Indianos Ball State universiteto tyrėjas daktaras Justinas Lehmilleris atliko išsamiausią tyrimą apie amerikiečių seksualines fantazijas – jis apklausė 4 175 žmones, informuoja thesun.co.uk.

Jo tyrimo „Pasakyk, ko nori“ duomenimis, 96 proc. apklaustųjų teigė turintys seksualinių fantazijų. Tiesa, tik nedaugelis pasidalina šiomis fantazijomis su savo partneriais.

Štai ko žmonės slapta trokšta miegamajame:

Seksas trise

Net 89 proc. tyrimo dalyvių teigė fantazuojantys apie seksą trise. Iš turinčių partnerį dalyvių daugelis teigė, kad norėtų sekso su partnerių ir trečių asmeniu. Tai rodo, kad fantazuojant apie grupinį seksą toli gražu nenorima sekso be savo mylimojo. Heteroseksualūs vyrai dažniausiai svajoja apie seksą su dviem moterimis, o heteroseksualioms moterims partnerių lytis ne taip svarbi.

Šiurkštūs seksualiniai žaidimai

J. Lehmillerio teigimu, dauguma apklausos dalyvių teigė, kad fantazuoja apie seksualines roles. Moterys gana dažnai turi fantazijų apie sadizmą, apie tai, kaip suteikia partneriui skausmo – jos fantazuoja apie tai, kaip suduoda, pliaukšteli partneriui, įkanda ar lašina ant partnerio karštą vašką.

65 proc. visų apklausos dalyvių mieliau patirtų skausmą, nei jį suteiktų (60 proc.). Sprendžiant iš šių rezultatų, kontrolės perleidimas žmones jaudina labiau.

Nuotykiai ir įvairovė

Sakoma, įvairovė suteikia gyvenimui spalvų, įdomumo, šis tyrimas tikrai tai patvirtino. J. Lehmilleris išsiaiškino – žmones traukia veiksniai, kurie suardo įprastą sekso rutiną. Tai gali būti neįprasta vieta, poza ar naujas partneris.

Vyrai dažnai fantazuoja apie seksą vadinamąja šuniukų poza, abiejų lyčių atstovai fantazuoja apie seksą, kai partneris yra viršuje.

Aplinka svarbesnė moterims. Fantazijos apie seksą viešoje vietoje stipriai jaudino daugumą tyrimo dalyvių – jie įsivaizduodavo seksą biure, lifte ar parke, o kraują kaitino nuotykių pojūtis, jaudulys, kad gali būti užklupti.

Dalinimasis partneriu

Tyrimo duomenimis, susituokę, porą turintys žmonės paslapčiomis trokšta nemonogamiško sekso, bet tik tuo atveju, jei tam pritartų partneris. Mažiau nei 1 proc. apklaustųjų fantazavo, kad būna neištikimi partneriams, o daugumai kraują kaitino mintis, kad mylėtųsi su kažkuo, gavę partnerio leidimą, arba dalintųsi savo partneriu.

Apie vadinamuosius atvirus santykius fantazavo 79 proc. vyrų ir 62 proc. moterų. 58 proc. tyrimo dalyvių teigė jaustų jaudulį, jeigu matytų, kaip jų partneris su kažkuo mylisi, tiesa, ši fantazija būdingesnė vyrams.

Jausmingumas

Tikrai ne visos seksualinės fantazijos buvo apie grupinį seksą. Dauguma vyrų ir moterų (70 proc.) teigė retai arba niekada nefantazuojantys apie seksą be jausmų – priešingai, žmonės jaustis geidžiami, vertinami, mylimi.

Abi lytis stipriai jaudino fantazijos apie tai, kad jie seksualiai patrauklūs, kad jiems sunku atsispirti. Devintadalis tyrimo dalyvių fantazavo apie dabartinį savo partnerį, pusė (51 proc.) nuolat tai daro.

Seksas su tos pačios lyties asmeniu

Dauguma heteroseksualių žmonių turi slaptų erotinių fantazijų apie seksą su tos pačios lyties asmeniu. 59 proc. heteroseksualių moterų teigė fantazavusios apie seksą su moterimis. Apie seksą su vyru fantazavo tik ketvirtadalis apklausos dalyvių 26 proc.).Tačiau nė viena moteris netroško sekso su dominuojančiu vyru. Dauguma vyrų fantazavo apie seksą su dominuojančia moterimi.
Ketvirtadalis vyrų svajojo apie seksą su moterimi persirengusiu vyru. Trečdalis tyrime dalyvavusių vyrų fantazavo apie seksą su translyčiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (636)