"Todėl, kad tai kambarys, kuriuo abu tėvai, partneriai, yra priversti dalintis, - sakė patarėja psichodinamikos klausimais Rita Wright. - Čia jie pirmiausiai pamato save „nepagražintus“ ir yra privesti būti kito asmeninių įpročių liudininkais. Tai gali būti nervinantis dalykas, dažnai išprovokuojantis nereikšmingus barnius“.

Tokius kaip, kas pakeis tualetinio popieriaus rulonėlį? Daugelis vyrų gali nustebti sužinoję, kad šie daiktai dažniausiai nepasikeičia savaime. Būtina trečiosios šalies pagalba.

„Vietoj to, kad pakeistų, mano vyras geriau padės naują tualetinio popieriaus rulonėlį ant tuščio viršaus, - skundžiasi Ana. - Aišku, jei jis pasivargins apskritai ištraukti naują“...

Jei jis tai padaro (tyrimai rodo, kad tik 24 proc. pasistengia tai padaryti, nors dauguma moterų teigia, kad šis procentas yra arčiau nulio), tuomet, net ir tai, kaip jis jį pakabina, gali išprovokuoti barnį. Nuplėštu galu apačioje, į sienos pusę, ar ant viršaus?

Dantų pastos tūbelė, tiksliau, kurioje vietoje ją spausti, taip pat užima aukštą vietą casus belli sąraše. Neseniai Teksase moteris buvo nuteista už tai, kad nušovė savo vyrą, nes jis nuolat spausdavo dantų pastos tūbelę ties viduriu. Siekdamas sušvelninti nusikaltimo padarymo aplinkybes, jos advokatas teigė, kad jis dar ir  dangtelį palikdavo atidarytą.

Kitas partnerius erzinantis dalykas - dainavimas vonioje. Prieš dvejus metus 39 m. Caroline Bishop buvo pritaikyti asocialaus elgesio įstatai (ASBO) už „nemelodingų, ausį rėžiančių“ Gary Glitter dainų dainavimą vonioje. Kojinių ir apatinių mėtymas ant grindų, kriauklės užkišimas plaukais ir lebensraum suteikimas savo daiktams vonios spintelėje, išstumiant partnerio daiktus, taip pat gali įskelti nesutarimų kibirkštį.

Žinoma, visi šie atvejai yra niekas, palyginus su nuo pasaulio sukūrimo pradžios besitęsiančiu ginčui: klozeto sėdynė turi būti pakelta ar nuleista?

Pradinė klozeto sėdynės padėtis buvo pakelta. Pirmą kartą nuleidžiamas sėdimas klozetas buvo išrastas maždaug 400 pr. Kr. Kretos karaliaus Minoso. Legenda byloja, kad rūsyje esančiame labirinte jis laikė žmogėdrą minotaurą, todėl, matyt, tai reiškė, kad jo žodis klozeto sėdynės klausimu visada buvo paskutinis. Tuo tarpu mūsų laikais šis klausimas tapo cause célèbre (ginčų objektu), rašo telegraph.co.uk.

Šiandien 79 proc. vyrų palieka klozeto sėdynę pakeltą. Brianas yra vienas iš jų ir visiškai nesiruošia dėl to atsiprašinėti.

„Aš sėkmingai naudojuosi tualetais daugiau nei 40 metų, taigi man nereikia patarimų šiuo klausimu. Kodėl negerai, jei aš palieku ją pakeltą? Jei taip, tuomet man atrodo, kad taip pat negerai, kai ji palieka ją nuleistą“, - teigė vyras.

Daugelis moterų nesutinka su šia nuomone ir atkreipia dėmesį į sveikatos ir saugumo reikalavimus, pvz., tamsoje naudojantis tualetu be sėdynės, galima netyčia paslysti ir įgriūti ar įstrigti unitaze. Vien praėjusiais metais JAV nelaimingus atvejus tiriantys pareigūnai užfiksavo daugiau nei 200 tūkst. tokių atvejų. Tačiau toje pat JAV mokslininkas Jay Pilas Choi pateikė aritmetinę lygtį, kurį, pasak jo, įrodo, kad klozeto sėdynė turi likti pakelta.

Kiti mokslo bendruomenės nariai – ypatingai moterys – nesutinka su šiais skaičiavimais. Kaip ir feng šui specialistai, kurie pataria, kad ne tik klozeto sėdynė būtų nuleista, bet ir dangtis būtų uždarytas, priešingu atveju, namų gyvybinė energija gali išeiti pro kanalizacijos vamzdį (o Niujorke klozete turbūt gali net pasirodyti aligatorių mažyliai). Vėlgi, dauguma tų feng šui specialistų yra moterys, todėl vyrai gali ginčytis dėl šio argumento teisingumo.

Bet ką iš tikrųjų reiškia šie konfliktai?

„Kraštutiniais atvejais, santykiai išsikvepia ir meilės jausmas dingsta. Šnekant psichologiniais terminais, kalba eina apie ne ten nukreiptą pyktį. Daug lengviau sušaukti: „Tu, bjaurus gyvuly, vėl palikai klozeto sėdynę pakeltą!“. Tai kadaise buvusių gražių santykių dingimo klozete garsas“ - R. Wright atsako.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją