Geriame daug skysčių: negazuoto mineralinio vandens, nesaldintos čiobrelių ar aviečių arbatos. Tai padeda išsivalyti gleivėms.

Skaudančią gerklę skalaujame valgomosios druskos tirpalu. Į šilto vandens stiklinę įberiame šaukštą druskos ir tuo tirpalu skalaujame gerklę.

Taip pat gerai švelnina skausmą citrina, sumaišyta su medumi ir užpilta karštu vandeniu.

Dar labai mums padeda šis naminis vaistas, jam reikia:

  • 500 smulkintų svogūnų
  • 400 g cukraus
  • 50 g medaus
  • 1 l vandens

Svogūnus reikia sumaišyti su medumi ir cukrumi, užpilti vandeniu ir 3 valandas virinti ant silpnos ugnies. Atvėsusį skystį supilkite į butelį ir sandariai užkimškite. Gerkite po 4–6 šaukštus per dieną.

Dar kitas receptas. Šaukštą smulkintų pušies pumpurų užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir pusvalandį kaitinkite verdančio vandens vonelėje. Ataušusį skystį nukoškite ir juo skalaukite gerklę.

Vakare labai sveika pamirkyti kojas karštame sūriame vandenyje ir tuoj pat nerti į lovą.

Veiksmingos ir inhaliacijos su keliais eukalipto aliejaus lašais.

Labai svarbu ir drėkinti kambariuose orą, nes, pastebėjome, kai jis sausas, gleivinė dar labiau džiūva, gerklė sudirgsta, sunku užmigti.

Nepamirštame ir šiltai apsirišti kaklą, daug ilsėtis, nevalgyti aštraus maisto.

SVARBU. Šie patarimai gali tikti ne visiems, todėl nusprendus jais vadovautis patariame pasikonsultuoti su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)