Amerikietis akušerijos ir ginekologijos gydytojas Donaldas Lee Cline'as (g. 1938 m.) 1974–1987 m. susilaukė daugybės vaikų, neatskleisdamas savo pacientams, kad yra spermos donoras. 2022 m. Cline'as buvo patvirtintas kaip mažiausiai 94 palikuonių biologinis tėvas.

Gana ilgai gydytojo reputacija niekas nė neabejojo. Cline'as buvo įgijęs bakalauro laipsnį Indianos universitete, o daktaro laipsnį – Indianos universiteto medicinos mokykloje. Po stažuotės Indianos universiteto sveikatos metodistų ligoninėje jis dvejus metus tarnavo oro pajėgose ir 12 metų buvo neaktyviame rezerve. 1979 m. Cline'as Indianapolyje atidarė savo kliniką, kuri specializavosi reprodukcinės endokrinologijos ir nevaisingumo srityse. Ten jis dirbo iki pat išėjimo į pensiją 2009 m. Po to, kai 2018 m. buvo nuteistas už nusikaltimą, Cline'as atsisakė medicinos licencijos. Indianos medicinos licencijavimo taryba draudžia ją grąžinti. Skaudžiausia šioje istorijoje yra tai, kad šis gydytojas išvengė realios bausmės.

Kaip yla išlindo iš maišo

Cline'o niekšiška veikla vyko aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose, gerokai anksčiau, nei išpopuliarėjo vartotojų DNR tyrimai, tokie kaip „23andMe“. Žinoma, kai šie bandymai tapo prieinami, buvo tik laiko klausimas, kada naujoji technologija įrodys, kas atsitiko.

Viena iš slaptų Cline'o vaikų, Jacoba Ballard, atlikusi DNR testą sužinojo, kad turi septynis brolius ir seseris. Susisiekusi su savo naujaisiais giminės nariais ir pabandžiusi išsiaiškinti jų bendros giminystės paslaptį, J. Ballard ir jos broliai bei seserys netrukus su siaubu sužinojo, ką išdarinėjo gydytojas, kuriuo pasitikėjo jų gimdytojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją