Mokslininkai sudarė sąrašą aplinkybių ir veiksnių, kurie žudo aistrą tarp vyro ir moters. Beje, neištikimybė šiame sąraše – ne pirmoje vietoje.

Psichologai surinko šimtus savanorių, kurie sutiko atvirai papasakoti apie savo seksualinį gyvenimą, kad specialistai galėtų padaryti išvadą, kas slopina aistrą.

Kaip rašoma „Mail on Sunday“, sąrašo pirmoje vietoje – entuziazmo trūkumas. Toliau – laiko, erdvės nebuvimas, žmonės neretai skundžiasi per daug spaudžiami partnerio, rašoma leidinyje „Evolutionary Psychology“ išpublikuotame tyrime.

Trečioje vietoje esanti priežastis – įtemptas darbo grafikas, toliau – įžeidus „nevykusio“ sekso įvertinimas.

10 veiksnių, kurie dažniausiai užgesina aistrą tarp vyro ir moters:
1. Entuziazmo trūkumas,
2. laiko, erdvės trūkumas,
3. ilgos darbo valandos,
4. nevykęs seksas,
5. neištikimybė, prievarta,
6. charakterių skirtumai, dėl to kylantys nesutarimai,
7. pernelyg stiprus prisirišimas, partnerio varžymas,
8. vaikai,
9. pastangų stygius,
10. nemonogaminiai santykiai.

Įdomu tai, kad neištikimybė – tik penktoje intymumo aistrą gesinančių priežasčių vietoje.

Tyrimui vadovavęs profesorius Meneleosas Apostolou iš Nikosijos universiteto teigė, kad labai svarbu įvardinti, kodėl seksualinis gyvenimas nebeteikia malonumo ir nustoja dominti.

„Žmonėms emociškai skaudu, kai darosi sudėtinga palaikyti intymius santykius. Šių sunkumų identifikavimas – pirmas žingsnis, norint juos įveikti ir pagerinti žmonių emocinę savijautą“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)