Nieko gero nežada

Pasak Floridoje (JAV) dirbančios seksologės Reičel Nidl, viena priežasčių, kodėl tiek daug moterų simuliuoja orgazmą, – mitas, kad jos esą negali patirti sekso malonumų, jeigu nepavyko pasiekti finišo. Svarbus ir stereotipas, kad jeigu nepatyrėte orgazmo, vadinasi, su jumis kas nors negerai. Savo ruožtu tyrimai rodo, kad dauguma moterų įprastinio lytinio akto metu jo nepatiria be papildomos stimuliacijos.

Seksologė gi tvirtina, kad orgazmo imitavimas nieko gero nežada: apgaudinėjamas partneris, o ir pati moteris sau meluoja. Melas gali atrodyti nelaktas, tačiau laikui bėgant ima kenkti partnerių artumui.

Kadangi orgazmo simuliavimas pažįstamas daugeliui moterų, kartu su specialistais bandome išsamiau pasiaiškinti, kodėl dailiosios lyties atstovės tai daro, kaip tai veikia santykius su partneriu ir ką galima padaryti, kad jos patirtų sekso malonumus tokius, kokių nusipelnė.

Kodėl simuliuoja

Kartais orgazmo imitavimas – paprastas būdas lytiniam aktui baigti. Galbūt partneris jums nelabai patinka, o gal tiesiog pavargote arba jums neramu, kad jam nusibos laukti, kol pasieksite finišą. Kokia bebūtų priežastis, užmerkiate akis, giliai kvėpuojate ir... vaidinate.

„Kai kurios moterys imituoja orgazmą, nes kuria personažą – nori, kad partneris jose matytų atsipalaidavusią ir seksualią moterį“, – aiškina seksologė ir psichiatrė Kimberli Resnik-Anderson. Tokie veiksmai, anot specialistės, turi logikos – moteris mato, kad partnerį tai jaudrina ir tai gali padėti susijaudinti jai pačiai, tad orgazmas bus lengviau pasiekiamas. Tačiau vis tiek apsimetinėjimas lieka apgaule.

Apsimetinėjimo priežastis – rūpestis partnerio saviverte. „Vyrai dažnai įsitikinę, kad geru meilužiu galima laikyti tik tą, kuris suteikia moteriai pasitenkinimą lytiniais santykiais, tai yra ji patiria orgazmą“, – aiškina seksologė iš Vašingtono (JAV) Debora Foks. Simuliuodamos orgazmą dailiosios lyties atstovės tik pagilina mitą, kad pasitenkinti seksu galima tik numačius tikslą ir jo pasiekus.

Kokia žala

Kai kas pasakys, kad nekaltas melas nekenkia. Tačiau kai imituojate orgazmą, partneris įsitikinęs, kad jo judesiai, glamonės leido jums patirti pasitenkinimą ir greičiausiai taip elgsis kitą kartą.

„Taip užkertate kelią jam išbandyti ką nors nauja“, – įspėja R.Nidl. Netgi jei imituojate orgazmą, kad leistumėte partneriui pasijausti „tikru vyru“, neleidžiate jam mokytis naujų glamonių, kurios patiktų ir jums, o kartu būtų realus pretekstas didžiuotis savimi.

„Imituodamos malonumą, moterys skatina įsivaizdavimą, kad jų patiriamas sekso malonumas ne toks svarbus kaip vyrų“, – teigia K.Resnik-Anderson.

Taip, kartais norisi paskatinti partnerį, tačiau kiekvieną kartą pamirštant savo poreikius domėjimasis seksu maš, nes tai darysite ne taip, kaip jums norisi.

Simuliuodamos įtikinate partnerį, kad moteriai orgazmui pasiekti pakanka įprastos sueities, o tai toli gražu nėra tiesa.