Yra porų, kurios intymiame savo gyvenime lengvai improvizuoja, sugeba įsijausti į įvairiausius vaidmenis ir iš to patiria milžinišką malonumą. Jos neieško parengtų pavyzdžių, kuriuos siūlo filmai, vaizdo klipai ar reklama.

Vis dėlto ne visi galime pasigirti tokia vidine laisve, juo labiau kad mus kausto seksualumo stereotipai, kuriuos nuolat perša televizija, internetas bei kinematografija. Mes lyginame savo intymią patirtį su ekranuose ar blizgiuose žurnalų puslapiuose pateikiamais elgesio modeliais ir... pradedame imituoti išgalvotus idealius herojus.

Bet kas sakė, kad šie archetipai privalūs įgyvendinti? Argi jie atsižvelgia į mūsų unikalumą, mūsų giluminių troškimų ypatumus? Sekso pasaulyje tėra viena taisyklė – daryti tik tai, ko norisi, o ne tai, ko norėtų kiti, kokie autoritetingi jie bebūtų.

Viskas įmanoma

Nepamirškime, kad niekas netrukdo priešintis standartizavimui. Kaip? Sugalvojant savus scenarijus. Kuriant savą kino filmą. Juk iš tikrųjų, meilėje viskas įmanoma. Pakeisti lytį, amžių, biografiją...

„Imkime ir įsivaizduokime, kad mes...“ - panašiai kaip vaikai, susigalvojantys istorijas, kuriomis jie tvirtai tiki, suaugusieji taip pat gali išbandyti įvairiausius vaidmenis, kad savo intymiam gyvenimui suteiktų žaismingumo. Mūsų sugalvotas erotinis kinas suteikia galimybę prisipažinti sau ir savo partneriui apie slapčiausias fantazijas, kurių tiesiogiai niekada nebūtume drįsę atskleisti.

Pabėkite nuo rutinos

Tuo pačiu tai metodas, leidžiantis veikti kitaip, ruošti siurprizus ir taip atgaivinti troškimus, kuriuos gesina vienoda kasdienybė. Vaizduotė skatina geismą, padeda sukurti jutiminę įtampą, pajausti poreikį dviese leistis į šias naujas nepažintas teritorijas.

Geriausias būdas įpūsti naujos ugnies poros santykiams – papasakoti apie savo fantazijas. Kad pajustume troškimo jėgą, kad geistume, mes privalome vėl įsijausti į vaikišką naivumą, pasinerti į žaidimą ir nebijoti fantazuoti bei atrasti.

Tarkime, pora susitaria paeiliui siūlyti vis naują scenarijų. Vyras išsiunčia žmonai elektroninį laišką, kuriame paprašo uždegti žvakes, atidaryti šampano butelį, užsirišti skarele akis ir laukti... Šiuo atveju taisyklė viena – sulaukus pasiūlymo, jis neaptarinėjamas, iškart pereinama prie veiksmų. Nes kitą kartą teisę siūlyti scenarijų turės žmona.

Tokių žaidimų personažai būna patys įvairiausi: nepažįstamasis, prostitutė, prievartautojas, apatinio trikotažo pardavėja, ginekologas.

Tokiuose suaugusiųjų žaidimuose svarbiausia ne veikėjai ar pasirinkta tema. Svarbiausia, kaip pora įsivaizduoja tas istorijas. Jas galima grįsti savo svajonėmis, fantazijomis ar turimais prisiminimais. Tokiose porose kiekvienas partneris, remdamasis savo asmenybe, turi teisę sukurti savo visatą. Štai čia ir slypi pagrindinis skirtumas tarp „pasiskolintų“ fantazijų ir tų, kurios surežisuotos namuose.

Atsiduokite troškimams

Stereotipų nevaržomi troškimai mums leidžia savyje ir partneryje atskleisti tokias erdves, apie kurias mes net nenutuokiame. Gal moteris, žaidimo forma apvilkusi savo vyrui keletą moteriškų drabužėlių suvoks, kad jai nesvetimas biseksualumas. Arba visą gyvenimą apie seksą trise svajojęs vyras tai įgyvendinęs supras, kad jam pagaliau pavyko atsikratyti nemotyvuoto pavyduliavimo.

Bet kokiu atveju, įgyvendinant savo paprastas ir sudėtingas fantazijas, būtina vadovautis troškimais. Kokie jie bebūtų, pirmiausia reikia užduoti sau klausimą, ar tikrai norite tai paversti realybe. O atsakant į šį klausimą būtina pamiršti tai, kas yra priimtina, o kas laikoma neleistinais dalykais.

Seksologė Sylvain Mimoun mano, kad susivokti slapčiausiose svajonėse bus lengviau, jeigu įveiksite tris etapus. Pirmas žingsnis – nuo tik jūsų galvoje esančios „asmeninės fantazijos“ pereiti prie pasidalijimo ja su savo partneriu. Antrame etape fantazijos „išreiškiamos“ - pora intymioje aplinkoje žodžiu aptaria situacijas, kuriose dalyvauja įsivaizduojami personažai. Paskutinis žingsnis – realiai įtraukti į žaidimą kitus.

Vis dėlto seksologė pripažįsta, kad trečiasis etapas pasiekiamas ne visada, nes labai dažnai kuris nors iš partnerių išsigąsta ir stabdo sugalvoto scenarijaus realizavimą. Antrąjį partnerį tai ne visada nuvilia, nes daugumai iš mūsų visiškai pakanka ir fantazijų.

Žingsnis į realybę

Meilės žaidimai dažnai gali apsiriboti abipusiu scenarijų apsikeitimu. Vis dėlto jeigu kažkas yra pasiryžęs eiti toliau, psichologai pataria būti atidiems – toks žingsnis gali pateikti netikėtumų. Būna, kad apie svingerių klubą seniai svajojęs partneris, peržengęs jo slenkstį pasijunta nejaukiai ir apie jokį seksą nebegali net galvoti.

Seksualumas yra trapus ir pažeidžiamas, todėl reikalauja delikataus požiūrio. Su juo susiję mūsų intymiausi jausmai ir fantazijos. Būtent todėl eksperimentuoti, suteikti seksui pikantiškumo ar įvairovės reikia atsargiai, neskubant, kalbantis apie savo jausmus bei troškimus ir akcentuojant nedidelius džiaugsmus, kurie negali įskaudinti ar įžeisti partnerio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją