Nedaugžodžiaujant galima pasakyti, kad glamonių paskirtis – kuo labiau lytiškai sujaudinti partnerę, privedant ją prie pat orgazmo ribos, todėl glamonės turi būti maksimaliai audrinančios.

Glostymas, masažavimas, lytėjimas, bučiniai ir ištarti žodžiai gali ypač jaudinti, o kokybiškas seksas be jų neįsivaizduojamas kaip ir be paties lytinio akto. Per petingą abu partneriai atsipalaiduoja, atitinkamai nusiteikia, pajunta sukilusį libido, o į jų erogenines zonas priplūsta daugiau kraujo. Tinkamos ir atidžios glamonės gali privesti moterį prie fantastiško orgazmo. Tiktai ar galima jų išmokti?

Galbūt. O mokytis tikrai padės keletas seksologų ir psichologų pateiktų patarimų ir užuominų apie tai, kas suveikia kaip moters seksualinis dirgiklis. Toliau rasite ištisą jų sąrašą – vertėtų bent susipažinti. Na, o kai kitą kartą būsite nusiteikę pasimylėti, kurį nors prisiminkite ir nedvejodami išmėginkite. Moteriai suteiktas malonumas ir jūsų patirta ekstazė – tikrai pakankamas atlygis už kantrybę ir atidumą, kuriuos pademonstruosite tirdami jos kūną ir jusles, rašo portale „Men‘s Health“ skelbiamos publikacijos autoriai.

Visų pirma – masažas

Apšilimą prieš lytinę sueitį pradėkite nuo visų kojų glostymo, švelnaus masažavimo. Slinkite rankomis nuo šlaunų viršaus iki pat kulkšnių.

Deramą dėmesį skirkite pėdoms: paspausdami pamasažuokite kulnus ir kitas pėdos sritis, tada pereikite prie pirštų ir kiekvieną atskirai paglostykite tarsi norėdami ištempti. Ypač daug malonumo moteriai suteksite kojų pirštus čiulpdami ir glamonėdami liežuviu.

Paklauskite, kas ją užveda

Jei kyla ypač didelių abejonių, tiesiog imkite ir paklauskite partnerės, kokios glamonės jai patinka labiausiai.
„Daugelis moterų tiesiog dievina vyrus, būtinai norinčius suteikti joms malonumą, – sako Barbara Bartlik, psichologijos profesorė iš Cornellio universiteto (JAV). – Supratusi, kad uoliai stengiatės ją patenkinti, moteris atsimokės su kaupu.“

Svarbiausia – kokybė, o ne kiekybė

Stenkitės tobulinti glamonių kokybę – tada jos truks gerokai trumpiau.

„Jei elgsitės taip, tarsi vykdydami tai, kas būtina prieš sueitį, moteris pastebės, kad nesate nuoširdus, be to, prireiks daugiau laiko, kol ji susijaudins“, – teigia Los Andžele seksologo praktika besiverčiantis Michaelas Perry.

Trumpai tariant, turite daryti tai, ką norite, ir patys tuo mėgautis. Jei jaučiate malonumą glostydami partnerės blauzdas, darykite tai tarsi žavėdamiesi. Jei einate iš proto dėl jos užpakaliuko, būtinai jį išbučiuokite.

„Kai vyras daro, kas jam patinka, moteris tai pajunta ir vien todėl greičiau seksualiai įkaista“, – sako M. Perry.

Skubėkite pamažu

Didžiausiu savo dėmesio objektu per glamones vyras, aišku, turėtų laikyti klitorį. Deja, labai dažnai ši mintis suprantama klaidingai.

„Klitorio stimuliavimas be jokio moters parengimo gali būti net skausmingas, – sako knygos „The Good Vibrations Guide: The G-spot“ (Tinkamų vibracijų gidas. G taškas) autorė Cathy Winks – Daug geriau iš pradžių pamasažuoti klitorio gaubtą (tą sritį, ties kuria susijungia lytinės lūpos) arba trinamaisiais judesiais braukyti klitorio šonus, užuot iš karto užsiėmus paties klitorio stimuliavimu.“

Kai klitoris stimuliuojamas oraliniu būdu, didžiausią poveikį duos ne ištisinis, o protarpinis stimuliavimas.

„Klitorio reakcija stipriausia tada, kai jis tarsi erzinamas, todėl šiek tiek jį palaižius ir pačiulpus reikia liautis, pereiti prie gretimų sričių, o tada vėl užsiimti klitoriu. Ta trumputė pertraukėlė pasitarnaus kaip įtampos ir jaudulio kupinas laukimas, ir tai – tiesiog siekiamybė kelyje link orgazmo“, – aiškina C. Winks.

Plėskite repertuarą

Yra galybė būdų, kaip išplėsti oralinio sekso repertuarą. Tikrai vertėtų įtraukti naujų judesių ir keisti jų eiliškumą. Iš pradžių galima įsitaisyti taip, kad galva atsidurtų virš moters lytinių organų, ir horizontaliais (ne vertikaliais) lyžtelėjimais dirginti klitorį. Ypač patartina kaitalioti stimuliavimo pobūdį – moteris už tai deramai atsilygins.

Išveskite ją iš proto sukdami aštuoniukę

Pora

Liežuviu sukama aštuoniukė – labiausiai pasiteisinanti technika, kai vyro tikslas – suteikti moteriai kuo daugiau malonumo. Todėl tenkinant partnerę oraliniu būdu, ypač jautrias aplink klitorį esančias sritis reikia stimuliuoti taip, tarsi norint išvedžioti aštuonetą. Pirmiausia įkaitinkite ją: lengvai pačiulpkite klitorį, kol tas nedidukas gumbelis kiek pabrinks. Tada spustelėkite aplinkinę sritį pirštais, tarsi norėtumėte praskleisti.

Sukamuosius judesius kairėn ir dešinėn geriausia atlikti apatine, slidžiąja liežuvio puse, o šiurkštesniu jo galiuku – tarsi brūkštelėti: iš pradžių į abi puses, o tada aukštyn ir žemyn. Vėliau galima pereiti ir prie aštuoniukės, liežuvį vartant taip, kad tai šiurkštus jo galiukas, tai slidžioji pusė lytėtų moters genitalijas. Labai patartina kaitalioti tokio masažo stiprumą – spaudimo jėgą.

Neignoruokite lytinių lūpų

Lytinės lūpos dažnai pamirštamos, nes traktuojamos it koks barjeras, trukdantis pasiekti vaginą, tačiau jose taip pat gausybė nervų galiukų, todėl jų ignoruoti nereikėtų. Suimkite jas nykščiu ir smiliumi ir masažuokite kildami aukštyn ir leisdamiesi žemyn.
Galite masažuoti ir visais pirštais ar net delnu – taip, tarėsi labai švelniai minkytumėte tešlą.

Glamonėkite visą kūną

Nesikoncentruokite vien į genitalijas. Kūnas – tikras erogeninių zonų žemėlapis. Tai pasakytina apie kaklą, šlaunis ir, aišku, krūtis.

„Genitalijų glamonėjimas gali būti tiesiog nepakartojamas, tačiau, užuot iš karto leidęsi prie šakumo, skirkite šiek tiek laiko ir kitoms partnerės kūno sritims, – sako Cassie Fuller, viena iš Baltimorėje veikiančios lytinio švietimo organizacijos „Touch Of Flavor“ įkūrėjų. – Glostyti, laižyti arba gnaibyti lūpomis galima ir kitas erogenines zonas, kaip antai kaklas, nugara, ausys, pilvas arba riešai.“

Išmėginkite žaisliukus

Prie erogeninių zonų „plušantis“ vibratorius kartais (deja?) net labiau stimuliuoja nei vien tik vyro rankos, todėl laisvai galite pasinaudoti tokiu žaisliuku per petingą. Vedžiokite jį visomis sritimis, tik nelieskite vaginos.

Galvokite, ką sakote

Siekiant sujaudinti moterį, labai svarbu galvoti apie tariamus žodžius.

„Netinkamos, šabloniškos frazės gali akimirksniu išsklaidyti erotinę nuotaiką, – sako portalo AskApril.com leidėja April Masini. – Nešvankūs žodelyčiai turėtų būti kuo asmeniškesnio pobūdžio ir kuo natūraliau ištarti. Galima išsirinkti kurią nors moters kūno vietą ir pasakyti, kokia, jūsų manymu, ji seksuali, arba nupasakoti kokią nors seksualinę fantaziją, kurioje deramas vaidmuo būtų skirtas ir partnerei.“

Nuolatos tylėti jokiu būdu nereikia. „Moterys mėgsta, kai dirginama jų vaizduotė“, – sako Ianas Kerneris, knygos „She Comes First“ (Ji baigia pirma) autorius.

Atkreipkite dėmesį į jos pojūčius

Kiekvienas jaučia skirtingai, todėl svarbu gebėti suprasti, kaip moteris reaguoja į tai, ką jūs darote. Suvokti, kas sukelia teigiamą poveikį, tikrai nėra sunku, o tai supratus galima užtikrintai tęsti pradėtą veiksmą.

„Jei moteris krūpteli išgirdusi mielą nešvankybę, drąsiai pereikite prie tolesnio žaidimo etapo, – sako A. Masini. – Taip pat jei matote, kad ji mielai užsiimtų seksu čia pat ant sofos, nemėginkite tempti jos į miegamąjį.“

Atkreipkite dėmesį į savo pojūčius

Jei nerimaujate, kad glamonių etapu galite pernelyg susijaudinti, pasistenkite daugiau dėmesio skirti savo pojūčiams iki orgazmo.

„Daugelis vyrų atpažįsta tik galutinį, prieš pat ejakuliaciją įvykstanti jaudulį, kuriam ištikus kelio atgal nebėra“, – sako Davidas Copelandas, knygos „How to Succeed with Women“ (Ką daryti, kad sektųsi su moterimis) autorius.

Taigi, pasistenkite išmokti atpažinti du arba tris ne tokius stiprius pojūčius, kurie pasireiškia prieš tą kulminacinį, kad tinkamu momentu galėtumėte pristabdyti arklius.

Nepamirškite bučinių

Nepamirškite, kas buvo pačioje intymaus bendravimo su partnere pradžioje.

„Dažni, aistringi bučiniai teikia moterims begalinį erotinį pasitenkinimą, – sako seksologė Patti Britton, knygos „The Art of Sex Coaching: Expanding Your Practice“ (Sekso mokymo menas. Plėskite praktikos ribas). – Kai ims rodytis, kad slūgsta moters susijaudinimas, prisiminkite, kad bučiniais tikrai pavyks jį sugrąžinti.“

Dar atminkite, kad aistringi bučiniai nebūtina yra padūkėliškas lūpų tampymas. Šį tą juk galima nuveikti ir su liežuviu, be to, bučiuojamos yra ne tik lūpos, bet ir nosis, akys bei kakta.

Pademonstruokite, kad vertinate jos iniciatyvą

Matydami, kad moteris nori imtis iniciatyvos, pasistenkite, kad ji suprastų, kaip tai vertinate. Pasakykite arba pademonstruokite kad jums patinka jos glamonės. Moterys neretai abejoja, ar jų iniciatyva vyrams priimtina, ar ji nepasirodys gluminanti.

Supraskite, kada galima apsieiti be glamonių

Pakankamą kokybiško sekso patirtį turinčios poros lytinio akto uvertiūrą kartais gali ir praleisti.
„Kai partnerių santykių fonas – platus seksualinis kontekstas, t. y. kai jų bendravimas neapsieina be dažnų bučinių ir glamonių, įžangą į lytinį aktą kartais galima ir praleisti“, – sako psichologė ir santykių terapeutė Tracy Thomas. – Partnerę, su kuria sieja ilgalaikiai santykiai, tikrai įmanoma pažinti tiek, kad suprastumėte, kada jie nieko prieš eiti tiesiai prie pagrindinio etapo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (317)