Apie kūniškus malonumus

- Man 22-eji, bet aš esu nekaltas – ar tai nepakenks mano fizinei ir psichologinei sveikatai?

Vyrui optimalu pradėti lytinį gyvenimą iki 30-35 metų amžiaus. Geriausia pradėti mylėtis su moterimi, kurią mylite ir gerbiate.

- Kaip patikti merginai?

Pirmiausia, nereikėtų skubėti į lovą. Moterį tai žemina, nepaisant seksualinės revoliucijos. Vyras turėtų vis pusė žingsnio lenkti moterį, bet kiekvienu momentu turi atsižvelgti, ar jau gavo leidimą žengti kitą žingsnį arčiau jos. Meilė susideda iš trijų artumų: emocinio, dvasinio ir fizinio.

- Kaip sujaudinti vaikiną? Ką turėčiau daryti, kad jis seksualiai susijaudintų?

Jeigu vaikinui sunku susijaudinti, tai gali reikšti jo meilės ir aistros stoką. Yra nedaug vaikinų, kurių prigimtinis temperamentas žemas. Tuomet reikia skirti dėmesį jo jaudinimui, naudojant bendras glamones ir masturbacijos techniką.

- Ar nuo zodiako ženklo priklauso seksualinis pajėgumas?

Seksualinis pajėgumas daugiausia priklauso nuo įgimto temperamento, paveldėto iš tėvų. Moteriai taip pat yra svarbi jos gyvenimo istorija iki santykių su šiuo partneriu (patirta prievarta, per griežtas auklėjimas, ir t.t.)

- Santykiauju su vaikinu jau 8 metus, turėjau keturis partnerius, tačiau nei su vienu nepatyriau orgazmo. Žaisdama su savimi - taip pat. Neseniai ištekėjau ir vyras nežino, kad nejaučiu orgazmo. Ką siūlytumėte daryti, kur kreiptis? Ar užtektų, jei kreipčiausi viena (be vyro), kadangi jaučiu, jog problems slypi manyje.

Yra dvi galimos pagalbos kryptys: seksologinė ir psichologinė. Moteris gali nepatirti orgazmo dėl patirtos prievartos, dėl per griežto auklėjimo, dėl buvusių nėštumo nutraukimų, dėl nepakankamos patirties su savo kūnu.

- Neseniai sapnavau, kad myliuosi su savo geriausiu draugu (esu vyras ir jis vyras). Sapne viskas atrodė keistai... Ar turiu polinkį į homoseksualumą?

Beveik nėra žmonių, kurie nors kartą gyvenime nesapnavo homoseksualaus turinio sapno. Bet sapnas daugiau atspindi žmonių santykius. Todėl sapne seksualinis ryšys gali atitikti tiesiog artimą psichologinį ryšį su tuo žmogumi.

- Esu mergina, turiu ilgalaikį partnerį, bet mylintis su juo be masturbacijos, nepasiekiu orgazmo. Mes abu stengiamės, nepavyksta, turiu visada sau "padėti", taip pat masturbuodamasi galiu pasiekti daugiau nei 10 orgazmų su pertraukomis, ar tai normalu?

Tai yra visiška norma. Matyt, Jūs kaip ir dauguma moterų, esate klitorinio orgazmo tipo. Tokioms moterims lytiniai judesiai paprastai yra malonūs, bet nesukelia orgazmo.

- Ar mylintis 69 poza reikia išsiskėsti? Ir ar galima tai daryti atsistojus?

Įmanomi visi variantai ir siūlyčiau nenaudoti žodžio REIKIA, o vietoj jo - GALIMA. Stovint tai atlikti gali būti techniškai sunku, bet jei Jums abiems tai priimtina, reiškia, tai bus.

- Kaip manote, ar vibratoriai ir kitokie niekučiai yra savotiška iškrypimo forma?

Visa tai, kas vyksta tarp mylinčių žmonių ir nekenkia nei vienam iš jų, yra visiškai priimtina. Dažniau vibratorius naudoja moterys, neturinčios partnerio. Tai geresnė išeitis nei lytiniai santykiai su nemylimu žmogumi.

Apie meilę, artumą ir suderinamumą

- Kokia jūsų, specialisto, nuomonė - kas yra meilė? Kaip žmonės kartu santuokoje išgyvena penkiasdešimt metų? Kur slypi paslaptis?

Meilė laimingoje šeimoje patiria tam tikrą dinamiką. Iš pradžių yra stipri aistra, vaikams gimus meilė susikoncentruoja į vaikus, ir vėliau jie meilę retransliuoja tėvams, t.y. ryšys tarp tėvų dažnai vyksta per vaikus.

Vėliau susiformuoja supratingumas ir prisirišimas, draugiškumas ir parama. Jei pavyksta - visa tai ir yra meilės dinamika. Joks laužas nedega 50 metų, ilgainiui atsiranda kiti dalykai, kurie sieja.

- Ar gali visiškai skirtingos asmenybės, kurių pomėgiai, pažiūros, šeimos skiriasi, ilgai ir laimingai gyventi kartu?

Laiminga kombinacija šeimoje nėra taip lengvai nustatoma ir po vedybų nebūtinai išlieka. Svarbiausia yra galimybė ieškoti kompromisų nejaučiant skriaudos sau.

Jeigu žmonių interesai ir pomėgiai labai skiriasi, surasti kompromisą daug sunkiau. Dažnai svarbesnis yra požiūrių bendrumas į šeimą, vaikus, bendravimą.

- Vyras sako, kad mane myli, dovanoja brangias dovanas, bet nuolat spokso į gražias merginas. Jo pažįstamų rate vien moterys ir mane tai pradeda erzinti. Kaip save suvaldyti?

Vyras būtų nesveikas, jeigu nematytų moterų. Svarbiausia, kas vyksta tarp Jūsų. Garantijų dėl ateities galima siekti palaikant dvasinį ir kokybišką fizinį artumą.

- Prieš 20 metų draugavau su vaikinu. Iki šiol dažnai apie jį galvoju. Išsaugojau jo nuotrauką, laiškus. Ar tai galėtų būti meilė?

Tikriausiai tai meilė su nostalgija, susimaišiusi su vienatvės jausmu. Tai daugiau psichologinė problema. Jei nostalgija trukdo dabarčiai, reikėtų pasikonsultuoti su psichoterapeutu.

- Ar šiuo metu daug dėl meilės depresuojančių žmonių?

Manau, kad mažiau nei prieš 20 metų, nes padidėjo žmonių išprusimas psichologijos ir kontracepcijos srityse. Žmonės daug aiškiau suvokia, ką jie daro, racionaliau žvelgia į jausmus, atsakingiau priima sprendimus.

- Jau kelis metus neturiu šalia artimos kūnui ir širdžiai draugės. Įsimyliu ką nors, bet po gražios preliudijos paaiškėja, kad mergina jau užimta. Vienadieniai santykiai taip pat nevaisingi. Gal turėčiau lankytis svingerių vakarėliuose?

Manau, kad lytinis gyvenimas turi vykti intymioje aplinkoje tarp vyro ir moters. Tik tuomet galima pasiekti maksimalaus artumo ir jausmų atskleidimo. Galbūt pirmiau reikėtų įsimylėti, susidraugauti su moterimi, ir tik vėliau galvoti apie intymų artumą.

Dalyvavimas svingerių vakarėliuose, mano galva, nėra naudingas kokybiškam seksui, kelia grėsmę sveikatai ir poros stabilumui.

Apie nėštumą, lieknumą ir savigarbą

- Kaip manote, kas lemia tokį didelį jaunų merginų nėštumo protrūkį?

Lytiškumo ugdymo problemos, nepakankamas išprusimas patikimos kontracepcijos srityje, vaistinių preparatų nepagrįsta baimė. Esu tikras, kad daug sveikiau yra naudotis patikimos kontracepcijos priemonėmis (hormonai, spiralės ir kt.) negu neplanuotai pastoti ir tekėti už atsitiktinio nepakankamai mylimo žmogaus.

- Ar merginos, kurios be proto liekninasi, neturės problemų nėštumo metu?

Su svoriu galima žaisti tik iki tam tikrų ribų. Riebalinio audinio trūkumas netrukus gali atsiliepti mėnesinių reguliarumui. Dėl to gali sutrikti vaisingumas - moteris gali nepajėgti pastoti. Nėštumo metu badavimas yra neleistinas, nes būsimas kūdikis turi gauti visų vystimuisi būtinų medžiagų.

- Kodėl merginos šiais laikais negerbia savęs, rodo nuogą kūną, o internetiniai pažinčių portalai virsta pornografiniais portalais. Kodėl jų neuždaro?

Manau, kad tai yra mados reikalas. Nesutikčiau, kad merginos tapo blogesnės dabar. Ir reklama tam turi poveikį. Kai kas savo nuogo kūno demonstravimą gali suvokti kaip buvimą dėmesio centre. Taip atsikratoma dėmesio stokos jausmo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)