„Gal ir negaliu vaikams pasiūlyti brangių maisto produktų, bet valgome sočiai. Jau ir sutaupyti pavyksta, o sutaupytus pinigus galiu skirti vaikams“, – pasakoja Inga.

Ir sočiau, ir įvairiau

Vieni puikiai prisimena pirmą kartą, kai jie paragavo kokio nors egzotiško maisto. Pavyzdžiui, omaro, krabo ar kitų jūros gėrybių. Tuo metu Inga gerai prisimena tą kartą, kai pirmą sykį gavo paramą maisto produktais, kurių šeimos stalas seniai nematė.

Moteris vertėsi itin sunkiai – kiekvieną dieną ji keldavosi ir guldavo su mintimi, kuo šiandien reikės pamaitinti vaikus. Pamačiusi maistu nukrautą stalą kurį laiką negalėjo patikėti savo akimis. O vaikai krykštavo iš džiaugsmo, mat tiek vaišių jų stalas nematė net per Kalėdas.

Pasak Ingos, gyventi tapo gerokai lengviau, kai atsirado „Maisto banko“ parama. Keturių vaikų mama dabar vaikams gali pasiūlyti ne tik įvairesnį, sotesnį maistą, bet ir šiek tiek sutaupyti. Labai džiaugiasi ir pagaliau susiradusi darbą. Mat kelerius metus į darbo pokalbius nesėkmingai vaikščiojusi Inga geriausiu atveju išgirsdavo daug vilties neteikiantį pažadą „mes jums paskambinsime“.

Šiuo metu moteris ne tik dirba, bet dar ir savanoriauja labdaros paramos fonde „Gerumo sparnai“. Iš šios organizacijos vadovės ji ir sužinojo apie galimybę gauti paramą iš „Maisto banko“. Kartu su kitais savanoriais Inga lanko nepasiturinčiuosius, jeigu reikia – keliauja net į miškus pas ten gyvenančius benamius ir dalina jiems maistą. „Labai gera jaustis reikalingai“, – šypsosi Inga.

Skatina prisidėti ir savo pirkėjus

Ingos istorija tik dar kartą patvirtina – visada įmanoma rasti išeitį. Svarbu nebijoti kreiptis pagalbos. Kaip teigia prekybos tinklo „IKI“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė, prekybos tinklas paramos maistu prasmę suprato dar 2009-aisiais, kai nusprendė dar kokybiškus ir tinkamus vartoti maisto produktus atiduoti sunkiai besiverčiantiems žmonėms ir pradėjo bendradarbiauti su „Maisto banku“.

Tinklo duomenimis, šį pavasarį „Maisto banko“ akcijos metu vien šio prekybos centro pirkėjai paramai skyrė produktų už daugiau nei 117 tūkst. eurų. Daugiausiai aukota aliejaus, arbatos ir kavos, cukraus, daržovių bei mėsos konservų, kruopų, makaronų, margarino, miltų. Į „Maisto banko“ krepšelius taip pat dėti ryžiai, uogienės, sausi pusryčiai, šokoladas. Savo ruožtu pats prekybos tinklas per pirmuosius 4 šių metų mėnesius skyrė produktų už daugiau kaip 1,7 mln. eurų.

„Pasirūpinti daugiavaikės šeimos mityba – didelis iššūkis visoms šeimoms, ypatingai gyvenančioms nepasiturinčiai, o „Maisto banko“ parama yra didelė paspirtis joms. Dėl šios priežasties „Maisto banką“ produktais remiame nuolat, o akcijų metu skatiname pagal galimybes įsitraukti ir savo pirkėjus“, – sakė B. Čaikauskaitė.

Pasak B. Čaikauskaitės, praėjusiais metais prekybos tinklo parama būtiniausiais produktais „Maisto bankui“ sudarė daugiau nei 2,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)