rankoms ir kūnui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)