Negebėjimas susikoncentruoti į tai, kas vyksta čia ir dabar sekso metu, yra gana dažna problema, sako psichologė ir knygos „Helping Couples Overcome Infidelity: A Therapist's Manual“ autorė Angela Skurtu.

„Esu pastebėjusi, kad mano pacientėms šiuo atveju yra sunkiau, o vyrams geriau sekasi sutelkti mintis į seksą ir pamiršti kitus dalykus“, – sakė ji.

Tam, kad seksas teiktų malonumą, anot A. Skurtu, privalote padaryti du dalykus. „Būtina atsipalaiduoti ir sutelkti mintis į tai, kas tuo metu jus jaudina“, – paaiškino psichologė. Ji ir sekso terapeutė Tammy Nelson davė kelis naudingus patarimus, kaip tai padaryti.

Treniruokitės už miegamojo ribų

Tam, kad automatiškai sutelktumėte savo dėmesį miegamajame, praktikuokitės tai daryti kitose gyvensimo srityse. „Dienos metu skirkite kelias minutes ir susikoncentruokite į tai, ką matote, užuodžiate, liečiate, girdite ar ragaujate“, – pamokė A. Skurtu. Pavyzdžiui, paklausykite dainos ir sutelkite savo dėmesį į jos žodžius, melodiją, o ne klausykitės jos kaip muzikinio fono. Arba mėgaukitės kiekvienu patiekalo kąsniu ir sutelkite dėmesį tik į jo skonį.

Kai išmoksite taip sutelkti savo dėmesį, išmėginkite tai sekso metu. Sutelkite savo dėmesį į pojūčius, kuriuos sukelia kiekvienas bučinys. Atkreipkite dėmesį į tai, kaip kvėpuoja jūsų partneris, kaip jo pirštai bėgioja po jūsų odą. Toks dėmesio sutelkimas į kiekvieną detalę mobilizuos jūsų smegenis ir neleis jums galvoti apie kitus dalykus.

Pažaiskite šį seksualų žaidimą

Sutelkti dėmesį į tai, kas vyksta lovoje, padės ir šis smagus žaidimas, panašus į žaidimą „tiesa arba drąsa“, patarė A. Skurtu. „Sutelkite dėmesį į tai, kokį kitą iššūkį galite pasiūlyti savo antrajai pusei, – sakė jis. – Jeigu jis pabučiavo jus į lūpas, meskite jam iššūkį pabučiuoti jus žemiau juosmens ir pan.“

Vadovaukite

Jeigu būsite dominuojančioji pusė miegamajame, vadinasi kontroliuosite tai, kas ten vyks. O tai tikrai neleis jūsų smegenims klaidžioti kitur. „Sutelkite savo dėmesį į partnerį ir suteikite jam malonumą“, – patarė T. Nelson.

Vadovavimas nereiškia, kad turite prigalvoti sąrašą kokių nors beprotiškų veiksmų. Tiesiog jūs turite sutelkti dėmesį į tai, ko nori jūsų artimas žmogus, ir tai sužinoti eksperimentuojant ir klausiant klausimų. Taip jūs susikoncentruojate į tai, kas vyksta lovoje, bei dar daugiau sužinote apie savo partnerį.

Keiskite vietas

Jeigu sekso metu jūsų mintys klajoja kitur, „tai gali reikšti, kad jums paprasčiausiai nuobodu“, sako T. Nelson. Jeigu taip atsitinka, pamėginkite pasimylėti kitoje namų vietoje – ant sofos, ant grindų, duše. Bet kur, kur tai jums atrodo seksualu ir nauja. Toks vietos pakeitimas dažnai suveikia. Jeigu ir tai nepadeda, išmėginkite sekso žaisliukus. „Kai vyksta kažkas naujo, tuomet daug lengviau sutelkti dėmesį į naujumą“, – sakė A. Skurtu.

Pašalinkite viską, kas blaško

Jus blaško ta skalbinių krūva kambario kampe? Išneškite ją į kitą kambarį: iš akių – iš širdies. Tas pats pasakytina apie jūsų telefoną, dokumentus ar dar kažką, apie ką tuo metu galvoja jūsų smegenys.

„Nuolat žmonėms sakau, kad jūsų miegamieji turi būti tarsi šventyklos“, – pabrėžia A. Skurtu. Pagalvokite apie visus dalykus, kurie kelia jums stresą ar nerimą, ir pašalinkite juos. Jeigu stresą jums prieš miegą sukelia vakarinės naujienos per televiziją, nežiūrėkite televizijos miegamajame. Televizorius yra tikras gero seksualinio gyvenimo priešas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)