Ne paslaptis, kad patraukli moteris vyrui gali sukelti seksualinį susijaudinimą. Bet tai dažniausiai taikoma jaunai kartai. Brandžiame amžiuje vyrams sunkiau sukelti erotinį norą. Šiuo atveju afrodiziakai gali jiems padėti. Vyrams afrodiziaku gali būti gėrimas, maistas, prieskoniai, eteriniai aliejai.

Sužadinimo principas pagrįstas organizmui reikalingų komponentų gausa, kurie stimuliuoja medžiagų apykaitą, aktyvina kraujotaką, skatina regeneraciją ir metabolizmą. Tai teigiamai veikia organizmą. Kai kurios medžiagos veikia nervų sistemą ir psichinės stimuliacijos pagalba didina seksualinį potraukį.

Be to, afrodiziakų komponentai greitina hormonų gamybą, didina endorfinų sekreciją. Hormonas endorfinas kelia nuotaiką, atpalaiduoja kūną, mažina nuovargį, suteikia laimės jausmą.

Viena iš afrodiziakų sričių yra maistas. Tai turtingos sudėties, daug mineralų, vitaminų, amino rūgščių, eterinių aliejų turintys produktai. Seksualinė funkcija žadinama maisto energijos dėka. Ši energija gali būti aktyvi – „gyva“, bei pasyvi – „užsikonservavusi“.

Aktyvios maisto energijos grupei galima priskirti:

– daigintų grūdų patiekalus. Jie turi itin didelę potencinę gyvybės energiją. Turtingi B grupės, E, D vitaminais, be kurių lytiniai organai nefunkcionuotų. Stimuliuoja hipofizės veiklą, aktyvinamos lytinės funkcijos. Vitaminas E šalina kraujotakos sutrikimus. Vyrai turėtų į savo kasdieninį meniu įtraukti daigintų grūdų duonelę, kotletus, sriubas. Nepatingėti rytais išsikepti omletą su maltais daigintais kviečiais.

– kiaušiniai. Senovės medžiotojai su malonumu gerdavo kurapkų, žvirblių, karvelių kiaušinius. Šių dienų vyrai dažniau turėtų mėgautis žaliais putpelių kiaušiniais. Nors jie maži, tačiau turi 3–4 kartus daugiau maistinių medžiagų negu vištos kiaušiniai: B1 vitamino turi tris kartus daugiau, geležies ir kalio penkis kartus daugiau. Turtingi vitaminais A, B2, B6, B12,D bei geruoju cholesteroliu. Tai tonizuojantis, potenciją keliantis maistas. 3–5 kiaušinius nuplikykite verdančiu vandeniu, lukštą nušveiskite. Įplakite į kokteilius ar sukramčius užgerkite šiltu vandeniu.

Jei organizmas su maistu negauna pakankamo kiekio baltymų, jis ima naudoti savo paties aminorūgštis ir pradeda nuo raumenų baltymų. Žmogus išsenka, tampa neatsparus įvairioms ligoms. Tokiu atveju, seksualinis gyvenimas tampa antraplaniu ar apskritai neįmanomu.

– žuvys ir jūros gėrybės ypač turtingos baltymais. Lašišos, upėtakiai, tunai vertingi polinesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios mažina blogojo cholesterolio susidarymo galimybę, gerina kraujotaką ir kraujo tekėjimą į mažiausius kapiliarus. Tuo pačiu į lytinių organų. Austrės, kalmarai, krevetės, midijos sudėtyje turi itin reikalingų mineralinių medžiagų, kaip selenas, jodas, cinkas, stiprinančias reprodukcines funkcijas.

– daržovės: baklažanai, artišokai, kopūstai, pomidorai, žalumynai, bulvės.

– vaisiai: citrusiniai, granatai, bananai, ananasai, abrikosai. Augaluose esantys vitaminai, mineralai jaunina ir stiprina organizmą, tvirtina lytinių organų raumenų tonusą, o kartu kelia libido, ilgina lytinio akto ilgumą, aštrina pojūčius lovoje.

– prieskoninės žolės bazilikai, rozmarinas, petražolė, krapai, pankolis- gausūs eteriniais aliejais, kurie aktyvina lytinę jėgą.

Pasyvios maisto energijos grupei galima priskirti:

– prieskoniai. Daugelio jų tėvynė yra Indija. Kaip ir eiliuotame meilės, geismo ir kūno malonumų himnui – Kamasutrai. Jau tada indai pastebėjo, kad tarp kvapo, skonio ir lytinių glamonių yra stiprus ryšys. Maistas ne tik stiprina kūną, bet ir sotina emocijas, pakelia dvasią, veikia erotiškai. Cinamono, vanilės, šafrano, gvazdikėlių, muskato rytietiški kvapai ir skonis seksualinius partnerius įkvepia žygdarbiams jau ne vieną tūkstantmetį. Viduramžiais žiniuoniai, panaudodami savo magiškas galias, iš jų gamino geismą didinančius tepalus, gėrimus ar miltelius.

– grūdiniai, ankštiniai, riešutai, sėklos – augalinių baltymų koncentracija. Gardinkite maistą saulėgrąžų, moliūgų, sezamo sėklomis, griaužkite migdolų, graikinius, arachisų riešutus – juose gausu kalio, kalcio, magnio, natrio, geležies, jodo, fosforo ir cinko. Cinkas reikalingas lytinių liaukų vystymuisi, normalizuoja prostatos darbą bei reguliuoja testosterono kiekį kraujyje.

Be maisto, nepamirškite kvapų. Įsigykite įvairių eterinių aliejų. Jais impotencijos neišgydysite, bet į meilės guolį įnešite naujų potyrių. Kvėpinkite patalpas, tepkitės kūno pulsacijos vietas, pilkite į aromatines lempas ar į vonios vandenį prausdamiesi. Eterinių aliejų kvapas momentaliai paveikia lytinės sistemos receptorius, aktyvina juos:

– pačiulių aliejus. Pačiuliai turi paslaptingą aromatą, kuris žmogui arba patinka, arba erzina, kadangi yra ypač specifinis. Kvapas jaunina endokrininę sistemą, gaminasi lytiniai hormonai. Didelę susijaudinimo bangą patiria abu partneriai.

– jauniems vyrams reikalingi aštrūs sekso jausmai. Rozmarinų, kedro, verbenos, rožių, mandarinų aliejai teikia jaunuoliams seksualinio pasitikėjimo, jėgos jutimo jausmą, ilgina orgazmą.

– vidutinio amžiaus vyrams geriausiai tiks kadagių, kipariso, sandalo kvapai. Jie suteiks galimybę vyrams atlikti seksualinius žygdarbius, net per nedidelį laiko tarpą galės atlikti kelis lytinius santykius.

Jei tinkamai pasiruošite, beliks tik atsipalaiduoti, visa krūtine įkvėpti paslaptingus rytietiškus kvapus ir atsiduoti jausmų bangai.