Išsiskyrimo skausmą įmanoma patirti tik ką nors stipriai mylint, ir, nors tame yra grožio, paguodos tas neteikia, kai griūva visas aplinkinis pasaulis. Tokiomis akimirkomis galvoje sukasi vienas klausimas: Kaip išgydyti sudaužytą širdį?

Laimė, nuo nelaimingos meilės pasveikstama – širdis atsigaus ir jūs vėl pamilsite, rašoma portale menshealth.com.Du santykių ir sekso srities ekspertai – psichinės sveikatos konsultantas Toddas Baratzas ir porų, šeimų konsultantė, edukatorė Rachel Wright pateikia patarimų, kaip atsitiesti po nelaimingos meilės, kad vėl norėtumėte mylėti ir vaikščioti į pasimatymus:

Neieškokite trumpiausių kelių.

Amžinai nelaimingi ir sužlugdyti nesijausite, vien šito žinojimas – šiokia tokia paguoda, aiškina T. Baratzas. „Širdgėlos išgyvenimas – sunkus laikotarpis, leiskite sau jausti skausmą, neieškokite trumpiausių kelių, kad sielvartas kuo greičiau atlėgtų, – teigia jis. – Vienos dienos bus sunkesnės, kitos lengvesnės, tai – natūralu. Stenkitės išjausti skausmą, užuot galvoję, ką daryti, kad jis kuo greičiau praeitų.“

Nesmerkite savęs už tai, kad jaučiate sielvartą.

„Nėra teisingo būdo išgyventi netektį“, – aiškina T. Baratzas. Vieni žmonės verkia. Kiti eina linksmintis. Treti išbando šuolį su guma. Kad ir koks būdas būtų tinkamas jums, imkitės jo ir nejauskite nė krislelio gėdos už tai, kad būtent taip ar kitaip išgyvenate sielvartą.

ašaros, liūdesys, depresija, moteris, išsiskyrimas, ruduo, emocijos, verkia

Sąmoningai stenkitės save užimti, tuo pačiu duokite sau laiko pasveikti.

„Susidarykite kuo intensyvesnę ir išsamiau suplanuotą dienotvarkę, – rekomenduoja R. Wright. – Nieko neveikimas – tinkamiausia terpė rastis slogioms mintims, todėl susiplanuokite veiklų su draugais, užsirašykite į sporto klubą, netgi susirašykite, kokiais vakarais eisite į kiną. Tokiu būdu sau priminsite, kad net ir esant vienam, be poros tikrai yra ką veikti.“

Nereikia visko išgyventi vienam.

Kažkiek laiko reikia pabūti vienumoje, kad viską apgalvotumėte ir pasveiktumėte, kita vertus, nesistenkite visą sielvartavimo laiką būti vienui vieni. T. Baratzas pataria pabūti ir draugais, papasakoti jiems apie savo širdgėlą: „Paverkite prie jų, kartu pasilinksminkite, o užvis svarbiausia – įsileiskite juos į savo gyvenimą.“ Nereikia atsiriboti nuo žmonių, kai sveikstate po išsiskyrimo. Nereikia dar labiau savęs izoliuoti.

Eikite į pasimatymus, turėkite intymių santykių.

Šis patarimas gali pasirodyti netinkamas ar neįprastas, vis tik T. Baratas aiškina, kuo remdamasis jį pateikia: „Išeis į naudą jaustis geidžiamiems, prisiminti, kad mūsų geis ir kiti.“ Konsultantas įspėja – jei tokiems dalykams dar per anksti, jeigu jaučiatės nejaukiai, neskubėkite eiti į pasimatymus, kita vertus, nėra taisyklės, kad reikia išlaukti tam tikrą laikotarpį. Socializavimasis gali išeiti į naudą. Žmogus, su kuriuo išsiskyrėte, tikrai nėra vienintelis žmogus pasaulyje, kuris jus mylės.

Atnaujinkite ryšį su savimi, iš naujo įvertinkite savo nepriklausomybę.

Kai pradedame draugauti, viską veikiame kartu su tuo žmogumi. „Prisiminkite veiklas, kuriomis nebeužsiimdavote, užsiimkite naujais pomėgiais, kuriems anksčiau nelikdavo laiko, – vardina T. Baratzas. – Kurkite planus, kad turėtumėte ko laukti, net jei tai reikštų išėjimą iš savo komforto zonos.“ Išvykite vieni į kelionę, kopkite su draugais į kalnus ar tiesiog nuvykite į paplūdimį.

Atraskite naujų pomėgių.

Nebūtina grįžti prie to, kuo užsiimdavote anksčiau. Dabar – naujas jūsų gyvenimo etapas. „Valgio gaminimas, kokie nors amatai ar rankdarbiai, piešimas, šokiai – kai skiriate laiko užsiėmimui rankomis ar veiklos kūnui, pasąmonėje padarote vietos apdoroti emocijas“, – aiškina R. Wright.

Palepinkite save.

„Išbandykite malonius dalykus, būkite sau geri, – pataria t. Baratzas. – Tai gali būti bet kas – pradedant masturbacija, baigiant gardžiu maistu ar ekstravagantiškomis dovanomis.“

R. Wright antrina kolegai: „Nusipirkite sekso žaislą arba imkite naudoti turimu. Skirkite laiko iš naujo pažinti savo kūną, atraskite sau naujų malonumų.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)