Supratimas, ką reiškia būti „geram lovoje“, priklauso nuo daugybės veiksnių, ir gebėjimas ilgai tęsti lytinį aktą neabejotinai yra vienas iš jų. Pirmalaikė ejakuliacija kelia nerimą daugeliui vyrų, bet kitoje skalės pusėje turime uždelstą ejakuliaciją, kuri kelia panašių problemų. Kad išsklaidytų nepagrįstus įsitikinimus, urologė ir pilvo srities chirurgė Rena Malik atskleidžia, kiek vidutiniškai trunka lytinis aktas realiame gyvenime, rašo menshealth.com.

Naujame vaizdo įraše savo „YouTube“ kanale R. Malik remiasi vienu tyrimu, kurio metu buvo renkami duomenys iš 500 porų visame pasaulyje. Tyrimo dalyviai turėjo fiksuoti savo lytinio akto trukmę chronometru. Tyrime dalyvavo tik heteroseksualios poros, ir jų duomenys apėmė tik vaginalinį seksą be preliudijos. Vaginalinio sekso trukmė – tai intravaginalinės ejakuliacijos latentinis periodas (IELP), kuris skaičiuojamas nuo įsiskverbimo pradžios iki ejakuliacijos.

Tyrimas atskleidė, kad vyrai „idealiu“ IELP laikė 16 minučių, bet manė, kad tikrasis IELP siekia beveik 9 minutes. Tačiau tyrimas parodė, kad vidutinis IELP tėra 5,7 minutės.

R. Malik pažymi, kad tyrimo metu užfiksuotas laikas varijavo nuo mažiau kaip minutės iki 55 minučių. „Įdomu tai, kad laikas priklausė nuo vietos“, – sakė ji, paaiškindama, kad žemiausias vidutinis IELP, siekiantis 4,4 minutės, buvo fiksuojamas Turkijoje, o ilgiausias – 10 minučių – Didžiojoje Britanijoje.

Žinoma, šis tyrimas atspindi tik tą laiką, kurio prireikė vyrams, kad jie vaginalinio sekso metu pasiektų orgamzą, ir neatsižvelgia į tai, kas yra priimtina ar idealu jų partnerėms. R. Malik pamini atskirą tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau kaip 4 tūkst. moterų ir kuris parodė, kad joms idealus IELP būtų maždaug 25 minutės.

„Vėlgi, tai priklauso nuo kiekvieno asmens, – pridūrė ji. – Šiais skaičiais pernelyg nesivadovaučiau. Tiesiog noriu atkreipti dėmesį, kas yra normalu, kokia yra vidutinė trukmė. Jeigu jūs pasiekiate vidutinę trukmę, viskas puiku. Svarbiausia, kad jūs ir jūsų partnerė būtumėte patenkinti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)