Jeremiahas su pusbroliu įsilaipina į „Titaniką“

Jeremiahas Burke’as buvo jauniausias septynių vaikų šeimoje. Jis 1912 metais nusipirko bilietą kelionei „Titaniku“ į Ameriką. Broliui pinigų susimokėti už kelionę atsiuntė dvi jo seserys, tuo metu gyvenusios Bostono Čarlstauno rajone. Būdamas vos devyniolikos metų amžiaus ir beveik 190 cm ūgio, Jeremiahas buvo pasiruošęs leistis į įspūdingiausią ir, deja, pačią paskutinę kelionę savo gyvenime, rašoma thevintagenews.com.

Bet į šią ilgą kelionę Jeremiahas išsiruošė ne vienas. Kartu su jaunuoliu keliavo ir jo 18-metė pusseserė Hanora Hegarty, sutrumpintai vadinama Nora. Judviem lipant į laivą, šeimos nariai juos šiltai išlydėjo, o Jeremiaho motina atsisveikindama jam netgi įdavė buteliuką su šventintu vandeniu, kad kelionėje sūnus būtų saugus.

Draugystė su tragediją išgyvenusiu Eugene’u Daly’iu

Jeremiahas ir Nora už trečiosios klasės „Titaniko“ bilietus suplojo po daugiau nei 850 JAV dolerių. Jaunuoliai nekantravo leistis į pačią įdomiausią savo gyvenimo kelionę. O neilgai trukus jiedu užmezgė draugystę su kitu žemiausios klasės keleiviu – Eugene’u Daly’iu.

Eugene’as buvo patyręs dūdmaišininkas iš Korko miesto Airijoje. Į kelionę jis leidosi norėdamas Jungtinėse Valstijose pradėti naują gyvenimą. Kartu su Eugene’u keliavo ir dvi moteriškos lyties kompanionės. Kelionės pradžioje jis palinksmino gausią smalsuolių minią, sugrodamas kelias dainas.

„Titaniko“ nelaimę išgyvenęs Eugene’as papasakojo apie tragišką patirtį

Eugene’as – vienas iš nedaugelio laimingųjų keleivių, kuriems pavyko išsigelbėti „Titanikui“ panirus į gelmes. Jau atsidūręs sausumoje, jis pasikalbėjo su tuometinio britų dienraščio „The Daily Sketch“ žurnalistais, kuriems papasakojo, ką patyrė tragedijos metu. Eugene’as prisiminė, kad laivui atsitrenkus į ledkalnį, jis tuo metu buvo 23-ioje sekcijoje, žemiausios klasės patalpoje, ir miegojo savo gulte. „Mane pažadino trenksmas, nuo kurio vos neiškritau iš lovos. Tuomet atsikėliau ir nuėjau prie durų. Apsimoviau kelnes, apsiaviau batus. Ant trapo sutikau laivo stiuardą. Šis pasakė, kad esą nieko rimto neatsitiko... Tad kuriam laikui grįžau atgal į savo vietą. Bet po to užlipau į denį, nes ten išgirdau triukšmą. Aplinkui bėgiojo žmonės“, – laikraščiui pasakojo keleivis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją