Štai dešimt dažniausiai pasitaikančių pasitenkinimą seksualiniu gyvenimu gadinančių dalykų ir patarimų, kaip jų vengti, rašo womansday.com.

Netvarka

Tai prilygsta nemaloniam burnos ir kūno kvapui arba nemokėjimui bučiuotis“, - tikina gyvenimo būdo ekspertė Dana Korey. „Jei erdvė netvarkinga, potencialus partneris gali pamanyti, kad ir visose kitose šios erdvės savininko gyvenimo srityse vyrauja netvarka“, - pridūrė ji. Jei jau esate pora, o jūsų miegamasis skendi neapmokėtų sąskaitų, nešvarių drabužių ir nebaigtų projektų jūroje, protas šaukte šaukia, kad laikas išsiskalbti drabužius, apmokėti sąskaitas ir užbaigti projektus“, - tęsė D. Korey.

Taigi tokioje patalpoje neįmanoma nei atsipalaiduoti, nei dirbti, todėl pats laikas susitvarkyti, išmesti nereikalingus daiktus ir sudėlioti į vietas tai, kas yra reikalinga.

Šeimos nuotraukos miegamajame

Mylime savo tėvus, brolius, seseris ir vaikus, tačiau vien mintis, kad jie mus „stebi“, kaip mylimės, gali slopinti geismą. „Miegamajame gali būti tik jūsų ir partnerio nuotraukos“, - patikino fengšui ekspertas Salvatoras Manzi, rekomenduojantis harmonizuoti patalpas pasitelkiant spalvas, vaizduotę ir erdvės apipavidalinimo priemones.

„Pamėginkite miegamąjį papuošti jųdviejų nuotraukomis iš maloniai praleistų atostogų, puoselėkite šioje patalpoje šilumą, komfortą ir jausmingumą, naudokite gamtos, gėlių vaizdus, o taip pat ir šiltų spalvų ir švelnių linijų paveikslus. Taip pat rekomenduojama nepamiršti, kad nuotaiką sukuria tai, ką pamatome vos įžengę į kambarį, taigi šiems teigiamai nuteikiantiems vaizdams rekomenduojama skirti matomą vietą.

Per daug technikos

„Atsisakykite visos technikos jūsų meilės lizdelyje. Miegamasis neturi tapti namų biuru“, - tikino gyvenimo būdo konsultantė Christine Eisner. Tai reiškia, kad televizoriams, planšetėms, išmaniesiems telefonams ir visai kitai technikai išskyrus žadintuvą miegamajame ne vieta. „Perkelkite kroviklius į kitą patalpą ir būtinai išjunkite prietaisų garsą prieš eidami miegoti“, - rekomenduoja Ch. Eisner. „Visi šie trikdžiai atitraukia jūsų dėmesį nuo antrosios pusės“, - pritaria D. Korey.

Buvusiųjų dovanos

Buvusių mylimųjų dovanotų daiktų saugojimas – tai nuolatinis priminimas, lyg visais įmanomais būdais stengtumėtės nepamiršti apie buvusius santykius“, - sakė S. Manzi. „Patartina šias dovanas atiduoti artimiesiems arba sudėti kur nors į tolimiausią kampą, kad galutinai pamirštumėte praeitį“, - pridūrė fengšui specialistas S. Manzi.

Nešvara vonioje

Plaukų kuokštai ar muilo likučiai gali dušą paversti vieta, kur nekyla nė minties apie seksą. D. Korey tikina turėjusi klientę, kuri vengdavo intymių santykių su vyru, nes jis vonioje numesdavo nešvarią sportinę aprangą. D. Korey patarė prie vonios pastatyti specialią nešvariems drabužiams skirtą dėžę ir tai išgelbėjo šios poros asmeninius santykius. Jei gėlių aromato purškikliai nepadeda, išmėginkite kitas gaiviklių rūšis. Taigi pasirūpinkite, kad jūsų vonios kambarys būtų švarus ir tvarkingas, kad galėtumėte šioje erdvėje mėgautis leidžiamu laiku.

Netinkamo dydžio lova

Viengulis čiužinys nėra skirtas porai, tačiau ant itin didelio čiužinio galite jaustis lyg būtumėte skirtingose pasaulio pusėse. „Geriausia tokio dydžio lova, kuri būtų patogi jums abiems“, - patarimais dalijosi S. Manzi siūlydamas nepamiršti ir apie dekoratyvinius akcentus. „Pagalvėmis apkrauta lova tampa tikra kliūtimi intymumui“, - tikino Ch. Eisner.

Sekso žaisliukų paieškos

Niekas taip negadina seksualinio nusiteikimo kaip paskubomis ieškomas vibratorius ar prezervatyvas. Suaugusiesiems skirti žaisliukai, kontraceptinės priemonės, „Viagra“ ir visi kiti panašaus pobūdžio atributai turi būti laikomi jums, tačiau ne visiems kitiems lengvai prieinamoje vietoje. Sudėtinga atsipalaiduoti, jei vaikai, naminiai gyvūnai ar aplankyti atvykę giminaičiai netyčia gali aptikti šias intymaus gyvenimo detales.

„Batų dėžė, plastikinis kibirėlis ar medžiaginis krepšys nėra tinkami sekso žaisliukams švariai, saugiai ir patikimai laikyti“, - patikino sekso atributikos parduotuvės „Divine Toys“ savininkė Nina Helms. Šiems daiktams laikyti rinkitės nepermatomą, pageidautina rakinamą dėžę, tik aistros apimti nepamirškite užrakto kodo.

Ryškus apšvietimas

Jei tik nenorite tai visada daryti tamsoje, raskite būdų miegamajame sukurti jaukių apšvietimą. „Šimto vatų galingumo šviesa gali sudaužyti į šipulius romantišką nuotaiką“, - neabejojo Ch. Eisner. Ant lempos galite užmesti audeklą, užkurti židinį, uždegti žvakių, todėl Ch. Eisner rekomenduoja visada po ranka turėti degtukų.

Daiktai po lova

Pagal fengšui taisykles erdvė po lova turi būti neapkrauta. „Pasąmonė žino, kas yra apačioje, todėl apima jausmai, kuriuos jums kelia ten esantys objektai“,- teigė S. Manzi.

„Gulėjimas virš po lova esančių daiktų tai lyg gulėjimas ant emocinių vinių“, - vaizdžiai aiškino jis. Jei dėl vietos trūkumo vis dėlto tenka laikyti daiktus po lova, patartina ten dėti tik su miegu ir komfortu susijusius objektus, pavyzdžiui, megztinius, patalynę ir miego drabužius. „Paimkite daiktą ir pagalvokite, kokius prisiminimus jis jums kelia. Visi daiktai, kurie nekelia teigiamų emocijų, negali būti dedami po lova, jei norite, kad lova būtų meilei skirta vieta“, - paaiškino S. Manzi.

Seksualiai nenuteikiantis miegamasis

Ar kada esate pagalvoję, kodėl viešbučio kambaryje taip lengva nusiteikti seksui? Kambariai viešbučiuose tinkamai įrengti – graži patalynė, minkštos pagalvės. Be to, visos šios detalės nekelia jums jokių prisiminimų. Paverskite savo miegamąjį viliojančia poilsio zona. Pasirūpinkite ne tik šios erdvės švara, bet ir patogumu.

Jaukumą kurkite mielomis pagalvėmis ir kitomis detalėmis, viliojančiomis jus kartu su partneriu nedelsiant šokti į meilės guolį. „Nešvari, suglamžyta ir sena patalynė nekelia jokių teigiamų jausmų“, - patikino D. Korey rekomenduodamas pripildyti atmosferą jausmingumu, pažadinančiu tiek kūną, tiek ir protą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)