Mes kalbame apie vyro spenelių lytėjimą, kandžiojimą, čiulpimą ar net stimuliaciją sekso žaislais, rašo svetainė menshealth.com.

Per vieną 2006 metų apklausą 52 proc. vyrų prisipažino, kad spenelių stimuliacija sustiprino jų susijaudinimą. „Vyrų speneliai labai skiriasi savo jautrumu: vieniems jie yra labai erogeniški, o kitiems – visiškai nejautrūs“, – sakė tarptautinis konsultantas sekso klausimais ir vaizdo kurso „Sex Hacker Pro Series“ kūrėjas Kennethas Play. Savo knygoje „The Case of the Female Orgasm“ Elizabeth Lloyd tvirtina, kad vyrų speneliai yra moterų spenelių rudimentas, panašiai kaip moterų orgazmas yra vyrų reprodukcinio aparato liekana.

Kai kuriuos vyrus spenelių stimuliacija gali taip jaudinti, jog net gali sukelti orgazmą. Tačiau tikras vyrų spenelių orgazmų dažnis nėra aiškus, nes šioje srityje dar trūksta tyrimų, pažymi K. Play. Tačiau tai irgi savotiškas privalumas: ten, kur dar neįžengė mokslas, žmonės gali leistis į asmeninius eksperimentus!

Ar jūs ir jūsų partneris esate pasiruošę leistis į žaidimų su speneliais kelionę? Štai keli ekspertų patarimai, kaip įtraukti vyro spenelius į jūsų sekso žaidimus.

Niekas neturi jausti gėdos dėl to, jog trokšta spenelių stimuliacijos

Kai kurie vyrai gali jaustis „nevyriški“ dėl to, jog norėtų žaidimo su speneliais, nes, anot socialinių lyčių stereotipų, tai yra moteriškumo ženklas. Ir nors mes žinome, kad tai yra nesąmonė, kai kurie vyrai vis tiek varžosi paprašyti savo partnerių pažaisti su jų speneliais, ar net nedrįsta pripažinti patys sau, kad to nori.

„Kalbant apie bet kokius veiksmus sekso metu, jų geriau paprašyti iš anksto, o ne esamu momentu, – sakė sekso konsultantė ir svetainės „Organic Loven“ įkūrėja Taylor Sparks. – Draugiškam pokalbiui suteikite intymų posūkį, atvirai prabildami apie tai, ką norėtumėte išbandyti, kai esate kartu. „Ar kada nors kilo mintis pažaisti su speneliais?“ – toks klausimas gali tapti puiki pradžia užsimenant apie tai, ką norėtumėte išbandyti ar kokie pojūčiai jums patiktų.“

Kalbėkitės apie tai ne miegamajame

Juk nenorėtumėte spausti savo partnerės tuo metu, kai jau pradėjote sekso žaidimus? Taigi labai svarbu, kad apie tai pasikalbėtumėte už miegamojo ribų, pažymi K. Play. Nenusivilkite, jei jūsų partnerė ne iš karto puls prie jūsų spenelių – bet kokiems naujiems sekso veiksmams reikia šiek tiek laiko. Beje, pažaisti su savo speneliais galite ir masturbacijos metu.

Pradėkite iš lėto

Tarkime, kad esate tas žmogus, kuris stimuliuoja savo partnerio spenelius. Kai abu būsite pasirengę sekso žaidimams, pradėkite nuo spenelių trynimo ar čiulpimo. „Jei juos čiulpsite, pasistenkite, kad į burną patektų spenelis su visa aureole – būtent tai skatina gamintis oksitociną, o oksitocino susikaupimas sistemoje yra svarbus veiksnys orgazmo link“, – teigė K. Play. „Jei norite, kad jūsų partneris pajustų tikrai didelį malonumą, jūsų veiksmai neturi būti atsitiktiniai ar epizodiški. Turite skirti pakankamai laiko, kad apšildytumėte šią sritį, po truputį didintumėte malonumą ir tuomet sukeltumėte tikras malonumo bangas“, – sakė jis.

Atminkite, kad ne visų vyrų speneliai yra vienodi

Nors speneliai turi šimtus nervų galūnėlių, kiekvieno vyro pumpurėlių jautrumas yra individualus, pabrėžia T. Sparks. Nesitikėkite, kad jūs (jei esate vyras) ar jūsų partneris (jei esate moteris) vos po kelių sekundžių spenelių čiulpimo patirs orgazmą – ar apskritai nuo to jį patirs. Gali būti, jog spenelių stimuliaciją reikėtų derinti su kitais sekso veiksmais, kad padidintumėte bendrą malonumą.

Žaidimams su speneliais pasitelkite sekso žaisliukus

Žaidimams su speneliais visuomet galite suteikti papildomų pojūčių, pasitelkdami sekso žaisliukus! Kai kurios sekso priemonės, pavyzdžiui, spenelių siurbtukai, spenelių pompos ar magnetiniai rutuliukai, yra skirtos speneliams stimuliuoti ir gali išryškinti jūsų drąsiąją pusę. Spenelių masažas karštu aliejumi taip pat gali suteikti daug malonumo.

Jei norite pažaisti su savo partneriu, pasikalbėkite su juo, kokius aksesuarus galėtumėte panaudoti savo miegamajame. „Galbūt jam patiktų išbandyti pavergtojo vaidmenį ir kad jūs panaudotumėte jam spenelių segtukus, pareikšdama, jog jums visiškai nerūpi, ar jam skauda (žinoma, prieš tai dėl to susitarus), – teigė K. Play. – O, galbūt, jis yra jausmingesnio tipo ir nori, kad pirmiausia paglostytumėte jį plunksna, o tuomet lėtai pereitumėte prie švelnios spenelių stimuliacijos pirštais?“

Stebėkite partnerio reakciją ir pagal tai koreguokite savo veiksmus

Turėkite galvoje, kad pirmą kartą pabandžiusi žaisti su vyro speneliais, veikiausiai netapsite burtininke. Ar darysite tai savo partneriui, ar vyras darys tai pats sau, svarbu stebėti kiekvieno veiksmo sukeltus pojūčius ir atitinkamai koreguoti taktiką. K. Play šį procesą vadina „malonumo kalibravimu“. „Skaitykite savo partnerio reakcijos ženklus bei signalus ir taikykitės prie jo atsakomosios reakcijos pobūdžio“, – teigia K. Play, pridurdamas, kad sekso metu taip reikėtų elgtis kiekvieno judesio atveju.

Ir, kaip visada, visos sekso sesijos metu stenkitės įsitikinti, kad viskas, ką darote, jums abiem visiškai patinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt