Asta: „Senokai pastebėjau, kad sloga ir gerklės skausmai pradeda kibti, kai tik atšąla oras ir prasideda šildymo sezonas – didžiausias sveikatos priešas šiuo atveju yra sausas patalpų oras. Rodos, visi aplinkui dar sveiki, apsikrėsti lyg ir nėra nuo ko, o nosis jau pradeda tekėti, ima čiaudulys, apsunksta galva. Taigi mano pirma gynyba nuo šių nemalonių simptomų yra tokia: prieš išeidama į lauką arba grįžusi į šildomas patalpas nosies gleivinę patepu paprastu medicininiu vazelinu arba alijošiaus pagrindu pagamintu geliu – jis stabdo slogą, saugo nuo pašalinių, atsitiktinių virusų prikibimo, lengvina kvėpavimą. Puiku vieną ar kitą minėtą priemonę nuolatos turėti su savimi ir procedūrą vis pakartoti, nes sausas patalpų oras tik dar labiau skatina slogą, gleivinių paburkimus. Na o toliau – karšta arbata, šiltai laikomos kojos, vilnonės kojinės, daug vaisių ir daržovių, daug juoko ir gryno oro, daug kokybiško miego“.

Sandra: „Kai orai atvėsta, norom nenorom kyla baimė dėl virusų, ypač kai augini du mažus vaikus ir reikia dirbti. Atradau puikų „vaistą“ nuo prasidedančių slogų, kosulio. Jei tik pamatau, kad pradeda bėgti nosytė ar kosulys „įtartinas“, tuomet padarau vaikams pramogą (labai mėgsta) – pakaitinam kojas su druska, o tada įtrinu nugarą, krūtinę ir padukus eukalipto-kamparo tepaliuku, tuomet užmaunu vilnones kojines ir ryte jokių peršalimų kaip nebūta. Svarbiausia nedelsti ir tokią procedūrą daryti kai pasimato pirmieji požymiai.“

Edita: „Žiemą laikomės šių pagrindinių principų: 1. Geriame kuo daugiau šiltų skysčių (arbatų) 2. Vartojame daugiau vitamino C ir valgome daug vaisių, 3. Reguliariai vėdiname patalpas 4. Įsitriname imunitetui gerinti skirtais eteriniais aliejais. O atsiradus pirmiesiems peršalimo simptomams geriame arbatą su imbieru, medumi,citrina ir cinamonu. Ši arbata puikiai sušildo, stiprina imunitetą, didina darbingumą.“

Viktorija: „Kaip apsisaugoti nuo virusų? Pirmiausia, turime stiprinti savo organizmus, imuninę sistemą, kad būtumėm atsparesni įvairioms ligoms. Turime būti aktyvūs, sportuoti, kuo daugiau vaikščioti gryname ore ir taip grūdinti savo organizmą. Patiems drąsiausiems siūlau žiemos metu lįsti į eketę, nes tik užgrūdintas organizmas yra atsparus „baciloms“. Taip pat gerai lankytis pirtyje, išvalyti visus toksinus. Neturintiems galimybės apsilankyti pirtyje, garų vonelę galima pasidaryti ir namuose, ji ypatingai padės tiems, kam pradėjo varvėti nosis. Pasiimu puodą, jame užverdu vandenį, kai jis užverda, dedu šaukštą sodos, ir šiek tiek „žvaigždutės“ (jos galima rasti kiekvienoje vaistinėje), kai viskas suputoja pamaišau ir atsisėdus ant žemės pasidedu prieš save puodą, užsidengiu rankšluosčiu ir kvėpuoju tuos garus. Tokiu būdu išsivalo visi kvėpavimo takai.

Šaltuoju sezonu vartojame daug vitamino C. Stengiamės jo gauti iš citrusinių vaisių. Aš labai mėgstu pasigaminti tokį mišinį – tarkuotas imbieras, medus ir citrina. Kiekvieną kartą šio gėrio šaukštelį dedu į arbatą, tai ne tik skanu, bet ir labai sveika!

Žinoma, kokia apsauga gali būti be tinkamo apsirengimo? Labai svarbu prieš einant iš namų pasidomėti, koks oras yra lauke, apsirengti šiltai, ypatingai saugoti kojas, tad rinkimės šiltus žieminius batus!

Na o pats svarbiausias dalykas kovojant su virusais – meilė. Labai svarbu, kad toje kovoje jus palaikytų mylimas ir artimas žmogus. Jo rūpestis ir meilė padės ne tik kovojant su ligomis, bet ir jų išvengti. Juk nėra nieko smagiau nei vakarą praleisti su mylimuoju. Per šalčius geriausia likti namuose, pasidaryti karštos arbatos, pasiruošti skanią vakarienę, ir įsijungti gerą komediją. Gerų emocijų pliūpsnis bus svarbiausias dalykas kovojant su virusais. Mylėkit ir būkit mylimi, o svarbiausia – nesirkit!"

SVARBU. Šie patarimai gali tikti ne visiems, todėl nusprendus jais vadovautis patariame pasikonsultuoti su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)