1892-aisiais ramų Fol Riverio miesto JAV Masačusetso valstijoje gyvenimą supurtė žinia apie šiurpų nusikaltimą. Andrew Bordenas ir jo žmona Abby buvo rasti negyvi – žvėriškai nužudyti – mirtinai užtrankyti kirviu. Iš pradžių policija nesumetė, kas gi galėtų būtų labiausiai tikėtinas žmogžudystės kaltininkas, tačiau netrukus įtarimai krito ant Andrew dukters, 32-ejų Lizzie Borden.

Netekėjusi sekmadieninės mokyklos mokytoja, užaugusi pasiturinčioje šeimoje, atrodė mažiausiai panaši į kraupią dvigubą žmogžudystę galėjusį įvykdyti asmenį, bet pareigūnai niekaip neįstengė rasti kito kaltinamojo, be to, jie tiesiog negalėjo nepastebėti, kad Lizzie alibi nuolatos keičiasi, rašoma portale „All That‘s Interesting“.

Kad ir kaip būtų, moteris niekada neprisipažino įvykdžiusi žmogžudystes, bet 1893-iaisiais įvykęs teismo procesas prikaustė kone visos šalies dėmesį. Nepaisant to, kad Lizzie buvo išteisinta, būtent toks galutinis teismo verdiktas tik dar labiau sutirštino tą neeilinį žiaurumo aktą gaubusias paslaptis.
Taigi, esminiai klausimai išlieka atviri. Pirmiausia – ar Lizzie Borden nužudė tėvą ir pamotę? Ir antra – jeigu tai buvo ne ji, tai kas tada?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją