Romantiška? Dainos, filmai ir knygos mus tikina, kad kažkada toks dėmesys kojoms buvo norma. Vis dėlto aukštųjų technologijų ir atvirų informacijos srautų laikai kur kas ciniškesni ir tiesmuki. Mylimasis švelniai bučiuoja kiekvieną kojų pirštelį? Diagnozė – pėdų fetišizmas!

Tik basomis!

Bet kokio seksualinio pobūdžio fetišizmo esmė tokia – žmogų traukia ir jaudina įvairūs daiktai, pavyzdžiui, drabužiai, batai, konkrečios kūno vietos ar fotografijos. Šįkart pakalbėsime apie atvejį, kai mėgavimosi, garbinimo bei lytinio potraukio objektu tampa kojos. Tiksliau net ne visos – pradedant nuo klubų ir žemiau – o tik pėdos ir jos sudedamosios dalys: pirštai, kulkšnis, kulnas, keltis.

Gali būti, kad jus tai kažkiek nustebins ar netgi išgąsdins. Juk moterys nepratusios manyti, jog jų pėdos yra erotiškos ir vargu ar kada susimąstė, kad dėl to jas derėtų slėpti. Dabar gi išeitų, kad ši moters kūno vieta ilgus amžius buvo eksponuojama viešam apžiūrėjimui, praktiškai pateikta gašliems vyrų žvilgsniams?

Nevertėtų visko taip dramatizuoti. Tikrai ne kiekvienas vyras yra kojų fetišistas, trokštantis iki soties atsižiūrėti į jūsų pėdutes. Ne gana to, moteriškų kojų gerbėjai tvirtina esantys niekuo ne prastesni už tuos, kurie pirmenybę teikia moters krūtinei ar sėdmenims. Tiesiog jie dievina kitą moters kūno dalį.

Kojas į rankas

Iš esmės pėdų fetišizmas yra pakankamai nekaltas reiškinys, kuris neturėtų sukelti partnerei sunkių fizinių ar moralinių traumų. Dažniausiai tai yra kojų pirštų čiulpimas ir laižymas, kai kuriems patinka tarp pirštų kaišioti liežuvį. Taip pat neapsieinama be šios kūno vietos bučiavimo ir masažavimo.

Šią vyro silpnybę žinanti moteris turi savų gundymo metodų. Pavyzdžiui, avėdama batelius judina pirštų galus – vyrą tai varo iš proto. Vis dėlto yra ir „rimtesnių“ triukų – pėdų uostymas, jų kutenimas, stovėjimas ant partnerio ar vaikščiojimas per jo kūną. Galimas netgi kojų garbinimas su tam tikrais vergystės elementais!

Paskaitinėjus šį bei tą specializuotuose forumuose, kur susirenka tikrieji pėdų fetišistai, galima sužinoti daug ką naujo, pažinti tai, ko tikrai dar nepažinote. Tik prieš lįsdami ten turėkite omenyje, kad noras pažinti neretai mums dovanoja neįtikėtinus atradimus. Pavyzdžiui, informacija, kad dauguma pėdų fetišistų svajoja apie ant jų užlipančią milžinišką moterį, daugeliui gali pasirodyti daugiau nei neįtikėtina.

Ypatingai populiarus tokių fetišistų užsiėmimas, vadinamasis „foot-job“ (darbas pėdomis) – moteris pėdomis suima vyro varpą ir masažuoja ją imituodama lytinį aktą. Tokiais gebėjimais nuo seno garsėjo geišos, siūliusios savo klientams be kita ko ir „masažą kojų pirštais“.

Seksologai tvirtina, kad taip vienu metu realizuojamas vyro troškimas apginti pažeidžiamą basakoję moterį ir užvaldyti ją, nes jai be batų sunkiau pabėgti. Kiti gi kalba apie užslėptą norą paklusti – iš čia ir nuotraukos, kuriose vaizduojama moters koja ant vyro krūtinės ar net veido, ir meilė aukštiems smailiems moteriškų batelių kulniukams. Fetišizmo atsiradimo mechanizmas nėra tiek ištirtas, kad galima būtų įvardyti konkrečias šio reiškinio priežastis.

Gydytojau, ar su manimi viskas gerai?

Jeigu vyras prisipažino apie aistrą moteriškoms kojoms, nebūtina lėkti nuo jo šaukiant „Iškrypėlis!“ Pirma, puiku, kad jis tai pasakė. Dauguma fetišistų negali atskleisti savo aistrų netgi žmonoms, su kuriomis gyvena jau ne vieną dešimtmetį.

Antra, ne kiekvienas, kurį jaudina daili kulkšnis yra pėdų fetišistas. Juk dauguma moterų ne kartą pajuto virpėjimą išvydusios raumeningas vyro rankas, apžėlusią krūtinę ar idealią romėnišką nosį. Polinkis konkrečiam priešingos lyties tipui yra visiškai normalus. Mokslininkai iš tiesų pripažįsta, kad fetišizmas dažniausiai kankina vyrus, tačiau ir tarp moterų jis pasitaiko.

Trečia, fetišizmas ne visada yra patologija. Šiuolaikinės medicinos požiūriu seksualiniu sutrikimu laikomi tik tie atvejai, kai kylančios fantazijos verčia žmogų daryti jam nebūdingus veiksmus bei trukdo pilnaverčiam lytiniam gyvenimui. Tad verta sunerimti tik tuo atveju, jeigu partneriui dingsta erekcija kai pamirštate užsimauti vilnones kojines arba jis negali užmigti nepriglaudęs savo skruosto prie jūsų žieminių ilgaaulių. Visais likusiais atvejais atsipalaiduokite ir mėgaukitės, nes kojas visais laikais bučiavo mėlynojo kraujo savininkams. Vadinasi, mylimajam esate karalienė!

Kaip rodo statistika, tik trečdalis „kojų mylėtojų“ pageidauja, kad prieš atsiduodama kūniškiems malonumams moteris palįstų po dušu. Kitiems gi natūralus moters pėdų kvapas suteikia papildomą malonumą, o perdėtas šios kūno vietos „sterilumas“ juos netgi glumina. Jų tarpe yra ir tokių „gurmanų“, kuriems norisi, kad prieš pasimatymą moteris visą dieną nešiotų uždarą avalynę ir storas kojines. Treti tvirtina, kad nėra nieko nuostabesnio, nei partnerės kojų aromatas ryte.

Tik nereikia pulti į kraštutinumus ir kiaurą savaitę vaikščioti po namus su sintetinėmis kojinėmis ir nekvėpuojančiais sportiniai bateliais, bandant padaryti mylimajam įspūdį. Suprantama, jūs jį priblokšite, bet greičiausiai neigiama prasme. Tad geriausia išeitis – atsigaivinti po dušu, bet nepersistengti su kūno priežiūros priemonėmis.

Kad kojos būtų vertos pagarbos

Jeigu vengiate pedikiūro, pats metas šią klaidą ištaisyti. Iš arti apžiūrint ir nedidelis defektas matomas. Juk nemanote, kad vyrui bus malonu bučiuoti neišpuoselėtas kojas? Juolab, kad minkštos pėdos nėra taip jau sunkiai pasiekiamas dalykas – pakanka jas reguliariai tepti maitinamuoju kremu ir prižiūrėti naudojant specialius pėdų brūžiklius ar šepetėlius su pemza. Nepamirškite ir kojų pirštų nagų – jų gerbėjams labiausiai patinka ryškūs raudoni atspalviai.

Jeigu pastebėjote, jog mylimasis neabejingas jūsų kojoms, į jo polinkį žiūrėkite supratingai ir mėgaukitės tuo, kad jis myli jus visą – nuo pakaušio iki kojų pirštų galiukų.

Kaip papuošti kojas, kad jos varytų iš proto ne vien fetišistus

Išbandykite kojų pirštų žiedus, grandinėles ant kulkšnies – su pakabukais ar be jų.

Galima ant kojų pirštų ar kitos pėdos vietos padaryti tatuiruotę – kad ir laikiną.

Jokių abejonių, kad gražiausias moters kojų „papuošalas“ - efektingos pėdkelnės ir aukštakulniai. Tai matydami susijaudina ne vien į fetišizmą linkę vyrai. O jei dar moteris daugiau nieko neapsirengusi...

Daugumai vyrų gražiausios tamsios, bet užtektinai plonos ir permatomos kojinės, per kurias matosi kojų pirštai.

Yra ir tokių vyrų, kurie pirmenybę teikia baltoms medvilninėms kojinėms, kurios moteriai suteikia ypatingai jaudinantį pažeidžiamumo įvaizdį.

Žinia, kad dėl skonio nesiginčijama. Nenustebkite ir tada, jeigu jūsų antroji pusė priklausys tiems vyrams, kurie svajoja išvysti savo moterį apsitempusią tinklinėmis kojinėmis ir tuo pačiu metu avinčią futbolininko batus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)