Tačiau dvigubas likimo smūgis nebuvo toks stiprus, kad parblokštų nelaimėje atsidūrusią 4 vaikų motiną be galimybės atsikelti.

Šiaurės Anglijoje, Halifax’o mieste gyvenančios 37 metų Rionos Kelly istorija – tarsi romanas, tik įvykiai – neišgalvoti. Nors dar prieš pustrečių metų moters gyvenimas pernelyg neišsisikyrė iš kitų žmonių.

Išvaizdi ir sveikatos sutrikimais niekada nesiskundusi moteris su vyru per 14 metų santuokoje susilaukė 4 vaikų ir daugiausiai laiko praleisdavo namuose su jais. Tačiau vieną 2015-ųjų kovo dieną nutiko tai, kas visiškai pakeitė R. Kelly gyvenimą.

„Buvau su mažiausiuoju sūnumi namuose, neatsimenu, ką tiksliai veikiau. Staiga suklupau ir tiesiog nulėkiau nuo laiptų. Sūnelis iškvietė pagalbą, buvau nugabenta į ligoninę, kurioje man buvo diagnozuotas retas sutrikimas – nugaros smegenų insultas.

Dėl to mano kūnas žemiau juosmens buvo paralyžiuotas. Gydytojai nežadėjo nieko gero“, – prisiminė moteris.

Tačiau gyvenimą ekstremaliai pakeitusi diagnozė buvo ne vienintelis smūgis: po 5 dienų ligoninėje aplankęs sutuoktinis R. Kelly pasakė ją paliekantis ir paprašė skyrybų.

„Gyvenimą kūrėme kartu, dalijomės džiaugsmais ir vargais. Ir kai mano jo reikėjo labiausiai, jis nutarė išeiti“, – sakė R. Kelly.

Draugės Saros palaikoma moteris išgirdo gydytojų pažadą, jog po 6 savaičių nuo to laiko ji galės žengti pirmuosius žingsnius, tačiau šiam terminui praėjus negalėjo pajudinti kojų, o rankas nuleidę gydytojai likimo daužomai Rionai smogė dar kartą: pranešė, kad ji likusį gyvenimą nevaikščios.

„Tą akimirką nenorėjau gyventi. Tačiau draugės ir palatoje buvusių žmonių parama man padėjo atsikratyti niūrių minčių ir neprarasti vilties. Tikėjau, kad vaikščiosiu ir daug treniravausi. Tiesiog vilkdavau savo kūną su nejautriomis kojomis. Ir vieną dieną įvyko stebuklas – aš žengiau žingsnį.

Po keturių ligoninėje praleistų mėnesių gavau leidimą vykti namo – tą dieną žengiau 16 žingsnių, tai užtruko 25 minutes“, – savo istoriją pasakojo R. Kelly.

Grįžusi namo ji nenustojo treniruotis, tačiau daugiausiai laiko praleisdavo neįgaliojo vežimėlyje, kol 2016 metų sausį jai rekomendavo asmeninį trenerį – buvusį regbio žaidėją Keith’ą Mason’ą. Ne tik profesionalo patarimai, bet ir didžiulis emocinis palaikymas padėjo Rionai dar tvirčiau atsistoti ant kojų, ji neslepia, kad jėgų pridėjo ir trenerio dėmesys jai, kaip moteriai.

„Kartą po treniruotės jis mane pakvietė kavos. Aš negalėjau atsistebėti, kaip toks išvaizdus vyras susidomėjo neįgalia moterimi.

Mes ėmėme bendrauti artimiau, Keith’ą pamėgo mano vaikai. Dabar gyvename visi kartu ir esame labai laimingi, į mūsų namus atsikraustė ir Keith’o dukra iš pirmosios santuokos“, – pasakojo R. Kelly.

Savo paskyroje socialiniame tinkle britė nuolat skelbia vaizdo įrašus ir nuotraukas, atskleidžiančius, kad šiuo metu ji jau gyvena pilnavertį gyvenimą. Nors moteris nejuda taip, kaip anksčiau ir vaikščioja pasiremdama ramentais arba juda su vežimėlio pagalba, ištvermė ir pasiekimai išties stebina – ji kilnoja štangas, o viename įraše demonstruoja, kaip užšoka ant lovos savo vaikų akivaizdoje, taip juos pravirkdydama.

Įkvepianti R. Kelly istorija jau sulaukė televizijos dėmesio, ji pakviesta filmuotis reklamose.

„Po insulto maniau, kad mano gyvenimas – baigtas, tačiau šis įvykis tik atvėrė man dar daugiau galimybių. Šiuo metu jaučiuosi stipresnė nei bet kada“, – sakė R. Kelly.

Manoma, kad retą jos sveikatos sutrikimą lėmė pusantrų metų iki insulto įvykusi automobilio avarija, į kurią patekusi R. Kelly rimtų traumų nepatyrė, tačiau pasekmės liko.