Susimąstęs apie savo niekam tikusį gyvenimą, vyriškis nusprendė parduoti jį aukcione. Keistasis pasiūlymas, kuris vadinosi „ALife4Sale“, svetainėje „eBay“ atsirado 2008 m. Pardavimui buvo siūloma viskas: namas su baldais ir buitine technika, automobilis, motociklas, taip pat – ryšiai su draugais ir darbas. Visas Iano Usherio gyvenimas.

Kai britas Ianas Usheris išvyko gyventi į Australiją, jis svajojo apie naujus įspūdžius ir nuotykius. Tačiau gyvenimas kitame žemyne pasirodė esantis toks pat nuobodus kaip ir anksčiau: vyras dirbo kilimų pardavėju, lėšų užteko nusipirkti namą ir užpildyti jį krūva daiktų, jis vedė, tačiau vis vien nejautė vidinio pasitenkinimo, ir tai jam trukdė džiaugtis šeimos kasdienybe, rašoma kulturologia.ru.

Po skyrybų su žmona jis paniro į gilią depresiją, ir tai jį privertė rimtai susimąstyti apie savo gyvenimą.

Jis nusprendė viską kardinaliai pakeisti, tačiau deginti viso savo turto nepanoro – sugalvojo parduoti jį aukcione. Savo neįprastą pasiūlymą Ianas baigė žodžiais: „Gana jau tokio gyvenimo, jis man nebereikalingas.“

Varžytinės prasidėjo nuo vieno dolerio, ir po truputį pakilo iki 305 tūkstančių (apytikriai 274 tūkst. EUR). Galiausiai I. Usheriui pavyko „už sunkiu prakaitu uždirbtą gyvenimą“ gauti kiek daugiau nei 400 tūkst. dolerių (apytikriai 360 tūkst. EUR). Nors turint omenyje pasiūlymo mastą, tai gana nedaug, vis dėl to vyriškis džiaugėsi ir tokia suma, ir drąsiai žengė į naują gyvenimo etapą.

Pradėjo jis nuo to, kad sudarė šimto tikslų – dalykų, apie kuriuos jis kada nors buvo svajojęs – sąrašą ir davė sau savaitę kiekvienam tikslui įgyvendinti. Iš viso šimtas savaičių, arba dveji artimiausi gyvenimo metai turėjo būti įdomūs, o toliau...vyras apie tai negalvojo, ir tiesiog leido pinigus gyvendamas taip, kaip visada svajojo.

Galiausiai jis iš tiesų įgyvendino beveik viską, ką buvo suplanavęs: bėgo nuo bulių Ispanijoje, plaukiojo su baltaisiais rykliais Afrikoje ir su banginiais – Japonijoje. Pamatė visus didžiausius pasaulio krioklius, išmoko pilotuoti lėktuvą, perėjo Didžiąją kinų sieną, išmoko prancūzų kalbą ir naktį iššoko su parašiutu. Iš viso Ianas aplankė 31 šalį šešiuose žemynuose.

Atvykęs į Holivudą jis gavo nedidelį vaidmenį filme: „Vos perėjau atranką, – prisimena Ianas. – Man uždavinėjo begalę klausimų, klausinėjo apie tolesnius planus kino sferoje, kol galiausiai teko papasakoti savo istoriją.“

Savo istoriją jam teko papasakoti ir Richardui Bransonui – šį stambų verslininką ir vieną iš turtingiausių pasaulio žmonių jis sutiko automobilyje pakeliui į oro uostą. Taigi, Ianas galėjo pažymėti varnelę prie dar vienos beprotiškos idėjos savo sąraše.

Ko gero pati originaliausia ir beprotiškiausia jo svajonė buvo surinkti į krūvą penkis Ianus Usherius, tačiau drąsiam žmogui, kuris sugebėjo atsisveikinti su savo ankstesniu gyvenimu dėl svajonių, pavyko ir tai.

„Visgi banalus pasakymas, kad sunkiausia žengti pirmą žingsnį, yra šventa tiesa. Vos tik nustoji apie kažką mąstyti, o tiesiog imi ir darai, viskas tampa daug paprasčiau. O kai nebegali nieko kontroliuoti, viską paleidi, nebelieka net baimės – štai tada ir nutinka neįtikėtini dalykai.“ (Ianas Usheris)

Visus savo nuotykius nuo pat pradžių Ianas aprašė tinklaraštyje, kuris, be abejo, labai išpopuliarėjo, o baigiantis antriems svajonių įgyvendinimo metams jis baigė rašyti autobiografinę knygą „Parduotas gyvenimas“. Taip buvo įgyvendintas dar vienas punktas: „Parašyti knygą“.

Taip sutapo, kad būtent tada, kai keliauninkui beveik baigėsi pinigai, gauti už parduotą gyvenimą, kino kompanija „Disney“ pasiūlė jam nemažą sumą už šios knygos ekranizavimo teises. Už gautus pinigus Ianas nusipirko nedidelę salą Panamoje ir pasistatė ten namą.

Jo asmeninis gyvenimas taip pat susitvarkė. Apkeliavęs visą pasaulį ir susipažinęs su begale įvairių žmonių jis sugebėjo susirasti antrąją pusę. Tiesa, tai nutiko gana neįprastomis aplinkybėmis – Kanadoje važiuojant šunų kinkiniu.

„Nuostabu, kad dabar prie manęs prieina nepažįstami žmonės ir sako, jog mano istorija pakeitė jų gyvenimą. Jie susidarė savo tikslų sąrašus ir bando juos įgyvendinti. Manau, pasaulis būtų daug gražesnis, jei visi imtų įgyvendinti savo svajones.“ (Ianas Usheris)

Iš šimto svajonių Ianui nepavyko įgyvendinti tik septynių. Pavyzdžiui, jis taip ir nesugebėjo „išmokti sapne suprasti, kad miegi“, ir nespėjo „panirti į vandenyno dugną ir apžiūrėti „Titaniko“.
Vyras prisipažino, kad šias svajones jis atidėjo vėlesniam laikui – juk reikia turėti, apie ką svajoti.
Šiandien, atrodo, jis visai patenkintas savo gyvenimu, taigi, galima sakyti „likimo perkrovimo“ eksperimentas buvo sėkmingas.

„Gyvenimas – tai patirtis: net jei nusuksi ne tuo taku, jis pats tave galiausiai išves į teisingą kelią“, – sako Ianas. Vyras neabejoja, kad mūsų gyvenime viskas tik į gera.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)