Tyrėjai padarė išvadą: „Lytiniai santykiai iki vedybų – praktiškai neatsiejami nuo kelio į suaugusių žmonių pasaulį“.

Tačiau kas tie skaistuoliai? 2006 metais atlikto tyrimo išvados pateikia kelias užuominas. Skaistumą propaguoja jaunesni, baltieji, lėčiau bręstantys, stambesnio kūno sudėjimo, religingesni ir tėvų neigiamą požiūrį į ankstyvus lytinius santykius juntantys jauni žmones.

Tačiau terapeutai, konsultuojantys seksualinių problemų turinčius vyrus, neretai susiduria ir su į trečią ar ketvirtą dešimtį įžengusiais vyrais, niekada neturėjusiais lytinių santykių. Be abejo, visi jie nori prarasti nekaltybę, kai kurie netgi desperatiškai. Be to, etninė kilmė, rasė, religija, auklėjimas, netgi svoris vėlesniame amžiuje nebėra tokie svarbūs kaip jaunystėje ir nebegali būti pagrindinės kliūtys, užkertančios kelią pradėti lytinius santykius.

Suaugę ir vis dar skaistūs

Kino filmo „40-ties ir vis dar skaistus“ scenarijus kalba apie iš esmės normalų ir patrauklų vyruką, kuriam tiesiog labai nesiseka. Ar būtent tokia skaistumo vidutiniame amžiuje priežastis?

Intriguojantis 2011 metais Marie-Aude Boislard, Françoiso Poulino ir Melanie J. Zimmer-Gembeck atliktas tyrimas siūlo ir kitokių paaiškinimų. Tyrimo metu nustatyta, jog skaistumo vidutiniame amžiuje negalima paaiškinti viena konkrečia priežastimi.

Žiniasklaida nemažai dėmesio skiria jaunimui, sąmoningai susilaikančiam nuo lytinių santykių, tačiau yra ir jaunų žmonių, kurie sekso džiaugsmų nepatiria dėl to, jog išties neturi galimybės, arba (daugiau taikoma vyrams) yra vaikystėje patyrę patyčių ir laikyti bendraamžių pajuokos objektais, atsiskyrėliai (mėgę žaisti vieni) ir mažiau populiarūs tarp bendraamžių.

Anot M. A. Boislard, tyrimo rezultatai leidžia daryti išvadą, jog nemažai suaugusiųjų vis dar skaistūs dėl bendravimo problemų, kuriuos juos kamavo vaikystėje: "Dėl to vyresniame amžiuje sumažėjo galimybių rasti sekso partnerį. Tačiau būtina atlikti daugiau tyrimų, norint pateikti tikslias išvadas“.

Tačiau, kaip akcentavo tyrėjai, tai netaikoma visiems ir "priverstinė skaistybė" tikrai nėra vien nesėkmių ir praleistų progų rezultatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)