Seksologai pateikia pasiūlymų kur kas karštesniam pokalbiui.

1. Kaip tau patinka masturbuotis?

Seksologės Emily Morse teigimu, šis klausimas gali atrodyti labai asmeniškas, bet žinant, kaip partneris save stimuliuoja, bus aiškiau, kaip vienas kitą patenkinti. Ar jis stimuliuoja prostatą? Ar naudoja lubrikantą? Kitas žingsnis – išbandyti abipusę masturbaciją, kad galėtumėte matyti ir mokytis. Seksologės teigimu, abipusė masturbacija – viena mėgstamiausių jos preliudijų, nes tai ir suteikia žinių, ir stipriai jaudina, rašoma womenshealthmag.com.

2. Kokia tavo karščiausia seksualinė fantazija?

Ne visas fantazijas mes norime įkūnyti realybėje. Pavyzdžiui, seksas trise. Jei partneris turi tokią fantaziją, pasidomėkite – kas tas trečias asmuo, kur vyktų seksas, kokiomis pozomis? Galite kalbėti apie seksą trise sekso metu. „Tai netgi saugiau ir labiau jaudina nei tikras seksas trise“, – sako seksologė.

3. Kas tave jaudina?

Jei norite stulbinamo sekso su partneriu, pirmiausia reikia suvokti, kas tai yra jums, sako E. Morse. Pirmiausia patys atsakykite į šį klausimą sau, o tada galite užduoti jį partneriui.

4. Kokie prisilietimai tau patinka?

Seksologės Holly Richmond teigimu, tai vienas iš svarbiausių klausimų. Daugumai vyrų patinka stiprūs, masažą primenantys prisilietimai. Moterims patinka ilgi glostymai, švelnūs prisilietimai.

„Svarbu ir tai, kaip žmogui norisi, kad būtų liečiamos jo neerogeninės zonos ir genitalijos. Tiesiausias kelias į geresnė, karštesnį, jausmingesnį seksą – žinoti, kas pačiam patinka ir to paprašyti“, – aiškina seksologė.

5. Kokio sekso dabar norėtum?

Kartais vienam partneriui norisi intymaus ryšio, sako H. Richmond. „Tada reikėtų lėtesnės sueities su daug glamonių, glostymų, gal net meilės žodžių“, – aiškina seksologė. O kartais poroms norisi laukinio, aistringo sekso, kuris bus greitesnis, su nešvankiais žodžiais ir pan.

Sekso terapeutės Glorios Brame nuomone, žinodamas, ko jums norisi, partneris prisitaikys. „Moterys dažnai bijo paprašyti, ko nori, tačiau dažniausiai vyrai mielai tai suteikia O tai reiškia stipresnį orgazmą“, – teigia G. Brame.

6. Ar tau patinka sekso žaislai?

G. Brame teigimu, kai kurie vyrai sekso žaislus laiko jų vyriškumo įžeidimu, bet nemažai moterų nepatiria orgazmo vien nuo vaginalinės sueities. „Jei norite būti su šiuo partneriu, padėkite jam įveikti priešiškumą sekso žaislams“, – pataria seksologė. Jeigu jis nesutinka, paaiškinkite, kad vibratorius – normalus sekso instrumentas porų gyvenime, kad orgazmas būtų stipresnis. Kaip jis gali nesutikti pabandyti?

7. Kokios tavo kūno dalys jautriausios?

Sudarykite savo jautriausių kūno dalių, vietų žemėlapį ir parodykite partneriui, kai būsite miegamajame, siūlo G. Brame. Ar tai būtų kaklas, ar vidinė šlaunų pusė, paprašykite, kad jos būtų liečiamos dažniau.

„Jei apie tai kalbėsitės intymioje aplinkoje, tikrai abu paspausite reikiamus sekso mygtukus“, – sako E. Moorse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)