„Žaismingai pasakykite partneriui, kad turite fantazijų, kuriomis norite su juo pasidalinti, – sako klinikinė seksologė ir sertifikuota konsultantė sekso klausimais Ava Cadell. – Jei jis susidomės, atskleiskite jam savo fantazijas, pradėdami nuo švelnesnių.“

Pradėkite įgyvendinti nekaltesnes fantazijas, pavyzdžiui, paeiliui žiūrėkite, kaip antroji pusė nusirenginėja. Tai padės jums atsipalaiduoti ir įkaitins kraują – tada galėsite išbandyti ir rizikingesnius dalykus, pataria A. Cadell.

O kada geriausias laikas pasikalbėti apie tai su partneriu? Ekspertė sako, kad geriausias laikas kalbėtis su partneriu apie fantazijas yra tada, kai abu jaučiatės jaukiai. Pavyzdžiui, ilgos kelionės automobiliu metu, per romantišką pasimatymą arba netgi po sekso.
Psichoterapeutė Mary Jo Rapini, kuri specializuojasi intymumo, sekso ir santykių srityse, sako, kad svarbiausias šiuo atveju yra stiprus partnerių tarpusavio ryšys ir abipusis noras leistis į seksualinių fantazijų įgyvendinimo nuotykius.

„Neretai norint įgyvendinti fantazijas, reikalingas ir trečias žmogus, – sako M. Rapini. – Vienam iš partnerių tai gali patikti, o kitam – nelabai, nes galbūt jis (ji) jaučiasi nesaugiai dėl santykių arba nerimauja dėl partnerės/-io) prisirišimo stiliaus.“

Štai kodėl M. Rapini rekomenduoja visų pirma įgyvendinti švelnesnio pobūdžio fantazijas, pavyzdžiui, persirengimą arba vaidmenų žaidimus – tai bus apšilimas, o vėliau galbūt pereisite prie audringesnių fantazijų (tokios kaip seksas trise).

Taigi, štai kokias fantazijas galite išbandyti...

Jei jums patinka žaisti žaidimus...

A. Cadell teigimu, daugumai jos klientų net nebūtina įgyvendinti seksualinių fantazijų – užtenka apie jas vien pasikalbėti. Taigi, galite pažaisti žaidimą, susijusį su fantazijomis.

Fantazijų kortelės: prisikarpykite kartoninių kortelių ir surašykite ant jų savo seksualines fantazijas. Tegul partneris padaro tą patį. Tada kiekvienas iš partnerių turi surūšiuoti savo korteles į dvi atskiras krūveles: 1. Fantazijos, kurias galima įgyvendinti, pavyzdžiui, pasimylėti viešoje vietoje ar tapti vienas kito sekso vergu. 2. Fantazijos, kurios nebus įgyvendintos, o taip ir liks fantazijomis, pavyzdžiui, grupinis seksas arba seksas su tos pačios lyties asmeniu. „Dalinimasis seksualinėmis fantazijomis yra gera įžanga į aistringą seksą“, – sako A. Cadell.

Šarados: „Sužaiskite seksualinių fantazijų šaradų žaidimą – suvaidinkite savo seksualines fantazijas be žodžių, – pataria A. Cadell. – Tegul jūsų partneris atspėja, ką bandote pavaizduoti veiksmais, mimikomis ir judesiais.“

Turite kostiumų ar rekvizitų? Pasitelkite juos, kad partneriui būtų lengviau atspėti jūsų fantaziją. Pavyzdžiui, jei jūsų fantazija susijusi su policininku (-e), pravers antrankiai. Jei norite pavaizduoti gydytoją ar seselę, tiks guminės pirštinės, o jei norite pavaizduoti Raudonkepuraitę, užsidėkite raudoną kepurę ir į rankas pasiimkite pintą krepšį.

Bendras fantazijos kūrimas: „Sukurkite bendrą sekso fantaziją, pasitelkę kūrybingumą ir vaizduotę, – sako A. Cadell. – Pasidėkite laikmatį – kiekvienam žmogui bus skirta 20 sekundžių. Meskite monetą, kuris iš judviejų pradės pirmas. Pirmasis pradeda pasakoti seksualinę fantaziją, pavyzdžiui, apie seksą trise arba analinį seksą. Po 20 sekundžių fantaziją toliau plėtoja antrasis partneris. Tęskite paeiliui, pasakodami po 20 sekundžių, kol pajusite, kad sukūrėte bendrą, išbaigtą fantaziją. Tada abu nuspręskite, ar norėsite ją įgyvendinti.“

Jei jums patinka persirengti...

Būkite žaismingi miegamajame – pasiverskite kuo tik norite, apie ką visada svajojote.

Bosas ir pavaldinys: „Your Tango“ duomenimis, 56 proc. moterų ir 61 proc. vyrų turi seksualinių fantazijų, susijusių su bendradarbiais biure. Tokių fantazijų nereikėtų įgyvendinti tiesiogiai (nes galite prarasti darbą) – verčiau suvaidinkite sceną su partneriu. Apsirenkite kaip į darbą, apsimeskite, kad sėdite prie savo darbo stalo ir leiskite partneriui jums parodyti, ką iš tiesų reiškia dirbti viršvalandžius.

Seselė: moteris, kuri nori įkaitinti savo partnerį persirengusi „padykusia sesele“, gali įsijausti apžiūrėdama savo partnerio kūną nuo galvos iki kojų. „Tada ji gali liesti, tyrinėti jo erogenines zonas, klausinėdama, ar neskauda, ir ar taip geriau“, – pataria A. Cadell. Beje, jūsų partneris taip pat gali vaidinti „padykusį medbrolį“.

Policijos pareigūnas: pravers antrankiai – surakinkite partneriui rankas, tada jį jausmingai apieškokite ir „nubauskite“ už nusikaltimą.

Jei norite adrenalino pliūpsnio...

M. Rapini atskleidžia, kad dauguma porų, kurios ateina pas ją į konsultacijas, pasakoja apie seksualines fantazijas, kurios peržengia padorumo ribas. Taigi, gal ir jūs išdrįsite pasielgti skandalingai? Arba bent namuose suvaidinkite skandalingą elgesį.

Mylėkitės lauke: „Pasiduokite ekshibicionizmo troškimui – susiraskite viešą, bet nuo žmonių akių paslėptą vietą ir atsiduokite aistrai, – pataria A. Cadell. – Pojūtis, kad elgiatės neleistinai, kad esate viešumoje, lauke, sustiprins įspūdžius.“

Seksas lėktuve: neseniai „Stratos Jet Charters“ atliktoje 2 000 žmonių apklausoje paaiškėjo, kad beveik 17 proc. apklaustųjų yra mylėjęsi ar glamonėjęsi skrydžio metu, o apie tokias fantazijas prisipažino 52 proc. apklaustųjų. Taigi, kodėl ir jums neišbandžius?

Seksas su nepažįstamuoju(-ąja): bent jau suvaidintas. „Sukurkite scenarijų su partneriu ir atskirai nueikite į vietos barą, – pataria A. Cadell. – O ten pradėkite viliojimo ir gundymo žaidimą. Galbūt jis pasakys kokią aistras kaitinančią frazę, o gal atsiųs taurę gėrimo iš kitos baro pusės.“ Įsivaizduokite, kad vaidinate filme, ir įsijauskite į savo vaidmenį.

Seksas trise: 2015 metais atlikto tyrimo duomenimis, vienas iš septynių Amerikos gyventojų yra išbandę seksą trise. O ši idėja patinka vienam iš penkių. Taigi, jei ir jūs turite tokią fantaziją, dabar jau žinote, kad ji nėra neįprasta. O įgyvendinti ją galite tik tuo atveju, jei to iš tiesų norite abu.

Jei jums patinka, kai jus stebi...

Galbūt ir jūsų partneriui tai patinka? Patikrinkite.

Aistra

Vujarizmas: neseniai leidinyje „The Journal of Sex Research“ paskelbto tyrimo išvadose teigiama, kad 46 proc. apklaustų žmonių prisipažino, jog jiems patinka žiūrėti, kaip kiti mylisi. Jei ir jums tai patinka, galbūt su partneriu nueikite į nudistų paplūdimį arba sekso šou.

Ekshibicionizmas: netrūksta drąsos? Kitą kartą, kai eisite su partneriu apsipirkti, mūvėkite savo mėgstamą sijoną arba suknelę. Kai būsite tarp atokesnių prekių lentynų, kur nėra žmonių, žiūrėdama partneriui į akis lėtai nusimaukite kelnaites.

Stebėkite vienas kitą, kai masturbuojatės: A. Cadell rekomenduoja ne tik stebėti, kaip partneris masturbuojasi, bet ir tai nufilmuoti. „Būkite režisierė ir sakykite mylimajam, ką jam reikia daryti masturbavimosi scenoje“, – pataria ekspertė.

Vibratoriai: M. Rapini visuomet rekomenduoja praplėsti meilės žaidimų spektrą, naudojant vibratorius. Kitą kartą, kai mėgausitės malonumu savarankiškai, pakvieskite prisijungti ir partnerį – įduokite vibratorių jam į rankas, ir tegul jis bando surasti visus jautriausius jūsų kūno taškus.

Jei jums patinka gundymas ir erzinimas...

M. Rapini sako, kad kai kuriuos jos klientus labiau jaudina ne pats seksas, o įžanga į jį. Štai keletas idėjų, kaip vienas kitą erzinti ir vilioti.

Gundantys aukštakulniai. Galbūt jūsų partneris jaučia silpnybę batams, ypač raudoniems aukštakulniams? M. Rapini pataria moteriai įsigyti tokius batus, ir kai vienas priešais kitą sėdite prie stalo, iš lėto, atsargiai lieskite smailiu aukštakulnio galu jo koją – braukite aukštyn ir žemyn. Tai turėtų jį akimirksniu sujaudinti.

Masažas. M. Rapini rekomenduoja jausmingai masažuoti vienas kitą, galbūt net iki orgazmo. Pasak ekspertės, tokios patirtys stiprina fizinį ir emocinį ryšį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)