Per naują tyrimą, kuris pasirodė žurnale „Journal of Impotence Research“, ekspertai analizavo „santykį tarp heteroseksualių porų sekso pozų ir penio traumų sunkumo“.

Tuomet jie nustatė skirtingas sekso pozas, kurios vyrams kelia didžiausią pavojų, rašo independent.co.uk.

Pasirodė, kad pavojingiausias buvo „šuniukų stilius“, kuris sukėlė 41 proc. traumų, parodė tyrimas.

Misionieriaus poza pagal keliamą pavojų buvo antroji: ji sukėlė 25 proc. penio lūžių atvejų. Trečioje vietoje liko seksas, kai moteris būna viršuje.

Šis tyrimas pasirodė po kitos panašios studijos, kurios metu buvo tiriama, kokios yra mėgstamiausios Didžiosios Britanijos gyventojų sekso pozos. Paaiškėjo, kad „šuniukų stilius“, nors ir yra pavojingas, yra populiariausia mylėjimosi padėtis tarp seksualiai aktyvių britų: tai, kad ši poza yra mėgstamiausia, nurodė kas ketvirtas respondentas.

Po jos sekė jojikės poza (23 proc.) ir misionierius (21 proc.).

„Mes nenustatėme skirtumo tarp penio lūžių sunkumo, kai lyginome šuniukų stilių ir vyro viršuje pozą, bet šuniukų stilius sukeldavo sunkesnius penio lūžius, kai jį lyginome su moters viršuje poza“, – aiškino studijos autoriai.

Tyrimo autoriai ištyrė 90 pacientų, kuriems buvo diagnozuoti penio lūžiai, ir tuomet, išanalizavę kiekvieno paciento susižalojimo mechanizmus, įvertino skirtingų sekso pozų pavojų.

Vidutinis pacientų amžius buvo 39 metai.

Jie taip pat nustatė, kad misionierius ir šuniukų stilius dažniau būdavo susiję su „abipusiais kaverninių kūnų lūžiais ir šlaplės pažeidimais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)