Apie sąvoką „slow sex“ (angl. lėtas seksas), kaip teisingą kelią į malonumą ir lovoje, ir kasdieniniame gyvenime, rašo elle.ru.

Statistika: 15 minučių

Pradžiai šiek tiek statistikos: vidutinė meilės akto trukmė pasaulyje siekia 15 minučių. Patys ištvermingiausi pasaulyje yra brazilai (jų artumas trunka rekordines 27 minutes) ir, juos netikėtai lenkia Honkongo gyventojai (net 29 minutės). Tuo pačiu 82 procentai apklausų dalyvių prisipažįsta norintys pagerinti savo lytinį gyvenimą.

Nenuostabu, kad „lėto sekso“ praktika atsirado, viena vertus, kai vartotojiška visuomenė, gyvenanti milžinišku greičiu ir palaikoma antidepresantų, pavargo. Antra vertus, tai tapo gana natūraliu reiškiniu ir pačiu jautriausiu momentu dviejų mylinčių žmonių gyvenime.

Kalba eina ne tik apie tai, kaip pasiekti ilgesnį ir intensyvesnį malonumą, bet ir apie mūsų sveikatą. Prisiminkite, kad lėtas seksas – tai dar ir puikus krūvis širdžiai. Lėti, tačiau tuo pat metu ilgesnės trukmės artumo aktai gerina kraujotaką (kas teigiamai veikia išorinę odos būklę) ir suaktyvina kai kuriuos neuromediatorius. Mes geriau miegame, pakyla mūsų nuotaika ir netgi pagerėja atmintis.

Be to, lėtas seksas padeda geriau pažinti save ir partnerį. Tai yra puiki kompleksų „profilaktika“ – pakelti tiek daug dėmesio kūnui iš partnerio pusės gali toli gražu ne kiekvienas. Šiuo momentu įvyksta realus apsinuoginimas – į paviršių išlenda mūsų baimės, išgyvenimai, kurie palaipsniui atsitraukia. Reguliariai praktikuodami lėtą seksą galime atsikratyti vidinių užsigniaužimų ir pradėti kur kas labiau pasitikėti savimi ir savo išvaizda. Stenkitės niekuo savęs neriboti!

Perjunkite į žemą pavarą

Lėto sekso esmė slypi tame, kad mėgaujamės kiekviena artumo akimirka. Dar daugiau, tokia praktika gali leisti patirti multiorgazmą. Ar esate apie tai girdėję?

Lėtų glamonių pasekėjais atvirai prisipažįsta dainininkas Stingas, Hugh Jackmanas, Madonna ir kitos žvaigždės. Kai kurie jų netgi mokėsi tantrinio sekso paslapčių. Tantra, kitaip nei lėtas seksas, reikalauja ilgo mokymosi ir savęs tobulinimo.

Štai keletas patarimų, kaip neskubinti įvykių.

1. Sukurkite reikiamą aplinką. Lėtas seksas netoleruoja skubos, taip pat jis negali vykti netinkamoje aplinkoje. Todėl būtina skirti deramą dėmesį aromatams, tekstūroms, garsams… Visa tai dar labiau praturtina jūsų empirinę-erotinę patirtį.

2. Tyrinėkite savo kūną. Surenkite ilgą preliudiją be įsiskverbimo ir pasistenkite pasiekti pasitenkinimą „aplinkiniais keliais“: pavyzdžiui, pasitelkę kvėpavimą ar lengvą kandžiojimą… Teks pasitelkti visą savo vaizduotę!

3. Padarykite pertrauką. Įpusėję lytinį aktą ištarkite žodį „stop“ ir užtikrintai sustabdykite procesą. Skamba akiplėšiškai ir ne itin jaudinančiai? Realybėje būtent tokia įžūli ir ryžtinga orgazmo sulaikymo praktika pavers jį dar ryškesniu, kai jūs galiausiai pratęsite glamones.

Padarykite pertrauką, pasikalbėkite – nuogi, žiūrėdami vienas kitam į akis… Tai leis jums išeiti į kitą pasitikėjimo lygmenį. Lėtas seksas šiuo atveju atlieka savotiškos psichoterapijos vaidmenį.

4. Užriškite akis. Tai gali padaryti vienas partneris arba abu. Patikėkite, daryti viską apčiuopom nesigaus greitai, tačiau pats procesas taps gerokai jausmingesnis ir malonesnis. Tokiu būdu jūs atversite sau naujas paties seksualumo fenomeno ribas.

5. Žvilgtelėkite į Kamasutrą. Sužaiskite žaidimą: tegul kiekvienas jūsų išsirinks po penkias (septynias ar dešimt…) pozų į garsiojo erotinio vadovėlio. Nesustokite, kol neišmėginsite realybėje jų visų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)