Sutikite, situacija ne pati patogiausia, bet taip jaučiasi žymiai daugiau moterų, negu kada nors galėtumėte pagalvoti, teigia sekso terapeutė Vanessa Marin: „Kai moterys užsirašo į nemokamas orgazmo dirbtuves, kurias rengiu savo svetainėje internete, pirmiausia jų paklausiu, koks jų dabartinis santykis su orgazmu.“

Rengiant šį straipsnį, net 32 proc. moterų atsakė nežinančios, ar mylėdamosi patiria orgazmą, ar ne. Taigi, jeigu šiuo klausimu jaučiatės pasimetusi, tikrai nesate viena, rašo bustle.com.

Priežasčių, kodėl sunku patirti orgazmą ar jis patiriamas, bet galbūt ne toks, kokio tikėtasi, tikrai ne viena ir ne dvi. V. Marin sako, kad labai svarbu procese, skirtame prisijaukinti orgazmą, neprarasti vilties. Norėdama ištiesti pagalbos ranką visoms norinčioms – nesvarbu, ar norite daugiau malonumo teikiančių santykių, ar stipresnio orgazmo, ar kokybiškesnio intymumo – siūlo kelias įžvalgas, padėsiančias geriau suprasti tą ypatingą patirtį.

Visų moterų orgazmo patirtys skirtingos

Orgazmas – itin asmeniškas išgyvenimas, kiekviena moteris jį patiria kitaip. V. Marin teigia, kad nemažai moterų į ją kreipiasi tikėdamosi sužinoti, ko tikėtis pasiekus seksualinio malonumo viršūnę, tačiau konkretaus atsakymo į šį klausimą nėra. Tikrai nėra lengva apibūdinti, kokie pojūčiai apima – lygiai taip pat sunku atsakyti į tą amžinąjį klausimą, kas yra meilė, teigia ji.

„Įvardyti kelias bendrąsias įžvalgas, ko tikėtis per orgazmą, aš galiu, bet primenu – vienos tiesos šiuo klausimu nėra. Daugumą orgazmų galima suskirstyti į tris plačias kategorijas. Orgazmai gali būti: seksualinio malonumo sekso metu viršūnė, jausmas, neturintis analogų jokiam kitam patyrimui ar tiesiog susikaupusios įtampos išleidimas į laisvę“, – sako ekspertė.

Sekso terapeutės teigimu, kai kurios orgazmą apibūdina kaip „virpesius“, „mažyčius malonumo pliūpsnius“, „fizinio kūno ribas peržengiančią patirtį“, „gilų atodūsį“, „velnias, kaip gerai“ ir „intensyvų, koncentruotą malonumo išgyvenimą“. Šie individualūs orgazmo apibūdinimai labai skirtingi, tad dar kartą įrodo, kad orgazmo sąvoką paaiškinti be proto sudėtinga. O tai reiškia, kad neretai moterys ir merginos klaidingai mano nepatiriančios orgazmo, nes jų patirtys neatitinka žurnaluose aprašytų ar draugių pasakojimų.

Kiekvienas orgazmas vis kitoks

Orgazmai gali skirtis savo intensyvumu, taigi kartais malonumas toks stiprus, jog, rodos, apalpsi, o kartais – tarsi lengvas virpuliukas.

„Būna dienų, kai ateina itin intensyvus orgazmas. Kartais jis tiesiog ateina, ir tai nieko keisto“, – paaiškina specialistė. Štai kodėl svarbu nesukti sau galvos svarstant, ar tai, ką patyriau šiąnakt, buvo orgazmas, ir kodėl malonumas nebuvo toks intensyvus kaip praeitą sykį. Jeigu jaučiatės gerai, tik tai ir turėtų būti svarbu.

Specialistai akcentuoja, kad egzistuoja skirtingų orgazmų ir juos galima patirti skirtingose kūno vietose. Ar žinojote, kad orgazmas gali būti klitorinis, vaginalinis ir net išsikviestas itin ilgai ir aistringai bučiuojantis? Mūsų kūnas – tikras erogeninių zonų žemėlapis, o tai reiškia, kad stimuliacijos variantų ir kombinacijų daugybė.

Kaip žinoti, kad patyrėte orgazmą?

Kaip teigia V. Marin, jeigu jaučiatės pasimetusi, ar patyrėte orgazmą, pabandykite daugiau dėmesio skirti tam, kaip reaguoja jūsų kūnas, kai manote, jog artėja kulminacija. Vėlgi, kiekvienos moters pojūčiai skirtingi, tačiau dauguma žmonių artėjant orgazmui pastebi tam tikrus nevalingus fiziologinius atsakus.

Pavyzdžiui, gali apimti nekontroliujamas raumenų virpulys, staiga padažnėti širdies ritmas. Jeigu trumpai stabteli širdis ar parausta krūtinė, gali būti, kad patyrėte orgazmą.

Ne visada viskas labai aišku

Mums, moterims, pasisekė – mes galime patirti daugkartinį orgazmą arba vadinamąjį sudėtinį orgazmą, kai aukščiausias malonumo taškas vienu metu pasiekiamas daugiau nei vienoje vietoje tuo pačiu metu – pavyzdžiui, ir klitoryje, ir makštyje. Tai reiškia, kad kartais gali atrodyti, jog dar ne viskas.

„Daugybė moterų po orgazmo tikisi baigtinumo jausmo, o to neretai nebūna, nes kūnas pasirengęs dar vienam orgazmui. Kartais orgazmas tikrai jaučiamas kaip palengvėjimas, tačiau neatmeskite galimybės, kad orgazmą patyrėte būtent todėl, kad kūnas nori dar“, – paaiškina ekspertė.

Ne visada malonumas toks stiprus

„Kone visos mano klientės tikisi žemę iš po kojų išmušiančio, smegenis išjungsiančio ir amą atimsiančio orgazmo. Realybėje tikrai ne visi orgazmai tokie galingi“, – priduria V. Marin. Vėlgi, kartais orgazmas atrodo kaip didžiulės įtampos paleidimas, kartais netgi kiek skausmingas ar nemalonus. Pasitaiko atvejų, kai orgazmas paskatina labai stiprias emocijas, galima net apsiverkti, arba panašėti į norą čiaudėti, kuris paskutinę akimirką nuslopsta nosyje.

„Manau, kad labai daug moterų jaučia spaudimą patirti neįtikėtinus orgazmus, todėl, kalbėdamos su draugėmis, neretai perdeda“, – sako V.Marin ir priduria, kad tos pačios priežastys skatina moteris vaidinti orgazmą ir prieš savo parnerį. Visai tai sukelia nepamatuotų lūkesčių orgazmo klausimu. „Manau, jog labai svarbu, kad mes, moterys, nebijotume pripažinti, kad ne visi orgazmai prilygsta sprogimui“, – konstatuoja sekso terapeutė.

Orgazmą galima pagerinti

Kaip byloja liaudies išmintis, be praktikos tobulo rezultato nebus. „Kuo daugiau masturbuositės, tuo geriau įvaldysite orgazmo meną. Kartais gali nepavykti, tačiau, kuo daugiau patirties sukaupsite, tuo lengviau ir stipresnį orgazmą pasieksite, išmoksite klausytis savo kūno, reaguoti į jo siunčiamus signalus. Pavyzdžiui, galite visai netyčia išsiaiškinti, kad kūnas palankiai reaguoja į tam tikro lygio spaudimą ar specifines glamones“, – pataria ekspertė.

Mokymosi procesas gali pasirodyti sudėtingas. Juk vienintelis dalykas, ko norite, tai tas nuostabus atsipalaidavimo jausmas ir mokėjimas jį vėl ir vėl pakartoti. Geriausias dalykas, ką galite padaryti, tai pabandyti pasimėgauti masturbacijos procesu: „Nepamirškite, kad turi būti malonus visas masturbacijos procesas, o ne vien finalas. Pažadu, kad visos pastangos vieną dieną tikrai atsipirks.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)