Atsako gydytojas urologas dr. Mindaugas Danilevičius

Priešlaikinė ejakuliacija – tai nuolat ar periodiškai pasireiškianti ejakuliacija iki varpos patekimo į makštį esant minimaliai seksualinei stimuliacijai arba įvykstanti greitai po varpos patekimo į makštį. Ji pripažįstama priešlaikine, kai būna per ankstyva, t.y. ankstesnė negu pageidauja partnerė. Nėra tikslios trukmės, kaip kad minite 1 min. ir 30 sek., ejakuliacijos normai apibūdinti.

Gydymas skiriamas pagal tai, kokia nustatoma priešlaikinės ejakuliacijos priežastis. Dažniausiai naudojama elgesio terapija, medikamentinis gydymas arba įvairių metodų deriniai.

Labai svarbią vietą gydyme užima elgesio terapija, arba, kitaip tariant, treniruotės. Treniruoti galima ne tik raumenis, tačiau ir erekciją. Populiariausi elgesio terapijos metodai yra „Start-stop“ metodika ir užspaudimo technika.

Užspaudimo technikos esmė – pajutus artėjančią ejakuliaciją ranka stipriai nykščiu suspausti varpos galvutę 10–15 sekundžių toje vietoje, kur ji ribojasi su apyvarpe. Tai susilpnins erekciją ir atitolins ejakuliaciją.

Kitas metodas yra „Start-stop metodika“. Pajutus ejakuliacijos artėjimą reikia sustoti 30–60 sekundžių. Po to bandyti dar kartą. Po kelių kartų galima patirti orgazmą.

Jei šios priemonės neduoda norimo efekto, tuomet rekomenduojamas gydymas selektyviaisiais serotonino reabsorbcijos inhibitoriais, kurie vartojami ir nuotaikos sutrikimams gydyti. Taip pat gali būti skiriami 5 alfa reduktazės inhibitoriai. Medikamentai receptiniai, todėl jei jums nurodyti metodai nepadės, manau, bus reikalinga gydytojo urologo ar seksologo konsultacijos.