Išpuolis panaudojant karinius ginklus pareikalavo daugybės keleivių aukų ir baigėsi nesėkme. 2017 m. pagal šiuos įvykius buvo nufilmuotas filmas „Įkaitai“.

Grupė įtakingų gruzinų šeimų atstovų – vadinamojo „auksinio jaunimo“ – bandė užgrobti lėktuvą Tu-134, skridusį maršrutu Tbilisis-Leningradas su sustojimais Batumyje ir Kyjive. Užgrobėjai, kurie po savo poelgio sovietinėje spaudoje buvo pavadinti teroristais, siekė pabėgti į užsienį. Daugelis užpuolikų, kurių tėvai buvo kilę iš kūrybinės bohemos pasaulio, jau buvo lankęsi kitose šalyse ir iš esmės galėjo įgyvendinti savo planą ne taip drastiškai. Tačiau, kaip nustatyta tyrimo metu, jaunuolius buvo apakinęs šlovės troškimas.

Kaip vėliau prisipažino, pavyzdys jiems buvo lietuvio A. Brazinsko, 1970 m. sėkmingai įvykdžiusio lėktuvo An-24 užgrobimą į Turkiją, istorija.

Vestuvės buvo tik priedanga

1983 m. lapkričio 16 d. Tbilisyje buvo triukšmingai atšvęstos studentės Tinatinos Petviashvili ir studijos „Georgia-Film“ aktoriaus Gegi Kobachidzė vestuves. Nuotaka buvo Gruzijos komunistų partijos centrinio komiteto sekretoriaus giminaitė, o garsus kino režisierius Michailas Kobachidzė buvo jaunikio tėvas.

Dešimtys aukšto rango svečių nė nenutuokė, kad šventė buvo tik dalis plano, turėjusio padėti jaunavedžiams ir jų bendrininkams pabėgti į Vakarus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)