Meilės žymė atsiranda tuomet, kai kažkas taip stipriai pačiulpia partnerio odą, jog toje vietoje susidaro kraujosruva. Čiulpimas sukelia vakuumą, dėl kurio sprogsta odoje esančios kraujagyslės, rašo menshealth.com.

Bučinio žymė iš esmės yra odai padarytas sužalojimas, kai odoje plyšta paviršinės miniatiūrinės kraujagyslės (kapiliarai), – teigė dermatologas Brianas Capellas, priklausantis leidinio „Men`s Health“ konsultantų komandai. – Odoje išryškėja į mėlynę panašus pažeidimas, kuris po truputį užgyja“.

Bučinio žymės dažniausiai lieka ant kaklo odos, nors techniškai jos gali būti padarytos bet kurioje kūno vietoje. Kitaip negu kitos mėlynių formos, ant kaklo likusios bučinio žymės yra susijusios su tam tikra socialine stigma, nes išduoda neseniai įvykusius seksualinius veiksmus ir yra laikomos vulgarumo ženklu. Bet kokiu atveju jos parodo, kad jūs darėte kažką daugiau, negu tik laikėtės susikabinę už rankų.

Priežastys, kodėl partneris nusprendžia palikti bučinio žymę, būna įvairios. Kai kuriems tai yra būdas parodyti, kad tas žmogus priklauso tau – savotiškas bandymas „pažymėti savo teritoriją“. Dar kitiems gali patikti švelnus tokio bučinio skausmas bei pats dominavimo veiksmas.

Bučinio žymė

Ar bučinio žymė gali pakenkti?

„Ne, bučinio žymė jokios ilgalaikės žalos sveikatai nepadarys, žinoma, jei šios traumos mastas nepaliks odoje tikros žaizdos, – teigė B. Capellas. – Pastaruoju atveju odoje atsivertų atvira žaizda, kuriai iškiltų infekcijos grėsmė. Tačiau tokiu atveju tai jau nebebūtų bučinio žymė“.

Pasaulyje yra buvę pavienių incidentų, kai bučinio žymė rimtai sutrikdė sveikatą, pavyzdžiui, tas atvejis, kai virš miego arterijos padaryta kraujosruva užblokavo kraujotaką į moters smegenis, ir ji patyrė mirtiną insultą. Tačiau tokie atvejai yra itin reti.

Daugumai žmonių, kuriems išryškėjo bučinio žymė, labiausiai rūpi, kaip ją užgydyti ar paslėpti. Nelygu, kurioje kūno vietoje ji atsirado, bučinio žymę galima pridengti drabužiais. Jei kraujosruva yra tokioje gerai matomoje vietoje kaip kaklas, tuomet reikėtų sumažinti tinimą.

Vienas iš populiaresnių pagalbos būdų yra prie nukentėjusios vietos priglausti šaltą šaukštą. Toks metodas atrodo logiškas, nes daug kam norisi tą vietą atvėsinti. Tačiau kur kas efektyvesnė priemonė yra raminantis gelis ar balzamas. Kai uždegimas praeina, kraujosruvą galima užmaskuoti makiažo priemonėmis.

Tačiau netgi tuomet bučinio žymė gali prasišviesti. Tokiu atveju, pasak B. Capello, „kaip ir kitų mėlynių atveju, geriausiai pagydys laikas!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)