Kai pradėjote draugauti, seksas veikiausiai buvo aistringas ir dažnas. O po kelių metų santuokos? Greičiausiai ne. Daug kas pritartų kliše tapusiai tiesai, kad ilgainiui sutuoktiniai rečiau pradeda mylėtis, o jų seksas tampa prėskesnis. Tačiau taip būti neprivalo. Susipažinkite su 20 žmonių, kurie yra susituokę ne vieną dešimtmetį, tačiau meilės žaidimai pataluose jiems yra tokie pat jaudinantys kaip ir per medaus mėnesį, rašo womenshealthmag.com.

Užduokite seksualius klausimus

„Su savo vyru esu nuo 16 metų. Aš jam buvau pirma, ir jis man buvo pirmas, tačiau mes vis dar esame laimingai susituokę. Kad seksualinis gyvenimas nebūtų nuobodus, mes dažnai klausinėjame vienas kito „seksualių dalykų“, pavyzdžiui, kaip mums patinka vienas ar kitas apatinis trikotažas, ar norėtume pasimylėti ne miegamajame ir panašiai. Šis sąrašas gali niekada nesibaigti. Provokuojantys klausimai pagyvina kasdienybę“, – B.S.M. Stoneking, Sedar Rapidsas, Ajova, ištekėjusi 20 metų.

Iš naujo atraskite savo pačių seksualumą

„2009 metais virtau tikra Super Mama, bet buvau apgailėtina. Iš gyvos, seksualios moters, kuri buvo pamišusi dėl savo vyro, tapau moteriške, kuri vilkėjo gėlėtas sukneles, kad prisiderintų prie savo vaikų. Bėgant laikui, tapau nervinga, pikta ir išsiblaškiusi. Tai vos nesugriovė mūsų santuokos. Trumpas mano vyro romanas su kita moterimi mane pažadino ir priminė, kad turiu prisiminti, kas esu. Leidausi į kelionę, kad atrasčiau viską, kas padėtų man susigrąžinti autentišką seksualumą realaus gyvenimo vidury. Tai, ką išmokau su kitomis moterimis, sugulė į mano knygą „Too Busy to Get Busy“ („Pernelyg užsiėmusi, kad užsiimčiau“), – Jane Guyn, Bendas, Oregonas, ištekėjusi 33 metus.

Atraskite malonumus

„Vienas iš dalykų, pagyvinančių mūsų seksualinį gyvenimą, yra eksperimentai. Kai pradėjome naudoti sekso žaisliukus, pajutome didžiulį skirtumą. Seksas vėl tapo įdomus! Mes eksperimentuojame ir stumiame ribas iš mūsų komforto zonų“, – Cindee Bartholomew, Dotanas, Alabama, ištekėjusi 36 metus.

Būkite geriausi draugai

„Mano ir žmonos paslaptis ta, kad mes vis dar esame labai artimi. Mes vis dar vienas kitam patinkame ir esame vienas kito geriausi draugai. Tai padeda mums išgyventi tuos laikotarpius, kai atrodo, kad mes vienas kito nebemylime. Kaip sako mano žmona, „meilė yra pasirinkimas, o ne jausmas“. Kadangi mes daug ką išgyvenome, blogus ir gerus laikus, mes žinome, kad visuomet vienas kitą palaikysime. Šis ryšys paverčia intymumą ypatinga dovana, kuria dalijamės tik dviese – ir tai beprotiškai jaudina“, – Gary Nosacekas, Milvokis, Viskonsinas, susituokęs 38 metus.

Nepamirškite, kad smulkmenos daro didelę įtaką

„Kad meilė neišblėstų, aš palieku tam tikrų užuominų ar prisiminimų. Kartą palikau lošimo namų žetonų, kurių prisirinkome per savo medaus mėnesį – tai buvo ženklas, kad savaitgalį vyksime į Las Vegasą. Tuo tarpu mano vyras žino, kad man patinka drugeliai. Kai būnu prastos nuotaikos, jis man vieną iš jų pagauna“, – Noelle Rose Andressen, Los Andželas, ištekėjusi 27 metus.

Pradėkite preliudiją už miegamojo ribų

„Faktas, kad mes visuomet trokštame pokyčių, suteikia mūsų seksualiniam gyvenimui pikantiškumo. Pradedant preliudija dienos metu ir užuominomis, kas galėtų įvykti vėliau, ir baigiant naujais sekso žaislais, mes noriai darome tai, kas užtikrina jaudulį. Taip pat nepamirškite juoko. Jei sekso metu pokštaujate, jums nekils problemų išsaugant ugnies kibirkštį“, – Alexas Martinezas, Korintas, Teksasas, susituokęs 22 metus.

Aukokitės dėl „komandos“

„Man ir mano vyrui būdingas stiprus potraukis seksui, nors kartais būna potvynių ir atoslūgių. Svarbiausia suprasti, jog kartais gali nebūti nuotaikos mylėtis, tačiau reikia „aukotis dėl komandos“. Lygiai taip pat ir jis kartais gali neturėti noro, bet prisiverčia pradėti glamones, o tada žiūri, kuo tai baigsis. Kartais būnu pernelyg pavargusi nuo streso, kad galvočiau apie seksą, bet žinau, kad mano vyrui jo reikia. Tai dalykas, kuris turi likti tarp jūsų, taigi vertinkite tai, būkite atviri rutinos ir tų pačių senų pozų laužymui, ieškokite naujų būdų, kaip patenkinti savo sutuoktinį“, – Stacey Greene, Klivlandas, Ohajas, ištekėjusi 31 metus.

Prisiminkite ankstyvąsias dienas

„Manau, kad išsaugoti aistrą padeda prisiminimai, kai buvote ką tik įsimylėję. Pasiduoti kasdienio gyvenimo monotonijai labai lengva, ir darbas bei gyvenimo įsipareigojimai nustumia intymumą į šoną. Tačiau jei prisiminsite, kas jus patraukė vieną prie kito, tai ilgam padės išsaugoti aistrą“, – Julie Bane, Ričfildas, Minesota, ištekėjusi 20 metų.

Išsikalbėkite

„Dabar mūsų seksualinis gyvenimas yra kur kas intymesnis, negu būdavo. Kaip tai atsitiko? Mes vienas kito paprašėme įvertinti savo pasitenkinimo lygį, pasikalbėjome, ką norėtume padaryti, ir išsiaiškinome, kas patinka partneriui. Kuo santykiai tampa brandesni, tuo labiau turi atsižvelgti į savo sutuoktinio pageidavimus ir rasti kūrybiškų būdų, kaip juos patenkinti“, – Shannon Battle, Fajetvilis, Šiaurės Karolina, ištekėjusi 23 metus.

Atminkite, kad intymumas nėra vien seksas

„Svarbiausi intymūs momentai įvyksta ne miegamajame. Apkabinti savo partnerį per juosmenį, kai jis ar ji pluša virtuvėje ar namuose, yra labai žavinga. Susikabinimas rankomis, kai eini į parduotuvę ar išeini kartu pasivaikščioti, taip pat stiprina abipusį ryšį. Egzistuoja daugybė būdų pajusti intymumą ir dauguma jų su seksu neturi nieko bendra“, – Julie Burton, Minetonka, Minesota, ištekėjusi 25 metus.

Įsigykite burbulinę vonią

„Mūsų seksualinis gyvenimas visuomet būdavo puikus, bet pastaruosius kelerius metus seksas retėjo, kai leidome elktronikai ir kasdienybei nukreipti mūsų dėmesį nuo savo intymaus gyvenimo. Tačiau prieš du mėnesius mes nusipirkome pripučiamą vonią. Mes mėgstame po treniruočių panardinti į ją savo skaudančius raumenis, ir nors tokios procedūros turi naudos sveikatai, jos netikėtu būdu atgaivino ir mūsų seksualinį gyvenimą. Sėdėdami šiltoje, burbuliuojančioje vonioje, mes negalime laikyti rankose „iPad“ ar „iPhone“, todėl galime kalbėtis. Kadangi vonioje mirkstame nuogi, tai padėjo atkurti ir mūsų fizinį ryšį. Dabar juokaujame, kad po daugelio metų, kuriuos praleidome kartu, dabar atėjo „nuogiausias mūsų laikas“, – Mary Black, Ferbanksas, Aliaska, ištekėjusi 28 metus.

Nuo visko pabėkite

„Aš ir mano vyras stengiamės įnešti į savo gyvenimą daugiau pramogų ir jaudulio. Kartais mes išvykstame nakčiai į viešbutį kaimyniniuose miestuose. Tikrai būna nuostabu atitrūkti nuo streso ir pabūti vieniems be jokių trikdžių“, – Midori Verity, Sonoma, Kalifornija, ištekėjusi 24 metus.

Išbandykite vaidmenų žaidimus

„Kartais būnu žmona, kartais – mergina, o kartais – meilužė. Sudėtinga negalvoti apie savo, kaip motinos, pareigas, darbą ir savo užduočių sąrašą. Šie vaidmenys padeda man atsiduoti savo seksualinei prigimčiai. Jei atvirai, man patinka vaidinti merginą ar meilužę – jos kur kas įdomesnės“, – Julie Kaminski, Hanterdonas, Naujasis Džersis, ištekėjusi 26 metus.

Pamirškite praeitį

„Man ir vyrui buvo iškilę santuokos ir sekso sunkumų, bet mes juos įveikėme. Išanalizavę daug klausimų, mes priėmėme sąmoningą sprendimą atsikratyti visu bagažu, kurį tampėmės su savimi, ir gyventi dabartimi. Mes tarsi smėliasrove nušlifavome savo santykius ir seksualinį gyvenimą iki pačios šerdies ir tai dabar leidžia mums mėgautis šiuo momentu ir vienas kitu. Tam tikru momentu turi palikti praeitį praeityje. Gyvenimas per trumpas, kad galėtum elgtis kitaip!“, – Christina Veal, Veilandas, Masačusetsas, ištekėjusi 28 metus.

Gerbkite vienas kitą

„Jei į savo sutuoktinį žiūrėsite su meile bei pagarba ir jūsų santykiai įgaus tvirtą pagrindą, tuomet palankiai ir su pasitikėjimu galėsite tyrinėti ir vienas kito seksualinius troškimus. Skamba banaliai, bet tai tiesa. Turite išsivaduoti nuo visų nesąmonių ir sukurti puikius santykius, tuomet ir jūsų seksas bus tikrai fantastiškas!“, – Martha Jones, Beras, Delaveras, ištekėjusi 24 metus.

Skirkite dėmesio savo sutuoktiniui

„Vienas svarbus dalykas, padėjęs išsaugoti jaudinančius santykius – nedaryti kelių darbų vienu metu, kai kalbamės. Kai esi visiškai sutelkęs dėmesį į tai, ką sako kitas asmuo, ryšys tarp sutuoktinių tampa labai energetiškas“, – Bracha Goetz, Baltimorė, Merilandas, ištekėjusi 38 metus.

Pasižymėkite tai kalendoriuje

„Mes dedame sąmoningas pastangas ir esame pasižadėję savaitgaliais skirti vienas kitam laiko ir pasimylėti. Tai bendravimo būdas, kai vienas kito poreikius paverti prioritetu, net nepasakęs nė žodžio“, – Sarah Hansen, Vestfildas, Naujasis Džersis, ištekėjusi 24 metus.
Dažnai švęskite sukaktis.

„Tuoktuvių metines mes švenčiame kiekvieno mėnesio 22 dieną, ne tik kartą per metus. Tai vienas mažas būdas gyvybingiems santykiams palaikyti. Savo santykiams skiriame ne ką mažiau dėmesio negu seksualiniam gyvenimui, nes be meilės ir pagarbos seksas tampa tik funkcija ir neteikia pasitenkinimo“, – Brianas Tayloras, Oklandas, Naujoji Zelandija, vedęs 24 metus.

Pakaitinkite reikalus

„Ilgą laiką mano žmonai trūko susidomėjimo seksu. Nusprendžiau, kad turime prasplėsti savo akiratį. Atradau keletą naujų technikų ir pajutome milžinišką skirtumą. Kombinacija to, ką dabar darome lovoje, ne tik atgaivino mūsų seksualinį gyvenimą, bet ir padeda pajusti kelis orgazmus iš eilės!“, – Tomas Robertsas, Naujasis Džersis, vedęs 46 metus.

Dėmesys bendrai gyvenimo kelionei

„Po daugelio metų, praleistų kartu su žmona, seksas nėra toks, koks buvo jaunystėje. Dabar jis primena brandų intymumą, kai mintyse neturima galutinio tikslo. Dabar tai yra bendravimo ir susiliejimo į viena laikas, nors mylėjimasis bet kokiu atveju toks ir turėtų būti. Mylėdamiesi mes jaučiame aistrą ir pasitenkinimą“, – Robas Boirunas, Hantsvilis, Alabama, susituokęs 23 metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)