Nepaverskite miegamojo niūria ir neigiama vieta

Prieš užmiegant daugelis porų dalijasi vienas su kitu savo neigiamais išgyvenimais, kadangi jiems tai ta vieta, kur gali nuoširdžiai pasikalbėti. Taip malonumams ir poilsiui skirta vieta virsta kažkuo niūriu ir nemaloniu.

Nespręskite lovoje klausimų, susijusių su išgyvenimais ir santykių problemomis. Stenkitės, kad nei jums, nei jūsų partneriui nesusiformuotų nemalonios asociacijos su jūsų miegamuoju, kadangi jos gali persikelti į jūsų intymų gyvenimą.

Nevertėtų pamiršti, kad lova – ne ta vieta, kur galima kritikuoti savo partnerį, ypač jeigu priekaištas ir kritika skamba tada, kai partneris ne tik emociškai pažeidžiamas, bet dar ir fiziškai apsinuoginęs.

Jeigu norite nepakenkti savo intymiam gyvenimui, tai lovoje nekalbėkite apie nieką neigiamo. Prisiminkite, kad apie intymius klausimus kalbantis ir ne lovoje, vertėtų būti labai taktiškiems ir delikatiems, kad jūsų pasakyti žodžiai nesumenkintų jūsų partnerio savivertės.

Nesigėdykite pasidalinti savo fantazijomis ir troškimais

Labai daug moterų ir vyrų miegamajame negauna to, ko jiems iš tikrųjų norisi, ir labai dėl to išgyvena, nors nei kartą partneriui nepasakojo apie savo troškimus.

Partneris yra toks pat žmogus kaip ir jūs, jis nesugeba skaityti minčių ir kažin ar nuspės jūsų fantazijas, jeigu jūs jam apie jas patys nepapasakosite. Nesigėdykite ir kalbėkitės – tai vienintelis būdas pranešti apie savo troškimus.

Papasakokite apie savo norus konstruktyviai, susikoncentruokite į tai, ko jūs norite, kas jus užveda ir žavi – toks pokalbis gali tapti išties aistringo artumo pradžia. Prisiminkite, jeigu jūsų partneris jus myli, jis įsiklausys į jūsų pageidavimus, tačiau niekas neprivalo daryti to, ko jis nenori. Naujos pozos ir technikos turi būti malonios, patrauklios ir saugios abiem.

Neperdėkite orgazmo reikšmės

Taip, orgazmas labai svarbus, tačiau tai nėra vienintelis dalykas, į kurį derėtų susikoncentruoti sekso metu. Kartais seksas net nesibaigia orgazmu, pavyzdžiui, kai būnate su nauju partneriu, su kuriuo vienas kito dar nepažįstate. Perdėtas susitelkimas į orgazmą gali sutrukdyti jums jį pasiekti. Skubėjimas ir klausimai „Tu jau?“ taip pat nei kiek nepadeda.

Būkite atviri su savo partneriu – neapsimetinėkite, kad jums geriau, nei yra iš tikrųjų. Jeigu jūs vaidinate orgazmą, kad greičiau užbaigti tai, kas jums neteikia jokio malonumo, tai toliau imituodami niekada nepakeisite situacijos. Neslėpkite savo pojūčių, leiskite partneriui suprasti, kad ne viskas yra taip, kaip norėtųsi. Kartu jums pavyks rasti sprendimą. Pasakykite jam, kas jums patinka ir kas ne. Prisiminkite, kad visiškai normalu, jeigu moteris ne kiekvieną kartą patiria orgazmą. Jeigu moteris visada pasiekia orgazmą, vyrui vertėtų būti atidesniam – gali būti, kad partnerė dėl kažkokios priežasties apsimeta.

Neleiskite visuomenei primesti savo taisyklių

Visuomenėje priimta manyti, kad laimingos poros užsiima seksu kelis kartus per savaitę, o poros, kurios nėra tiek seksualiai aktyvios, nėra tokios laimingos. Seksas kartą per savaitę išties gali stiprinti ryšį ir santykius, tačiau dažnesnis seksas nesutvirtins jų, jeigu užsiimsite juo vien siekdami atitikti kažkokius išgalvotus laimingos poros kriterijus.

Niekas iš partnerių neturi užsiiminėti seksu tik todėl, kad „taip priimta“. Savo ryšį ir intymumą galima išreikšti ir kitais būdais, pavyzdžiui, bučiniais, nugaros masažu ar kartu prausiantis duše. Fizinis artumas ne visada turi baigtis seksu. Neklausykite kitų, kaip dažnai turite tai daryti, o verčiau įsiklausykite į savo su partneriu jausmus, norus ir poreikius.

Netempkite į lovą savo darbo ir socialinio gyvenimo

Kad ir kokia būtų jūsų streso priežastis – sunki diena darbe ar įtempti santykiai su kažkuo iš draugų ar artimųjų – geriausia viską palikti už jūsų miegamojo durų. Tam, kad susijaudinti, žmogui reikia „atjungti smegenis“. Ypač tai galioja moterims. Svarbu atsipalaiduoti, o jeigu jūs sprendžiate lovoje darbo klausimus, tai padaryti bus labai sunku.

Gali trukdyti ir telefonas su įjungtu garsu. Apie naują žinutę ar elektroninį laišką pranešantis garsas gali akimirksniu sugadinti jūsų nuotaiką. Partneris gali pagalvoti, kad artumas tokią akimirką jums ne toks aktualus, o jūs galite pradėti svarstyti, kas ir ką galėjo jums atsiųsti.

Nekentėkite diskomforto

Kai kurie žmonės galvoja, kad sekso metu yra normalu jausti nestiprų (ar stiprų) skausmą. Tačiau taip nėra – intymus artumas neturi kelti diskomforto ir skausmo, jis turi būti malonus ir suteikti pasitenkinimą abiem. Jeigu kažkuriam iš partnerių skauda, tylėti nevalia – būtinai reikia apie tai pasikalbėti ir priimti sprendimą. Nemalonūs pojūčiai, skausmas ir diskomfortas gali stipriai pakenkti lytiniam potraukiu, juk žmogui nesinorės patirti to vėl ir vėl.

Skausmas sekso metu gali byloti, kad jūs esate nepakankamai susijaudinę ir reikia ilgesnės preliudijos ar kitų įkaitinančių technikų. Diskomfortas gali būti susijęs su hormoniniais pokyčiais priešmenopauziniu laikotarpiu, bendravimo trūkumu ar netinkama sekso poza. Jeigu jums nepatogu, pasakykite tai partneriui ir nesigėdykite naudoti lubrikantų. Jeigu skausmas nepraeina, pakalbėkite apie tai su gydytoju – gali būti, kad tai turi medicinines priežastis.

Neišgyvenkite, jeigu kažkas nesigauna

Romantiškas mylėjimasis, kurio metu viskas vyksta einasi tarsi per sviestą, būna tik kine. Gyvenime taip nutinka labai retai ir visiškai neverta nerimauti, jeigu kažkas klostosi ne taip, kaip jūs įsivaizdavote. Problemų galite turėti ir jūs, ir jūsų partneris, tačiau tai nereiškia, kad tarp jūsų nėra chemijos ar kažkuris iš jūsų blogas lovoje.

Pavyzdžiui, erekcijos problema gali pasireikšti bet kuriame amžiuje ir bet kuriam vyrui. Priežastys gali būti pačios įvairiausios: kraujotakos sutrikimai, per daug alkoholio, nuovargis, stresas. Tai nereiškia, kad vyras nesugeba užsiimti seksu ar kad moteris yra nepatraukli. Tokiomis akimirkomis reikia pademonstruoti maksimalų supratimą ir taktą, kadangi šiais momentais vyrai ypač pažeidžiami ir bet kuris neatsargus žodis gali tapti daugybinių emocinių sunkumų, trukdysiančių jūsų emociniam artumui ateityje, priežastimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)