Jei įtariate, kad jūsų partneris nėra nuoširdus, dvejojate tuo, jog santykiai tikri ir antra pusė išties myli, štai 5 aiškūs ženklai, kurie byloja, jog santykiai nėra tikri (angl. Fake relationships).

1. Jūs nesijaučiate artimi savo partneriui. Vienas aiškiausių netikrų santykių požymių yra tas, kad žmonės nesirūpina vienas kitu. Kažkuria prasme yra abejingi, šalti, juntama tarsi nematoma siena ar uždanga. Kai partneriai yra tikrai įsimylėję, jie paprastai jaučiasi emociškai susiję vienas su kitu, patiriamas artumo jausmas, per empatiją ir atveriant jausmus, rūpesčius, tai, kas džiugina ar kuo gyvenama. Kitaip tariant, partneriai kalbasi meilės kalba, dalinasi pomėgiais ir mielais žodžiais ar dalykais, rodo, kaip myli vienas kitą.

Nenuoširdžiuose santykiuose jaučiasi, jog kitas žmogus emociškai nutolęs, šaltas ar mumis nesidomi. Tai yra ženklas, kad santykiai nėra natūralūs, darnūs, sveiki – tikri. Jei kas nors jus myli, tai matysis mažuose kasdieniuose dalykuose, kuriuose galima pajusti rūpestį ir norą padaryti antrą pusę laimingą, patikti jai ar jam, būti įvertintais. Tą sunku suklastoti. Jei tarp žmonių yra silpnas emocinis ryšys arba jo veik nėra, kalbama retai, nėra bendrų temų, linksmas ar nuoširdus pokalbis nėra įmanomas, veikiausiai tai ne jūsų žmogus.

2. Pinigai yra santykių esmė. Dauguma netikrų santykių sukurti apsimetimu, imitavimu, kad myli kitą asmenį, siekiant iš to gauti kokios nors naudos, pavyzdžiui, pinigų ar linksmybių.

Dažnu atvejų, kai yra natūralūs ir meile grįsti santykiai, abu partneriai skiria laiko ir pastangų, pagal išgales, kad kažkas pavyktų. Nėra jausmo, kad pastangos vienpusiškos ir kad mumis tik naudojasi. Jei esate su netinkamu žmogumi, pastebėsite, kad patiriate mažiau romantikos ir bendravimas daugiau paviršutiniškas, apie orą ar kitus nereikšmingus dalykus arba tik apie materialias gėrybes, naudą.

Jei jūsų partneris rodo jums meilę tik tada, kai kažko iš jūsų nori, tai dar vienas ryškus ženklas, kad esate netinkamuose santykiuose, kurie veikiausia niekur neveda. Jei vienintelis jus jungiantis dalykas yra kūno chemija ar prabangus gyvenimo būdas, tai ryški įspėjanti raudona vėliavėlė, kad čia kažkas ne taip. Tikri santykiai kuriami nuoširdžios meilės, rūpesčio vienas kitu ir bendrų idealų pagrindu.

3. Jūs retai būnate kartu. Kai sutinkame tinkamą žmogų, atsiranda stiprus noras pažinti vienas kitą ir kurti kažką ilgalaikiškesnio. Jei jūsų partneris nori didžiąją laiko dalį praleisti su savo artimaisiais, kitais draugais ar šeima, tai yra svarus argumentas, kad tas žmogus nėra jus įsimylėjęs. Todėl nesiekia artumo, nėra noro su jumis bendrauti dažniau, artimiau, giliau.

Jei jūsų partneris nori jus geriau pažinti, jaustis arčiau jūsų, dažniausiai suras tam laiko ir apeis įvairias kliūtis. Jei žmogus daugiau teisinasi ir tiesiog jo nėra greta – tai ženklas, kad veikiausiai jūsų santykiai netikri, nepilnaverčiai. Kyla jausmas, kad esate tik kažkelintoj vietoj, nuo galo, pagal svarbą, to žmogaus gyvenime.

4. Nekuriate ateities planų. Bendro gyvenimo su kuo nors planų kūrimas yra pagrindinė gerų ir ilgalaikių santykių dalis. Tai reiškia, kad kalbėsitės apie savo gyvenimo tikslus, kursite planus, atitinkančius jūsų abiejų poreikius, ir priimsite sprendimus kaip komanda.

Bet jei žmogus vengia šių temų, veikiausiai tai ženklas, kad žmogus jus paliks, kai tik nebebūsite naudingi, ar kai suras kitą, kuris patenkins poreikius.

Jei antra pusė keičia temą, kai kalbate apie ateitį, tai ženklas, kad veikiausiai stiprių jausmų ar noro būti kartu nėra.

5. Partneris Jums niekaip nepadeda. Tikra meilė, abipusė pagarba ir emocinė parama yra tai, kas kuria ir stiprina ryšį.

Mums visiems retkarčiais reikia pagalbos kažkame. O antroji pusė ir yra tas žmogus, kuris gali būti šalia, kai išties to reikia.

Jei susitikinėjate su veidmainiu žmogumi, jis jums nepadės nei psichologiškai, nei finansiškai, nei emociškai, o problemas dažnai teks spręsti pačiam ar pačiai.

Jei jūsų vaikinas ar mergina rūpinasi tik savimi ir visada prašo jūsų pagalbos, kad išspręstų savo problemas, tačiau mainais jums niekada nieko gero nedaro, jis ar ji jūsų nemyli.

Asmuo, kuris yra su jumis, bet nepadeda jums prireikus, akivaizdžiai nėra tinkamas žmogus ir yra šalia tik todėl, kad mano, jog tai naudinga.

Suprantama, kad kiekviena pora sukuria unikalius santykius ir kažkurie ženklai ar ydos gali būti laikini, kompensuojami privalumais, be to, gyvename informacijos amžiuje, tad naudos medžiotojai neretai yra gerai pasikaustę, taip pat skaito panašius straipsnius ir kurį laiką gali mėginti imituoti nuoširdžią meilę. Todėl geriau neskubėti darant išvadas ir tiesiog atidžiai stebint gyvenimo situacijas rinkti racionalius argumentus bei klausytis širdies balso. Visose situacijose neįmanoma nuostabiai suvaidinti, tad galiausiai yla vis tiek išlenda iš maišo.