Vienos poros gyvena pagal griežtas taisykles, kitus įtampa išvargina, treti įsitikina, kad jų nerimas turėjo pagrindo.

THESUN pateikia tris istorijas apie pavydžiausias Britanijos moteris.

„Jis turi kas valandą man parašyti.“

Slaugytoja Kelsey Leigh (23 m.) iš Veikfildo netgi didžiuojasi vadinama viena iš pavydžiausių JK moterų – ji įsitikinusi, kad tai ugdo jų poros santykius.

Kelsey ir Kacperis Krukas (24 m. kraštovaizdžio dizaineris) augina 2 m. dukterį Evelyn May ir gyvena pagal griežtas taisykles.

Jauna moteris pasakojo: „Praeityje esu patyrusi neištikimybę, todėl pagaliau sutikusį „tą vienintelį“ nusprendžiau imtis griežtų priemonių. Supratau, kad turiu nubrėžti jam griežtus rėmus. Esu labai pavydi mergina.

Susipažinau su Kacperiu prieš ketverius metus bare Veikfilde. Jau tą pažinties vakarą pastebėjau pavydžius visų merginų žvilgsnius. Daugelis moterų perleidžia iniciatyvą vyrams, leidžia daryti, ką nori. Mano supratimu, tai kelias į niekur.

Santykiams reikia meilės, dėmesio. Jei nori būti su manim, pirmoje vietoje turiu būti aš ir santykiai. Suvokiau, kad su Kacperiu turiu būti labai griežta. Jam patikdavo visą naktį žaisti kompiuteriu su draugais ar pasėdėti su jais bare. O aš dirbu slaugytoja, ne visada galiu eiti kartu.

Išvaizdus vyras su draugais, kurie gali nuvesti klaidingu keliu, merginos, norinčios nuvilioti svetimus vaikinus, – tokie scenarijai kelia man siaubą.

Kacperis – aukštas, išvaizdus blondinas, daugybė moterų mėgina su juo flirtuoti. Negaliu šito pakęsti. Galiu sėdėti šalia, o jis toks mandagus, kad net nesupranta, kas vyksta.

Mes gyvename pagal mano taisykles, kita vertus, jis žino, kad be galo jį myliu, supranta – jei abu būsime laimingi, mūsų meilė stiprės.

Neleidžiu jam važiuoti atostogų su draugais. Iš pradžių jis protestuodavo, bet dabar yra tėvas, taigi tai nebesvarstoma. Kai jis išeina į darbą, turi man kas valandą parašyti žinutę. Jei išeina susitikti ir pabūti draugais, išmaniajame turi būti įjungta vietos rodymo funkcija, kad matyčiau, kur jis. Lygiai taip jis gali stebėti mano buvimo vietą. Abu jaučiamės saugūs, laimingi, ypač dabar, kai tapome tėvais.

Kartą per mėnesį jis gali išeiti susitikti su draugais bare, bet tik tiek. Jis atsiunčia man nuotraukų iš tų susitikimų, kad matyčiau su kuo būna.

Santykiai, kuriuos partneriai turi paslapčių, pasmerkti žlugti. Mes – komanda, dabar esame trise ir tai akivaizdu, kad dėl taisyklių tampame ypač stiprūs.

Žinau visas jo buvusias merginas, jis žino mano buvusius vaikinus. Jis nešiojasi telefono kroviklį ir bateriją – jei netyčia išmanusis išsikrautų. Prieš baigdamas darbą jis man parašo ir per valandą grįžta namo.

Galbūt atrodo, kad esu tironė, tačiau nelaikau save tokia. Mes pasitikime vienas kitu, mylime vienas kitą. Esu pavydi, nes mano pareiga apsaugoti savo vyrą ir vaiką. Patinka ar ne – jis mano, taigi šalin rankas.“

Ką sako Kacperis:

„Kelsey yra buvusi sudėtinguose santykiuose. Ji atvirai papasakojo, kad yra pavydi ir kad nustato taisykles, kurių, beje, laikosi pati. Iš pradžių mane tai šokiravo, bet kai prieš dvejus metus laikiau rankose mūsų naujagimę, supratau, kad ji teisingai elgėsi. Nuo to netampu silpnas, atvirkščiai – stiprėju. Esu stiprus ir galiu pasakyti, kad savo šeimą ir žmoną myliu labiau už vakarėlius su draugais ir flirtavimą su laisvomis merginomis.“

„Visada stebiu, ar jis nesidairo į moteris.“


Asmeninė asistentė Emily Cain (28 m.) gyvena Breintryje (Esekso grafystė D. Britanijoje), ji susižadėjusi.

Jauna moteris teigia: „Imu pavydėti, nes jaučiuosi nesaugi. Manau, kad esu per prasta savo partneriui, todėl baiminuosi, kad jis paliks mane ir išeis pas geresnę. Jeigu kažkur einame pasilinksminti, stebiu, ar jis nežiūri į kitas moteris. Mūsų su partneriu santykiai trunka 10 metų. Žmonės sako, kad atrodau pasitikinti savimi, vis tik pripažįstu – esu šiek tiek aikštinga ir užsispyrusi. Pirmą kartą pajutau pavydo priepuolį, kai dar mokėmės universitete ir buvome bare. Jis plepėjo su mergina, praėjo 10 minučių, o jie toliau kalbėjosi. Staiga man sukilo pyktis, pripuoliau ir atsistojau tarp jų. Jis supyko ir išėjo, ta mergina irgi išėjo. Pakeliui namo taip stipriai barėmės, kad viena moteris atidarė langą ir liepė man nutilti.

Atvėsusi suprantu, kad kvailai elgiuosi, bet kartais nepavykta susivaldyti.

Netgi dabar, kai jis išeina susitikti su draugais ir įkelia nuotrauką į „Instagram Stories“, paspaudžiau pauzę ir stebiu, ar nuotraukoje nėra merginų.

Jeigu jis priima į draugus merginą, klausinėju, kas ji tokia. Privalau žinoti.

Pripažinkime – dauguma vyrų neatsilaikytų, jeigu sutiktų į aktorę Margot Robbie panašią merginą. Man iki jos toli.

Vienu metu išsiskyrėme ir metus laiko nebuvome pora. Nuolatiniai mano klausinėjimai jį išvargino, todėl jis mane paliko. Jis išvažiavo atostogauti ir susipažino su mergina, kuri, laimė, gyveno užsienyje. Vis dar žinojau jo socialinių tinklalapių slaptažodžius, skaitydavau jų žinutes. Jis rašė jai gražiai, jausmingai, vienu metu supratau – nebeištversiu, ir lioviausi skaičiusi.

Per tuos metus, kai nebuvome pora, palaikėme ryšį. Palengva mūsų jausmai vienas kitam atgijo.

Dabar vėl esame kartu, kitais metais tuoksimės. Kai įsipareigojome vienas kitam, mano pavydas sumažėjo.

Bet jei bare pasirodytų gražuolė, pasistengčiau, kad jis žiūrėtų į mane. Kita vertus, net po visų mano keistenybių, jis liko su manimi.“

„Skaičiau jo žinutes feisbuke ir instagrame.“

Žinutės, pavydas

Socialinė darbuotoja Akua Blacq (27 m.) šiuo metu neturi vaikino, ji gyvena Votforde.

Moteris sako: „Žmonėms atrodau draugiška ir naivi. Jie neįsivaizduoja, kokių dalykų esu padariusi. Šiaip nemaniau, kad esu pavydi. Ankstesniuose santykiuose pavydo nejausdavau, tik draugaudama su pastaruoju vaikinu pasijutau kitaip. Jeigu žmogus su manim nuoširdus, atviras, problemų nekyla. Bet jei vyrai bando kažką nuo manęs nuslėpti, virstu FTB agente. Susipažinau su vyresniu vaikinu. Visiškai pamečiau dėl jo galvą, po savaitės kartu apsigyvenome. Įsijaučiau į žmonos vaidmenį – gaminau jam, skalbiau. Turbūt nereikia pridurti, kad seksas buvo nuostabus. Po kelių savaičių jam pradėjo skambinėti, o jis sutrikdavo, atsiliepdamas į skambučius. Paskui ėmė miegoti su telefonu po pagalve.

Man pavyko gauti slaptažodį ir perskaityti jo telefone žinutes merginoms – joms, kaip ir man, jis žadėjo amžiną meilę. Su programėle skaičiau jo žinutes feisbuke ir instagrame.

Viena mano draugė jį pasekė. Paskui atsiuntė nufilmavusi, kaip jis kalbasi su moterimis. Džiaugiuosi, kad ji neslėpė nuo manęs teisybės, bet tada nenorėjau to pripažinti.

Vienu metu nualpau ir atsidūriau ligoninėje. Manau, taip nutiko dėl streso – juk bandžiau kiaurą parą jį sekti.

Jo elgesys paskatino skaityti žinutes telefone, dabar suprantu – man reikėjo jį palikti.

Galiausiai jo artimi draugai pateikė man įrodymų – atsiuntė vardus ir nuotraukas merginų, su kuriomis jis bendravo ir tikriausiai būtų iškeitęs mane į kurią nors iš jų.

Aš pareikalavau pasiaiškinti. Jis viską neigė ir išvadino mane įtaria už tai, kad naršiau po jo telefoną. Visiems pažįstamiems pripasakojo, kad aš dėl visko kalta ir kad elgiuosi kaip pamišėlė. Man jis pareiškė, kada esu pati kalta, nes nepasidažau ir neseksualiai rengiuosi. Pridūrė, kad esu nevykėlė, nes tuo metu mokiausi universitete ir dirbau maisto prekių parduotuvėje.

Vėl nualpau ir antrą kartą atsidūriau ligoninėje. Išėjusi iš ligoninės pamačiau jį su moterimi – abu praėjo pro mane, o jis ničnieko man nepasakė. Parėjau namo, susirinkau daiktus ir išvažiavau. Atgal nebesidairiau.

Tas vyras apsuko man galvą, pavertė pavydžia psichopate. Manau, esu verta padoresnio žmogaus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)