Kiekvienoje poroje vieno iš partnerių seksualinis temperamentas didesnis, kito – mažesnis, tačiau kai kuriais atvejais sveikas potraukis gali peraugti į įkyrų, o tada tampa nemalonia priklausomybe. Kaip nustatyti, kad prieš jus sekso apsėstas vyras?

Psichologai išskiria kelis ryškiausius simptomus:

  • Vyras pavydėtinai reguliariai žiūri pornografinio turinio filmus, ir daro tai vienumoje, o šis jo įprotis niekuo nesusijęs su jūsų seksualiniais santykiais.
  • Kaskart po sekso su jumis po kurio laiko jis bando pasitenkinti savarankiškai.
  • Jei jūs staiga atsisakote intymumo, jo reakcija būna neadekvati.

Kokia tikimybė, kad vyras ieškos būdų pasitenkinti su kitomis?

Nepaisant nuolatinio seksualinio alkio, ne kiekvienas „sekso gigantas“ ryžtasi neištikimybei. Viskas individualu: jei vienas ryžtasi kontaktui su bet kuria moterimi, pasiduodančia jo vilionėms, kitas nė nepažiūri į kitos moters pusę, bet su sąlyga, kad esama partnerė visiškai jį patenkina. Dažniausiai problemos poroje, kurioje vienas iš partnerių pamišęs dėl sekso, prasideda dėl antrosios pusės įtarinėjimų neištikimybe, nors dažnai tie įtarimai nepasitvirtina.

Kaip atskirti karštą seksualinį temperamentą nuo priklausomybės?

Svarbiausias skirtumas yra jo požiūris į jūsų pasitenkinimą: ar vyras stengiasi jus pamaloninti, ar jį domina tik jo paties pasitenkinimas? Dažniausiai priklausomi žmonės apskritai negalvoja apie partnerę, ir stengiasi kuo greičiau pasiekti kulminaciją patys. Partneris, kurio potraukis sveikas, dažniausiai siekia patenkinti antrąją pusę.

Ką daryti, jei partneris priklausomas nuo sekso?

Svarbiausia, reikėtų suprasti, kad be specialisto neapsieisite. Rasti problemos sprendimo savarankiškai praktiškai neįmanoma, nes priklausomybė nuo sekso mažai kuo skiriasi nuo kitų tipų priklausomybių, kurios reikalauja intervencijos. Jei partneriui išties svarbūs jūsų santykiai, didelė tikimybė, kad jis sutiks kreiptis profesionalios pagalbos, kad tik jūs liktumėte su juo, tačiau noras išbristi iš priklausomybės liūno turi kilti jam pačiam, juk negalima padėti tam, kas nepripažįsta, jog problema egzistuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)