Vilniaus ruduo nusišypsojo niūfaundlendui

Šeštadienį dėl „Vilniaus rudens“ taurės varžėsi 1097 šunys, 172 veislių atstovai. Tarp jų pats gražiausias buvo niūfaundlendas GOLDBEAR‘S VERMONT iš Suomijos.

Mažai nuo jo atsiliko kaunietės Laurynos Rubikaitės Lasos apsas CHIX CHOIX THE PARTIZAN, kuris parodoje tapo ir geriausiu jaunu šunimi. Trečias tarp gražiausių parodos šunų – Veimaro trumpaplaukis paukštšunis iš Lenkijos.

Kaip įprasta, dalyvius ir žiūrovus sužavėjo parodos mažyliai, kinologų viltys. Juk visuomet tikies, kad iš žavaus pūkuotuko išaugs puikus šuo, kuris kada nors susilauks puikių palikuonių. Šįkart gražiausio mažylio titulas atiteko Sibiro haskiui iš Lenkijos.

Abejingų nebuvo ir pasirodant veteranams – varžėsi šunys, kuriems daugiau kaip 8 metai. Estijos kinologų pademonstruotas samojedas niekuo nenusileido jauniems „kolegoms“, abi parodos dienas iš jo niekas nepaveržė gražiausio veterano titulo.

Šunų porų konkurse nugalėjo vilnietės Rosanos Vincel cvergšnauceriai, o tarp jaunųjų vedlių stipriausia buvo kaunietė Goda Jurgilaitė.

„Auksinė taurė“ – afganų kurtui

„Auksinė taurė“ spalio 25-osios vakare iškeliavo į Maskvą. Viešnios iš Rusijos, I. Osipova ir A. Beliavskaja, neslėpė džiaugsmo ašarų – nelengva buvo jųdviejų afganų kurtui POLO’S TOP GEAR įveikti 1058 šunis. Pagrindiniam parodos konkursui (Best in Show) teisėjavo Carla Molinari, ilgametė Portugalijos kinologų klubo prezidentė.

Antras tarp gražiausių šunų, jos nuomone, buvo kaunietės Ingos Šultės basendžis JUMA MONGO ASIACZEK. Šį „Afrikos tylenį“ (basendžis beveik niekad neloja) finaliniame konkurse į ringą išvedė patyrusi vedlė G. Jurgilaitė. Trečią vietą tarptautinė ekspertė C. Molinari skyrė vilniečių E. ir J. Rybakovų auksaspalviui retriveriui AL CAPONE BY SAKURA, jį pademonstravo Daiva Strepetkaitė.

Jaunųjų vedlių konkurso finale nugalėjo trylikametė sostinės moksleivė Monika Čekytė.

Gražiausiu parodos mažyliu tapo amerikiečių akita iš Lenkijos. Nudžiugino veislynų konkurso rezultatai – laimėjo kauniečio A.Čečio dobermanų veislynas TIKRAI NAUJA.

Išsiskyrė neilgam

Sostinėje šunų parodų šurmulys nutilo neilgam. Prieš šv. Kalėdas, gruodžio 19-20 d., gyvūnų mylėtojai ir vėl rinksis į tarptautinę parodą.
Šunininkai jau sudarė ir 2010 m. parodų grafiką – mūsų krašte vyks 8 tarptautinės parodos, jas, kaip įprasta, organizuos Lietuvos kinologų draugija.

Keturios tarptautinės parodos džiugins vilniečius, o vasarą po du didelius šunų mylėtojų renginius planuojama suorganizuoti vaizdingame Molėtų krašte ir Druskininkų kurorte.