Taip nutiko Dee Dee Blanchard ir jos dukteriai Gypsy Rose.

2015 m. birželio 14 d. policija rado kruviną Dee Dee kūną jos pačios namuose. Mažą Misūrio valstijos miestelį sukrėtė per kelias ateinančias dienas išsirutuliojusi kraupi vaiko prievartos istorija, kurios apogėjumi tapo žmogžudystė.

Kaip rašoma leidinyje historicmysteries.com, radę Dee Dee kūną, policininkai ėmė ieškoti jos dukters Gipsy. Jie rado tik tuščią neįgaliųjų vežimėlį, o mergina – 24 m. amžiaus ir, galimas dalykas, neįgali – buvo dingusi.

Pasak merginos ligos istorijos, Gypsy protinis išsivystymas prilygo 7 m. vaikui, taigi policija bijojo blogiausių scenarijų. Kitą dieną Gypsy rado netoli Viskonsino, ir istorija pasisuko netikėta linkme.

Kas tokia buvo Dee Dee Blanchard?

Dee Dee, kurios tikrasis vardas ir pavardė – Claudinea Pitre, gimė 1967 m. gegužės 3 d. Luizianoje penkių vaikų šeimoje. Artimieji pasakojo, kad ji nuo mažens buvo linkusi smurtauti. Po mokyklos ji įsidarbino slaugės padėjėja, bet dirbo neilgai. Buvo įtarimų, kad Dee Dee, apsiėmusi slaugyti sergančią motiną, numarino ją badu.

24 m. amžiaus Dee Dee ėmė susitikinėti su 17 m. Rodu Blanchardu, po kiek laiko pastojo. Jaunuoliai susituokė, 1991 m. liepą jiems gimė duktė Gypsy Rose. Gana greitai po jos gimimo, Rodas ir Dee Dee išsiskyrė.

Pirmus metus Rodas stengėsi kuo daugiau dalyvauti dukters gyvenime, tačiau buvo akivaizdu, kad buvusiai žmonai tai nepatinka. Tada tėvas apsiribojo vaiko išlaikymo pinigų mokėjimu ir kas mėnesį pervesdavo po 1 200 dolerių, kol duktė suaugo.

Po skyrybų Dee Dee grįžo į tėvo namus. Gana greitai kilo įtarimų, kad ji nori nunuodyti savo pamotę. Tėvas tvirtino, kad duktė berdavo nuodingų žolelių jo antrajai žmonai į maistą.

Dee Dee klastojo mokėjimų čekius, įsiveldavo į smulkius nusikaltimus. Kai kilo klausimų dėl jos elgesio ir Gypsy Rose sveikatos, Dee Dee pasiėmė dukterį ir išvyko. Stebėtina – jos pamotė visiškai pasveiko.

Dee Dee su dukterimi išvyko gyventi į Misūrio valstiją.

Uraganas Katrina privertė Dee Dee su Gypsy Rose išsikraustyti iš Luizianos. Dėl specifinių dukters poreikių joms pasiūlė būstą Kavingtone, bet vienas mergaitę gydęs medikas patarė kraustytis į Misūrio valstiją, nes ten galėtų gauti geresnę sveikatos priežiūrą.

Misūrio valstijoje gyvenimas buvo kitoks, moteriai su dukterimi nestigo pagalbos ir gyventojų paramos. Tik niekas nežinojo, kad dėmesys kelia vis didesnį pavojų.

Gypsy Rose Blanchard sveikatos problemos

Kai Gypsy Rose buvo vos trijų mėnesių, Dee Dee pirmą kartą pasiskundė dėl kūdikio sveikatos. Ji tvirtino, kad mergaitei – miego apnėja. Kūdikį paguldė į ligoninę, kelias paras stebėjo – tyrimai parodė, kad ji sveika.

Mergaitei nebuvo nė metų, kai Dee Dee susitelkė į chromosomų sutrikimą, dėl kurio tariamai Gypsy serga. 7 m. amžiaus mergaitė nukrito nuo dviračio, o keli įbrėžimai ant kelio virto daugelio operacijų poreikiu. Po šio atsitikimo Gypsy nebegalėjo vaikščioti ir gyveno, prikaustyta prie neįgaliojo vežimėlio.

Gipsy, papuošta kaip princesė.

Motina pareiškė, kad dukterį kas mėnesį ištinka priepuoliai, taigi medikai skyrė vaistų nuo jų. Ji išsireikalavo išsamių tyrimų Naujojo Orleano vaikų ligoninėje dėl raumenų distrofijos. Tyrimai ligos neparodė. Gana greitai ji pareiškė, kad duktė turi regėjimo ir klausos sutrikimų.

Auroros miestelyje moteriai su ligota dukterimi patiesė raudoną kilimą, juo labiau, kad tuo metu Gypsy buvo maitinama per vamzdelį ir atrodė visiškai ligota.

Pagalbos organizacijas „Habitat for Humanity“ pastatė Dee Dee ir Gypsy Rose namą, į kurį buvo padarytas įvažiavimas neįgaliųjų vežimėlių, įrengta vonia įvairioms terapinėms procedūroms. Geraširdžiai pasiturintys asmenys atsiųsdavo privačius lėktuvus, kad Dee Dee su dukterimi būtų patogiau vykti į klinikas sveikatos patikrinimams.

Motiną su dukterimi netgi nuskraidino į pramogų parką „Disnėjaus pasaulis“, jos ne kartą gavo dovanų keliones į roko koncertus. Kuo daugiau miestelis rūpinosi ir davė, tuo sunkiau sirgo Gypsy. Dee Dee netgi nuskuto dukterį plikai, kad ji atrodytų kaip serganti vėžiu. Greitai moteris paskelbė, kad duktė serga leukemija.

Kaip moteris fiziškai ir psichiškai engė dukterį

Gypsy, sulaukusią jau 20 m., vis dar maitino per vamzdelį. Beje, pati mergina suvokė, kad nėra ligonis. Ji galėjo vaikščioti, norėjo atsiauginti plaukus ir turėti draugų.

Žmonėms patiko plika, draugiško būdo mergina. Deja, tai nepatiko motinai. Jei Gypsy elgdavosi ne pagal jos norus, Dee Dee mušdavo ją su pakaba arba taip suspausdavo ranką, kad likdavo mėlynės. Mergina baiminosi dėl savo gyvybės.

O aplinkiniai matė sunkiai sergančią mergaitę. Dee Dee pasistengė pateikti pasauliui savo versiją – dukterį, kuri negali vaikščioti, serga vėžiu, yra maitinama pro vamzdelį ir laukia mirties. Moteris gyveno, išlaikoma užjaučiančios bendruomenės.

Miunhauzeno sindromas

Jei ir būta įtarimų, niekas jų neišsakė, kol motina ir duktė neišvyko į Misūrio valstiją. Per eilinę apžiūrą pediatras neurologas Bernardas Flastersteinas nusistabėjo, kad Gypsy diagnozuota raumenų distrofija.

Tyrimai nerodė jokios priežasties, dėl kurios ji negalėtų vaikščioti. B. Flastersteinas pasigilino į mergaitės ligos istoriją ir pamatė, kad ir Naujajame Orleane atlikti tyrimai nerodė raumenų distrofijos.

Išaiškėjo, kad Dee Dee išgalvojo diagnozę. Gydytojas įtarė jai Miunhauzeno sindromą ir paskambino vien kitam kolegai. B. Flastersteinas norėjo pranešti apie šį atvejį Vaiko teisių tarnybai, bet kolegos manė, kad niekas juo nepatikės, ir siūlė pamiršti šį atvejį. Gydytojas daugiau nebematė Gypsy.

2009 m. policijos departamentas sulaukė anoniminio skambučio – žmogus teigė, kad Dee Dee dangstėsi svetimomis pavardėmis, o jos duktė yra sveika. Policijai ėmus aiškintis, moteris pareiškė, kad slapstėsi nuo pakvaišusio buvusio sutuoktinio. Teisėsaugininkai ja patikėjo, tyrimas baigėsi.

Gypsy virtualiai įsimylėjo

Gypsy Rose nežinojo, kiek jai metų, kita vertus, norėjo sutikti ir pamilti vaikiną. Būdama 18 m. ji manė esanti 14 m. amžiaus.

Motina buvo ne kartą suklastojusi gimimo liudijimą, kad duktė atrodytų jaunesnė ir kad galėtų gauti socialinių išmokų. Tikrasis gimimo liudijimas tariamai buvo dingęs uragano Katerinos potvynyje.

2011 m. Gipsy ėmė ieškoti meilės internetiniuose pažinčių portaluose. Kartą Dee Dee rado dukterį viešbučio kambaryje su vaikinu ir pagrasino iškviesti policiją už santykius su nepilnamete. Įtūžusi moteris sudaužė kompiuterį ir pagrasino sulaužyti dukteriai pirštus, jei dar kartą panašiai pasielgs.

2012 m. Gypsy susipažino su Nicholasu Godejohnu ir įsimylėjo. Vaikinas buvo iš Viskonsino, jis turėjo psichikos sutrikimą ir jau buvo nusižengęs teisėsaugai.

2014 m. Gypsy susipažino su mergina – Aleah Woodmansee, jos tapo artimomis bičiulėmis. Gypsy papasakojo draugei, kad nori ištekėti už Nicholaso ir susilaukti vaikų. Dee Dee apie tai sužinojo, sudaužė dar vieną kompiuterį ir atėmė iš dukters mobilųjį telefoną, bet Gypsy rado būdų, kaip bendrauti su mylimuoju.

Galiausiai jie susitiko kine ir nuskubėjo į tualetą užsiimti seksu. Gyvai vaikinas mažiau patiko, Gypsy jis pasirodė keistokas. Šiaip ar taip, jie susitarė nužudyti jos motiną.

Dee Dee Blanchard žmogžudystė

2015 m. Nicholas grįžo į Springfildą įvykdyti Dee Dee žmogžudystės. Jis atvyko sutartu laiku į namą, kai Dee Dee su dukterimi buvo išvykusios. Kai moteris nuėjo miegoti, Gypsy Rose padavė jam daiktus, reikalingus žmogžudystei.

Tiesa, vėliau teisėsaugininkams ji teigė nemaniusi, kad Nocholasui pavyks įvykdyti jų sumanymą.

Gypsy įsidėjo į ausis kištukus, kad negirdėtų motinos šauksmų, Nicholasas kelis kartus dūrė moteriai peiliu į nugarą ir ją nužudė. Porelė pažymėjo savo sėkmę seksu, kūnui dar tebesant namuose.

Jie paėmė iš namų 4 tūkst. dolerių ir patraukė į motelį, kad sugalvotų, ką toliau daryti. Įsitikinę, kad nebus apkaltinti žmogžudyste, jie nusiuntė peilį į Nicholaso namus Viskonsine, patys sėdo į ten važiuojantį autobusą.

Apsaugos kamera užfiksavo Gypsy Rose su šviesių plaukų peruku, kuo puikiausiai einančią savomis kojomis.

Gypsy Rose Blanchard suvokė, kad žmonėms kils įtarimų. Kai kelias dienas nesimatė Dee Dee automobilio, vienas kaimynas paskambino pagalbos telefonu 911. Gypsy bičiulė Aleah viską papasakojo policijai.

Teismas ir įkalinimas

Waukesha apygardos policija sulaikė Gypsy ir Nicholasą, nė nespėjusius pasiekti Viskonsino. Dėl neįprastų bylos aplinkybių prokurorai nė vienai šaliai nesiūlė mirties bausmės.

Gypsy prisipažino ir buvo pripažinta kalta dėl antrojo laipsnio žmogžudystės. Jai skyrė 10 metų kalėjimo. Nicholasą pripažino kaltu dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės, nusikalstamų veiksmų su ginklų, jam skyrė 25 metų laisvės atėmimo bausmę.


Kaip dabar gyvena Gypsy Rose Blanchard

Po suėmimo 2015 m. Gypsy atvirai prabilo apie patirtą prievartą. Ji davė daug interviu, apie jos gyvenimą HBO sukūrė filmą, o „Netflix“ – serialą.

Vyras, vardu Kenas, po HBO filmo parašė Gypsy. 2019 m. gegužę jis susižadėjo. Jų santykiai tai nutrūksta, tai vėl atsinaujina. Šiaip ar taip, 2020 m. numatytos jų sutuoktuvės.

Dee Dee atvejis – viena sunkiausių Miunhauzeno ligos formų, duktė iškentėjo siaubingas kančias melu ir godumu grįstame jos motinos sukurtame pasaulyje.

Gypsy Rose atlieka bausmę už dalyvavimą motinos žmogžudystėje, tačiau ji dar jauna ir turi galimybę pradėti naują gyvenimo etapą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)