Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad 91 proc. respondentų ieško darbo vietos – 56 proc. respondentų darbo išvis neturi, 36 proc. turi, bet ieško kito. Vadinasi, darbo paieška dabar aktuali ne tik darbo neturintiesiems, bet ir dirbantiesiems. Ir tik vos 9 proc. respondentų neaktualu šiuo metu įsidarbinti ar ieškoti kito darbo.

Dalis dirbančiųjų ne tik ieško kito darbo, bet ir norėtų dirbti papildomai. Daugiau nei 60 proc. tyrime dalyvavusių asmenų teigia, kad papildomas darbas jiems reikalingas gauti papildomų pajamų, kurios pagerintų jų finansinę padėtį. Beveik trečdalis respondentų norėtų dirbti papildomai, kad galėtų išbandyti kokią nors kitokią nei jų turimas darbas veiklos sritį ir įvertinti savo gebėjimus.

Paklausus, kokio papildomo darbo norėtų, išsiskyrė trys skirtingos nuomonės. Viena dalis respondentų konkrečiai įvardija, koks papildomas darbas jiems aktualus, kokį sugebėtų dirbti. Dažniausiai minimas vertėjos, buhalterės, auklės, sekretorės, pardavėjos konsultantės, valytojos, namų tvarkytojos, statybininko, sargo, ūkvedžio ar kt. darbas.

Antra grupė respondentų teigia, kad norėtų prie dabartinio darbo laiko priderinamo užsiėmimo, kad būtų galima dirbti vakarais arba savaitgaliais. Trečia grupė vartotojų teigia, kad jiems tiktų bet koks darbas – jie yra pasiryžę dėti daug pastangų ir viską išmokti, nes jiems papildomas darbas ir papildomos pajamos itin reikalingas.

CVbankas.lt „Papildomo darbo“ skelbimų statistika rodo, kad šiuo metu papildomas darbas daugiausiai siūlomas konsultantams, pardavėjams, vadybininkams. O portalo lankytojai labiausiai ieško auklės, buhalterės, vairuotojo, vertėjo, dizainerio ar pardavėjo papildomo darbo.