Toks požiūris ne tik atima daug vertingos energijos, bet ir verčia jausti suirzimą ir pasipiktinimą. Pagaliau, kodėl turėtumėme taip jaustis, jeigu galime nubusti rytais su malonia savijauta ir tapti vienu iš tų, kurie prisideda prie kitų žmonių laimingumo? Jeigu jums reikia emocinio postūmio, galite dabar pat išbandyti šiuos penkis patarimus!

Štai penki patarimai, kurie padės atskleisti savo geriausią pusę.

1. Sakykite žmonėms komplimentus

Mums visiems pasitaiko dienų, kai jaučiamės nekaip – šiek tiek liūdna, nelabai ko norisi. Kai kitą kartą bandysite išsikapstyti iš prastos nuotaikos, tiesiog pasakykite kam nors komplimentą. Pasakykite, kad kažkas puikiai pasidarbavo prie projekto; kad tiesiog spinduliuoja iš toli; kad labai vertinate žmogaus indėlį į komandinį darbą ir taip toliau. Toks komplimentas ne tik papuoš to žmogaus dieną, bet ir privers jus pasijusti laimingesniu, mat žinosite, kad prisidėjote prie kito žmogaus geros nuotaikos.

2. Dažniau šypsokitės

Ar žinojote, kad šypsena – priverstinė arba ne – gali teigiamai paveikti jūsų nuotaiką, sumažinti įtampą ir priversti visus aplinkinius pasijusti geriau? Jeigu visą dieną nepaliausite šypsotis, ne tik atrodysite draugiškesnis, bet ir užkrėsite šypsena kitus. Taigi, jūsų šypsena suteiks aplinkiniams pakilesnę nuotaiką, o tuo pačiu padidins endorfinų kiekį jūsų organizme.

3. Atsikratykite pykčio

Jeigu ant kažkokio žmogaus supykote dėl to, ką jis padarė, tačiau nerandate jėgų jam atleisti, arba nusivylėte pačiu savimi dėl nepasiektų tikslų, stenkitės atsikratyti to pykčio. Padarykite tai todėl, kad esate geras žmogus, norintis mėgautis gyvenimu be neigiamos emocijos palydos. Savo pasipiktinimą pakeiskite gailiaširdiškumu.

Stokite į akistatą su savo pykčiu, pripažinkite jį ir pasistenkite nuo to pasveikti. Atleidimas suteiks jums laisvę, kurią būtina turėti savyje.

4. Mažiau skųskitės

Išmokite mėgautis gyvenimu nesusitelkiant į tai, kas yra bloga, neteisinga ar kodėl jūs ar kažkas kitas kažko nepadaro. Toks pesimistinis požiūris ne tik pavers jus nemaloniu žmogumi aplinkinių akyse, bet ir skleis neigiamą energiją aplinkiniams, atsilieps jiems.

Skųsdamiesi neprogresuosite, tai galima padaryti tik įgyvendinant naujas idėjas. Jeigu turite išsakyti problemas, pirmiausia jas užrašykite, perskaitykite garsiai ir nuspręskite, kaip išsakysite savo nepasitenkinimą ramiai ir jau turėdami pasiūlymą kaip išspręsti situaciją.

5. Padarykite kažką netikėto

Galbūt vertėtų vietoj pirktinės picos išsikepti ją patiems? O gal užsisakyti kelionę per Europą, apie kurią svajojate jau dešimtmetį? Kas tai bebūtų, juk nenorėsite ateityje žvelgti į nugyventus metus ir galvoti „Kas būtų buvę, jeigu būčiau tai padaręs/padariusi?“ Bet koks spontaniškumo pasireiškimas pakels jūsų pasitikėjimą savimi, mat jausitės stipresni žinodami, kad galite drąsiai mesti iššūkį sau, priimti sprendimą ir gyventi atvira širdimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)