Visame kūne yra tūkstančiai (išties, tūkstančiai) nervinių galūnių, tad išmokę, kur ir kaip liesti, pakylėsite savo seksualinį gyvenimą link protą temdančių aukštumų.

Aistringi bučiniai, švelnūs žodžiai ir prisilietimai... Artumo idilė tikrai užburia, tačiau meilės „ugnis“ liepsnoja neilgai. Ar intymūs santykiai taps rutina, o gal džiugins netikėtais atradimais, priklauso tik nuo mūsų. Jei tyrinėdami savo ir savo partnerio kūno erogenines zonas nukeliausime toliau įprastų intymumo ritualų, tuomet būsime apdovanoti nepamirštamu orgazmu, kuris pakylės mus į naują jausmingumo lygį, rašoma portale Psychologies.

„Prisimenu tą vakarą, kai išklausiusi kursus apie sekso technikas ir susipažinusi su erogeninių zonų žemėlapiu, nusprendžiau išbandyti gautas žinias su savo vyru. Kelios nepamirštamos valandos, ir jis man prisipažino, kad tai buvo geriausia šeimos biudžeto investicija per visus mūsų bendro gyvenimo metus, – prisimena 32 metų Arina. – Tuo metu net neįsivaizdavau, kad pažinti savo partnerio seksualumo ypatumus galima ir savarankiškai“.

Kaip atlikti tokį tyrimą? Geriausia pradėti nuo jausmingų šokių, sako seksologas, psichoterapeutas ir knygos „Nuoga fiziologija“ autorius Andrejus Bulachas. Maloni muzika, lengvi prisilietimai ir bučiniai padės jums nusiteikti ir pagauti malonumo bangą. Tuomet „šokį su partnerio kūnu jau galėsite pratęsti horizontalioje padėtyje“.

Bihevioristinės sekso terapijos kūrėjai, seksologai Williamas Mastersas ir Virginia Johnson siūlo neskubėti: iš pradžių patyrinėkime vienas kito erogenines zonas nenusivilkę apatinių drabužių, neliesdami savo genitalijų ar krūtų. Taip mes galime aptikti pačias nekasdieniškiausias jautrias vieteles. Ši taktika tinka tiek asmenims, kurie tik pradeda kurti santykius, tiek toms poroms, kurios jau daugelį metų yra kartu.

Galime pasijusti tikrais tyrinėtojais, pasitelkdami įvairias technikas: liesdami, glostydami, šukuodami, spaudydami, bučiuodami, šildydami ar vėsindami.

Paprašykite savo partnerio neslėpti savo pojūčių ir juos įvertinti balais nuo 1 iki 3: nuo labai malonaus iki neutralaus ar net erzinančio. Tada apsikeiskite vietomis: tegu dabar jis tyrinėja jūsų kūną, o jūs reaguosite ir vertinsite glamones. Stenkitės nesulaikyti kvėpavimo. Tolygus kvėpavimas padeda atsipalaiduoti. Tik taip sužinosime, kaip ir kur reikia liesti vienas kitą ir kurių vietų reikėtų vengti.

Nuo kokių netradicinių erogeninių zonų galite pradėti? A. Bulachas pateikia keletą užuominų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)