Šiame tarptautiniame konkurse dalyvauja viso pasaulio kompanijos, kurių verslo ir gamybos strategija paremta technologine pažanga, dizainu ir aukščiausia kokybe. Konkursui pateikti gaminiai vertinami 23 skirtingose kategorijose - nuo automobilių, IT produktų iki sporto, laisvalaikio, gyvenamosios aplinkos produktų.

Iš nepriklausomų ekspertų sudaryta „Plus X Award“ komisija apdovanoja už konkrečiuose gaminiuose įdiegtas novatoriškas technologijas, dizainą, ekologiškumą, kokybę, funkcionalumą, naudojimosi patogumą.

Konkurse kasmet dalyvauja garsiausios pasaulyje kompanijos ir prekiniai ženklai. Tarp „Plus X Award” nugalėtojų yra tokios kompanijos kaip „Apple“, HTC, „Sony“, „Audi“ „Aston Martin“, „Ferrari“ „Adidas“ ir kitos. „Acme Europe“ tapo pirmąja Baltijos šalių regiono kompanija, laimėjusia šį prestižinį apdovanojimą.

Gamtos įkvėptas pelės dizainas įvertintas “Design” nominacijoje

Bevielė pelė „ACME Peanut mouse“ varžėsi IT produktų kategorijoje ir buvo apdovanota už dizainą. Šios pelės forma primena žemės riešutą. „ACME Europe” produktų dizaino kūrimo padalinio dizaineriai atkreipė dėmesį, kad žemės riešuto formai būdingas tobulas simetriškumas.

Nors tokios formos bevielė pelė atrodo neįprastai, ji itin stilinga ir ergonomiška. Dėl simetriškos formos ACME “Peanut mouse“ turi ypatingą funkcinį išskirtinumą – su ja vienodai patogu dirbti ir dešiniarankiams, ir kairiarankiams. Gamtos formų, motyvų panaudojimas IT produkto dizainui – įdomus ir novatoriškas dizaino sprendimas, todėl šią temą toliau planuojama vystyti ir kituose išskirtinės IT prietaisų linijos ACME UNIQUE produktuose. Neatsitiktinai šis įrenginys buvo apdovanota “Design” nominacijoje.

Dėl išskirtinio patogumo ir paprasto naudojimo – „Ease of Use” nominacija

Originalus dizainas – ne vienintelis šio prietaiso išskirtinumas. ACME “Peanut mouse“ taip pat apdovanota ir ypač prestižinėje „Ease of Use” nominacijoje. Ši nominacija skiriama gaminiams, kurie ne tik pasižymi įdiegtomis technologinėmis naujovėmis, novatorišku dizainu, bet yra aiškūs ir patogūs naudotis vartotojams. „Plus X Award“ komisijos nariai akcentavo, kad tik produktus, kuriais paprasta ir aišku naudotis, šiuolaikiniai vartotojai priima kaip išties novatoriškus ir stilingus.

Bevielėje optinėje pelėje integruota ličio polimerų baterija, įkraunama nuo kompiuterio USB laidu. Pilnam pakrovimui užtenka vos poros valandų, o pakrauta pelė nepertraukiamai gali dirbti ištisą mėnesį. Net ir krovimo metu su pele galima dirbti kaip laidine pele.

Dizaineriai į pelę integravo ir specialią laido saugyklą, todėl USB laidas nepasimes – jis gali būti patogiai suvyniotas pelės korpuse. Darbinė pelės zona – nuo 6 iki 10 metrų. Ši pelė ne tik stilinga ir funkcionali, bet ir ilgaamžė – mygtukų tarnavimo laikas įspūdingas – daugiau kaip trys milijonai paspaudimų.

„Plus X Award“ komisija pabrėžė, kad būtent „Ease of Use” nominacija apdovanoti produktai atspindi, koks produkto kūrimo procese svarbus sėkmingas skirtingų sričių specialistų – dizainerių, technologų, gamintojų, įvedimo į rinką specialistų bendradarbiavimas. Tik tuomet galutinis rezultatas maksimaliai atitiks vartotojų lūkesčius ir poreikius. ACME “Peanut mouse“ priklauso išskirtinių IT produktų linijai ACME UNIQUE.

Šios linijos gaminiai pasižymi naujausiais technologiniais sprendimais ir unikaliu novatorišku dizainu. Ypač didelį dėmesį, kuriant ACME UNIQUE linijos produktus, kompanija „ACME Europe“ skiria bendradarbiavimui su Lietuvos dizaineriais. Kompanija laikosi pozicijos, jog savitas lietuviško pramoninio dizaino braižas suteiks jai papildomo konkurencinio pranašumo pasaulinėse rinkose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)